Anasayfa Yazarlar Vahit Koç Yazı Detayı Bu yazı 18298+ kez okundu.
Vahit Koç
Köşe Yazarı
Vahit Koç
 

Romanlar belediye seçimlerinde ne yapacaklar

Türkiye'de iki seçim geride kaldı. Bence her iki seçimde de Roman toplumu yok sayıldı. Hem de tüm siyasi partiler onları yok saymayı tercih ettiler. Kimse kusura bakmasın, yaklaşık 6 milyon vatandaşımız yok sayıldı, ama bu yok sayılan 6 milyon vatandaşımızın yaklaşık 2.5 milyon seçmeni yine de oy kullandı. Sonuçta verilen sözlerin hepsinin yalan olduğunu bence Roman vatandaşları artık anladı. Devrim niteliğinde verilen kararların, Romanlar için yıllardır yapılan mücadelenin, yüzyılın romanı ile taçlanması bekleniyorken, Roman toplumu bence yüz üstü bırakıldı. Dedim ya kimse kusura bakmasın Bayrak ve ezan düşmanı olan topluluklar bile bu ülkede değer olarak görüldü ama ne yazık ki vatan ve millet sevdalısı Romanlar yok sayıldı. Buradan da anlaşıldı ki Türkiye'nin yeni yüzyılında Romanlar olmayacak. Seçim öncesi "Bende sizden biriyim "naraları atanlar kulaklarını tıkadı veya maskelerini çıkardılar. Emek harcayanlar oldu mu oldu tabi, bu toplum garip bir toplum, bu toplum için neler yapabiliriz diye dertlenenler oldu ama ne yazık ki onlarda çaresizce yok sayılmayı izlemek zorunda kaldı . İzmir’in Menemen ilçesinde bu seçimler sürecinde bir siyasi parti kocaman bir binaya Romanları karikatürize eden afiş açtığında ülke gündemi değişir diye düşünmüştüm, bir siyasi parti Romanları pis, dilenci hatta Roman çocuğunu domuz burunlu karikatürize ederse buna tepkiler çığ gibi büyür demiştim. Ama sadece bir milletvekili tepki gösterdi, diğerleri ise soluk bir tepki ile ,tepki gösteren vekile katıldıklarını ifade etmekle yetindiler . O zaman anladım ki bu millet yok sayılmış, başka bir toplumu böyle karikatürize edersen ülke gündemi değişir, tepkiler çığ gibi büyürdü, hele ki seçim sürecinde bu malzeme herkes tarafından çok iyi kullanılırdı. Peki, neden gündem olmadı? Neden kısık bir tepki verildi? Ben söyleyeyim Suçluluk psikolojisi…. Tepki gösterecek siyasi oluşumlarda Roman toplumunu yok saymayı zaten göze almışlardı .Onun için kısık bir tepki ile seçim sürecinde konu uzatılmadan geçiştirildi . Romanlara da kızmıyorum değil son olarak onu da söyleyeyim, Dedim ya kimse kusura bakmasın Bu afiş başka bir topluma yapılmış olsaydı ,bu siyasiler başka bir toplumu yok saymış ve bunu aleni göstermiş olsaydı emin olun demokratik olarak tepkilerini gösterirlerdi (ben iyi niyetliyim) Siz birbirinizle uğraşırken sizi yok sayanlar sizleri uzaktan kahkahalarla izlemeye devam edecekler ,”biz adamları yok saydık ,rakiplerimiz yok saydı, ülkede hiç bir siyasi parti onları saymadığı halde onlar hala birbirleri ile uğraşıyor Allah'tan bize tepki göstermeyi akıllarına getirmiyor” diyecekler Önümüz yeni bir seçim var   Seçimden önce kapınızda kuyruk olanlara bence  sizde bir bakın “Sahi siz bizi yok sayan siyasi partiler değil misiniz, bizi çok seviyordunuz da bizden bir kişi niye vekil çıkarmadınız, bizlerle alay geçmek ne kadar güzel bize anlatın bakalım diyen olmayacak mı acaba ?
Ekleme Tarihi: 23 Haziran 2023 - Cuma

Romanlar belediye seçimlerinde ne yapacaklar

Türkiye'de iki seçim geride kaldı.

