Vahit Koç
Köşe Yazarı
Vahit Koç
 

Zor şeydir Baba olmak...

Erkek, Allah'ın yarattığı güzel ve özel canlılardan biridir. Baba oluncaya kadar baba olabilmek evlenmek için çalışır çabalar, sonra evlenir, Baba olur, Eşine, kızına, kız kardeşine, annesine, babasına, torununa bir şeyler vermek için sahip olduğu herşeyi feda eder, vazgeçer hayatın bir çok güzelliklerinden sadece onlar için   Gençliğini, sağlığını eşi ve çocukları için feda eder,o sürekli çalışmak kazanmak zorundadır.  Bazı geceler geç vakitlere kadar çalışır !!! Niçin biliyorumusunuz ?, Ailesinin hayatını, çocuklarının geleceğini inşa etmek için...  Ailesi büyüdükçe bir kaç işte çalışmak zorunda kalır, bu onun sağlığına mal olsa dahi, sürekli çalışmaya devam eder. Eşinden, Annesinden ve diğer yakınlarından, hatta iş yerinde amirinden işittiği azarlara tahammül eder hep  Sadece Baba olduğu için...  Bu kadar zahmete rağmen her olayın sonu, yine kabak onun başına patlar. Daralır bazen eğlenmek benim de hakkım der gezmeye çıkar, sorumsuz biri oluverir. Tamam sorumlu olayım evde dinleneyim bari der, tembel olur. Evlatları yanlış veya hata yaptımı kızar , aslında doğruyu göstermek için dir bu kızış, ama vahşi baba oluverir . Tamam kızmayayım der bu defada  boşverici baba olur. Bunca hizmete rağmen kocasına hizmet etmekten aciz eşi çalışmak ister maddi özgürlük kazanacağız çığlıkları atan modern kölelerin gazına gelmiştir bir kere , izin vermese geri kafalı olur,izin verse, karısının parasını istismar eden bir asalak olur. Annesini sözünü dinlediği zaman  tek suçlu o olur, eşinin sözünü dinlese  merak etmeyin yine o suçlu olur.  Her şeye rağmen evlatlarının her hususta kendisinden daha iyi olmasını ister. Evlatları küçükken ayağını, büyüyünce yüreğini çiğnediklerinde  bunada tahammül eder. Karşısında olan herkes Dünyanın en iyisi ni vermesini beklese de, en iyisini veremez tabi, ama kazandığı ve sahip olduğunun en iyisini onlara vermek ister, hatta hepsini verir de.  Ondan gökyüzünün yıldızları isterler, o güneşi onlara getirmek için çalışır.  Yani Anneler dokuz ay çocukları karnında taşır babalar ise, aklında, zihninde, ömrünün sonuna kadar taşır. Sözün kısası zor şeydir Baba olmak....  Vesselam 
Ekleme Tarihi: 16 Ağustos 2019 - Cuma

Zor şeydir Baba olmak...

Erkek, Allah'ın yarattığı güzel ve özel canlılardan biridir.

Baba oluncaya kadar baba olabilmek evlenmek için çalışır çabalar, sonra evlenir, Baba olur,

Eşine, kızına, kız kardeşine, annesine, babasına, torununa bir şeyler vermek için sahip olduğu herşeyi feda eder, vazgeçer hayatın bir çok güzelliklerinden sadece onlar için  

Gençliğini, sağlığını eşi ve çocukları için feda eder,o sürekli çalışmak kazanmak zorundadır. 

Bazı geceler geç vakitlere kadar çalışır !!! Niçin biliyorumusunuz ?,

Ailesinin hayatını, çocuklarının geleceğini inşa etmek için... 

Ailesi büyüdükçe bir kaç işte çalışmak zorunda kalır, bu onun sağlığına mal olsa dahi, sürekli çalışmaya devam eder.

Eşinden, Annesinden ve diğer yakınlarından, hatta iş yerinde amirinden işittiği azarlara tahammül eder hep 

Sadece Baba olduğu için... 

Bu kadar zahmete rağmen her olayın sonu, yine kabak onun başına patlar.

Daralır bazen eğlenmek benim de hakkım der gezmeye çıkar, sorumsuz biri oluverir.

Tamam sorumlu olayım evde dinleneyim bari der, tembel olur.

Evlatları yanlış veya hata yaptımı kızar , aslında doğruyu göstermek için dir bu kızış, ama vahşi baba oluverir .

Tamam kızmayayım der bu defada  boşverici baba olur.

Bunca hizmete rağmen kocasına hizmet etmekten aciz eşi çalışmak ister maddi özgürlük kazanacağız çığlıkları atan modern kölelerin gazına gelmiştir bir kere , izin vermese geri kafalı olur,izin verse, karısının parasını istismar eden bir asalak olur.

Annesini sözünü dinlediği zaman  tek suçlu o olur, eşinin sözünü dinlese  merak etmeyin yine o suçlu olur. 

Her şeye rağmen evlatlarının her hususta kendisinden daha iyi olmasını ister.

Evlatları küçükken ayağını, büyüyünce yüreğini çiğnediklerinde  bunada tahammül eder.

Karşısında olan herkes Dünyanın en iyisi ni vermesini beklese de, en iyisini veremez tabi, ama kazandığı ve sahip olduğunun en iyisini onlara vermek ister, hatta hepsini verir de. 

Ondan gökyüzünün yıldızları isterler, o güneşi onlara getirmek için çalışır. 

Yani Anneler dokuz ay çocukları karnında taşır babalar ise, aklında, zihninde, ömrünün sonuna kadar taşır.

Sözün kısası zor şeydir Baba olmak.... 

Vesselam 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.