Vahit Koç
Köşe Yazarı
Vahit Koç
 

Kime yazıyoruz biz?

Bozuluyoruz, Yazanlar da bozuluyor, çizenlerde, okuyanlarda... Sonuçta ahir zaman emaresi herhalde ki , bozuluyoruz. Yazdıklarımızı kaç kişi okuyor? Okuduklarını kaç kişi algılıyor? Bir örnek vereyim  Adam gazino, pavyon, adı ne halt ise öyle bir iş yeri çalıştırıyor, öyle ki sattığı içkiyi "ben kimseye zorla satmıyorum, onun için bana günahı yok" diyecek kadar fetva sahibi de.Gariban doyurduğunu yedi mahalleye ilan etmiş, dini bütün, içki mekanı sahibi olmuş yani, yeni bir tarz diyemeyeceğim, babadan kalma bir mekanı yıllardır çalıştıran insanlar, gözlerimizin içine baka baka "falancada içki içiyor" diyecek kadar şuursuzlaşmış.  İçiyor tamam da senin mekanında içiyor.. Yani o içki içen adam diye eleştirdiğin, senin çalıştırdığın mekanda oturup içiyor. Yani sen o meyhanenin sahibisin....  O da bir şey mi?  "Hocam senin bir yazını okudum çok etkilendim"  Hangisini?  "Helal lokma var ya onu"  Nasıl etkilendin, mesela küçük bir köy yerinde çalıştırdığın meyhaneye mi  kapattın ?  Yok hocam o ekmek teknesi, biz orada helalinden para kazanıyoruz.  Nasıl helal kazanç bu?  Ya mübarek benim yazılarımda, seminerlerimde, birilerine zorla içki satarsanız o zaman haram olur, yoksa içki satmanız helaldir diye bir şey mi duydunuz veya okudunuz?  Siz kendinizi hiç eleştirmez misiniz?  Biz ne yazıyoruz, siz ne anlıyorsunuz?  Kendi kötülüklerini, kendi günahlarını bilmeyen bir mahluk olur mu?  Şeytan bile ben,Hz Adem'e secde etmedim, ondan şeytan oldum derken, bu nasıl bir davranıştır anlamadım.  Bir abimiz var sizlerde tanırsınız Bülent Ertekin diye, özellikle gençlerde yazma işini yapabilenlere yazmayı, tüm kesimlere de okumayı tavsiye eden, onada sormak istiyorum  Şimdi Bülent abi Kime ne yazıyoruz biz?  Veya Adamlar kendi akıllarınca okuyor, kendi anladıklarınca bizleri anlıyorsa, biz niye yazıyoruz?  Biz değilmiydik  bir zamanlar bir yerde sohbet dinlerken, hoca kibirden bahsetsene mesela , kendimizi hesaba çeken Bir yerde kötü işler vaaz edilse kendimizle muhasebe edenler biz değilmiydik  Şimdi  neden kimse üzerine alınmıyor!!!  Hırsız birine  çalmanın nasıl kötü bir şey olduğunu anlatıyoruz," bana demiyor ki" diyor iç dünyasında , iyide sen çalıyorsun, sen hırsızsın! "ona çalmak demek olmaz" diyor parası olmayan dan çalmıyorum ben diyor......!?  Yani hırsız parası olandan çalana denmiyor öylemi? Garibandan çalındığı zaman hırsızlık, zenginden çalındığı zaman Robin lik ha....  Biz bu kafaya ne zaman geldik abi?  Herkes kendini mükemmel görmeye başladı......  Yazık ki toplum olarak bozuldu....  Yazık ki bozulmaya da devam ediyoruz....  İşin doğrusu " Dedikodu yapmak gibi olmasın" diyerek başlayan çümleler kuruldu ya, bizim de ayarlarımız bozuldu abi ne diyeyim ben şimdi...  Vesselam 
Ekleme Tarihi: 22 Eylül 2019 - Pazar

Kime yazıyoruz biz?