Bence her iki seçimde de Roman toplumu yok sayıldı.

Hem de tüm siyasi partiler onları yok saymayı tercih ettiler.

Kimse kusura bakmasın, yaklaşık 6 milyon vatandaşımız yok sayıldı, ama bu yok sayılan 6 milyon vatandaşımızın yaklaşık 2.5 milyon seçmeni yine de oy kullandı.

Sonuçta verilen sözlerin hepsinin yalan olduğunu bence Roman vatandaşları artık anladı.

Devrim niteliğinde verilen kararların, Romanlar için yıllardır yapılan mücadelenin, yüzyılın romanı ile taçlanması bekleniyorken, Roman toplumu bence yüz üstü bırakıldı.

Dedim ya kimse kusura bakmasın

Bayrak ve ezan düşmanı olan topluluklar bile bu ülkede değer olarak görüldü ama ne yazık ki vatan ve millet sevdalısı Romanlar yok sayıldı.

Buradan da anlaşıldı ki Türkiye'nin yeni yüzyılında Romanlar olmayacak.

Seçim öncesi "Bende sizden biriyim "naraları atanlar kulaklarını tıkadı veya maskelerini çıkardılar.

Emek harcayanlar oldu mu oldu tabi, bu toplum garip bir toplum, bu toplum için neler yapabiliriz diye dertlenenler oldu ama ne yazık ki onlarda çaresizce yok sayılmayı izlemek zorunda kaldı .

İzmir’in Menemen ilçesinde bu seçimler sürecinde bir siyasi parti kocaman bir binaya Romanları karikatürize eden afiş açtığında ülke gündemi değişir diye düşünmüştüm, bir siyasi parti Romanları pis, dilenci hatta Roman çocuğunu domuz burunlu karikatürize ederse buna tepkiler çığ gibi büyür demiştim.

Ama sadece bir milletvekili tepki gösterdi, diğerleri ise soluk bir tepki ile ,tepki gösteren vekile katıldıklarını ifade etmekle yetindiler .

O zaman anladım ki bu millet yok sayılmış, başka bir toplumu böyle karikatürize edersen ülke gündemi değişir, tepkiler çığ gibi büyürdü, hele ki seçim sürecinde bu malzeme herkes tarafından çok iyi kullanılırdı.

Peki, neden gündem olmadı?

Neden kısık bir tepki verildi?

Ben söyleyeyim

Suçluluk psikolojisi….

Tepki gösterecek siyasi oluşumlarda Roman toplumunu yok saymayı zaten göze almışlardı .Onun için kısık bir tepki ile seçim sürecinde konu uzatılmadan geçiştirildi .

Romanlara da kızmıyorum değil son olarak onu da söyleyeyim,

Dedim ya kimse kusura bakmasın

Bu afiş başka bir topluma yapılmış olsaydı ,bu siyasiler başka bir toplumu yok saymış ve bunu aleni göstermiş olsaydı emin olun demokratik olarak tepkilerini gösterirlerdi (ben iyi niyetliyim)

Siz birbirinizle uğraşırken sizi yok sayanlar sizleri uzaktan kahkahalarla izlemeye devam edecekler ,”biz adamları yok saydık ,rakiplerimiz yok saydı, ülkede hiç bir siyasi parti onları saymadığı halde onlar hala birbirleri ile uğraşıyor Allah'tan bize tepki göstermeyi akıllarına getirmiyor” diyecekler

Önümüz yeni bir seçim var  

Seçimden önce kapınızda kuyruk olanlara bence  sizde bir bakın

“Sahi siz bizi yok sayan siyasi partiler değil misiniz, bizi çok seviyordunuz da bizden bir kişi niye vekil çıkarmadınız, bizlerle alay geçmek ne kadar güzel bize anlatın bakalım diyen olmayacak mı acaba ?

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.