Bozuluyoruz,

Yazanlar da bozuluyor, çizenlerde, okuyanlarda...

Sonuçta ahir zaman emaresi herhalde ki , bozuluyoruz.

Yazdıklarımızı kaç kişi okuyor?

Okuduklarını kaç kişi algılıyor?

Bir örnek vereyim 

Adam gazino, pavyon, adı ne halt ise öyle bir iş yeri çalıştırıyor, öyle ki sattığı içkiyi "ben kimseye zorla satmıyorum, onun için bana günahı yok" diyecek kadar fetva sahibi de.Gariban doyurduğunu yedi mahalleye ilan etmiş, dini bütün, içki mekanı sahibi olmuş yani, yeni bir tarz diyemeyeceğim, babadan kalma bir mekanı yıllardır çalıştıran insanlar, gözlerimizin içine baka baka "falancada içki içiyor" diyecek kadar şuursuzlaşmış. 

İçiyor tamam da senin mekanında içiyor..

Yani o içki içen adam diye eleştirdiğin, senin çalıştırdığın mekanda oturup içiyor.

Yani sen o meyhanenin sahibisin.... 

O da bir şey mi? 

"Hocam senin bir yazını okudum çok etkilendim" 

Hangisini? 

"Helal lokma var ya onu" 

Nasıl etkilendin, mesela küçük bir köy yerinde çalıştırdığın meyhaneye mi  kapattın ? 

Yok hocam o ekmek teknesi, biz orada helalinden para kazanıyoruz. 

Nasıl helal kazanç bu? 

Ya mübarek benim yazılarımda, seminerlerimde, birilerine zorla içki satarsanız o zaman haram olur, yoksa içki satmanız helaldir diye bir şey mi duydunuz veya okudunuz? 

Siz kendinizi hiç eleştirmez misiniz? 

Biz ne yazıyoruz, siz ne anlıyorsunuz? 

Kendi kötülüklerini, kendi günahlarını bilmeyen bir mahluk olur mu? 

Şeytan bile ben,Hz Adem'e secde etmedim, ondan şeytan oldum derken, bu nasıl bir davranıştır anlamadım. 

Bir abimiz var sizlerde tanırsınız Bülent Ertekin diye, özellikle gençlerde yazma işini yapabilenlere yazmayı, tüm kesimlere de okumayı tavsiye eden, onada sormak istiyorum 

Şimdi Bülent abi Kime ne yazıyoruz biz? 

Veya Adamlar kendi akıllarınca okuyor, kendi anladıklarınca bizleri anlıyorsa, biz niye yazıyoruz? 

Biz değilmiydik  bir zamanlar bir yerde sohbet dinlerken, hoca kibirden bahsetsene mesela , kendimizi hesaba çeken

Bir yerde kötü işler vaaz edilse kendimizle muhasebe edenler biz değilmiydik 

Şimdi  neden kimse üzerine alınmıyor!!! 

Hırsız birine  çalmanın nasıl kötü bir şey olduğunu anlatıyoruz," bana demiyor ki" diyor iç dünyasında , iyide sen çalıyorsun, sen hırsızsın! "ona çalmak demek olmaz" diyor parası olmayan dan çalmıyorum ben diyor......!? 

Yani hırsız parası olandan çalana denmiyor öylemi?

Garibandan çalındığı zaman hırsızlık, zenginden çalındığı zaman Robin lik ha.... 

Biz bu kafaya ne zaman geldik abi? 

Herkes kendini mükemmel görmeye başladı...... 

Yazık ki toplum olarak bozuldu.... 

Yazık ki bozulmaya da devam ediyoruz.... 

İşin doğrusu " Dedikodu yapmak gibi olmasın" diyerek başlayan çümleler kuruldu ya, bizim de ayarlarımız bozuldu abi ne diyeyim ben şimdi... 

Vesselam 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.