Vahit Koç
Köşe Yazarı
Vahit Koç
 

HEPSİ BİR RÜYAYMIŞ

Rüya ya işte, kendi memleketimde belediye meclis üyesi olmuşum. Dinini dirayetini, Allah'ını kitabını bilen arkadaşlarla, halkımız yararına en iyi işleri yapmaya ant içmişim. Rüyamda bir sabah arkadaşım arıyor; "Falan yerde bir arsa var bunu alalım" diyor, ben de; ‘’Bu arsayı almaya bizim gücümüz yetmez, üçüncü bir ortak bulalım’’ diyorum. Sonra yine meclis üyelerinden bir ortak daha alıp hep beraber arkadaşımızın bulduğu arsayı alıyoruz. Meğer biz 32 daire yapılabilecek bir arsayı almışız. Kendimizce birtakım hesaplar yapıyoruz. Bu 32 dairelik arsa, müteahhitle anlaştığımızda bize yüzde elli verdiğinde, 16 daire üç ortağın olacak. Dairelerin bulunduğu mevkide ortalama fiyat araştırması yapıyorum, 2 milyon civarında. Biz kelepir fiyatına 1,5 milyona versek, kişi başı 5 Daire düşecek, iyi para kazanmış olacağız. Sonra malum rüya ya bu, arkadaşlarımızdan bir tanesi; ‘’Biz zaten belediye meclis üyesi değil miyiz? İmar Müdürüyle konuşup bulunduğu bölgedeki arsayı 100 daireye çıkaralım’’ dedi. Bir telefon açtık, Daire imar müdürüne 10 daire verdik, imza atan başkana 5 daire verdik, bir de bu işe destek olanlara verdik, mevzuyu bir anda 75 daireye çıkardık. Sonra oturduk 75 daireyi bir güzel paylaştık. Yani bir gecede 5 Daire kazanacakken bir anda 25 daire kazandık. Her şey güzel giderken bir anda omzumdan biri dokundu, gözümü açtım bir baktım ki bizim hanım beni sabah namazına kaldırıyormuş. Yani her şey bir rüyaymış Uyandım elimi yüzümü yıkadım, kendi kendime dedim ki; ‘’Hiç böyle şey olur mu, böyle bir merhametsizliğe, böyle bir hırsızlığa müslüman müdahil olur mu? Bunu yapsa yapsa gavurlar yapabilir.’’ Bir süre sonra bir anda gülmeye başladım, tabi hanım sordu hayırdır niye gülüyorsun diye, ben de rüyamı anlattım ve sonuna ekledim; ‘’Benim bir gecede 20 Daire eşantiyon kazandıracak hiçbir dostum olmadı.’’ Hanım da; ‘’Çok şükür’’ dedi. Vesselam
Ekleme Tarihi: 19 Mayıs 2022 - Perşembe

HEPSİ BİR RÜYAYMIŞ

Rüya ya işte, kendi memleketimde belediye meclis üyesi olmuşum.

Dinini dirayetini, Allah'ını kitabını bilen arkadaşlarla, halkımız yararına en iyi işleri yapmaya ant içmişim.

Rüyamda bir sabah arkadaşım arıyor; "Falan yerde bir arsa var bunu alalım" diyor, ben de; ‘’Bu arsayı almaya bizim gücümüz yetmez, üçüncü bir ortak bulalım’’ diyorum. Sonra yine meclis üyelerinden bir ortak daha alıp hep beraber arkadaşımızın bulduğu arsayı alıyoruz. Meğer biz 32 daire yapılabilecek bir arsayı almışız.

Kendimizce birtakım hesaplar yapıyoruz. Bu 32 dairelik arsa, müteahhitle anlaştığımızda bize yüzde elli verdiğinde, 16 daire üç ortağın olacak.

Dairelerin bulunduğu mevkide ortalama fiyat araştırması yapıyorum, 2 milyon civarında. Biz kelepir fiyatına 1,5 milyona versek, kişi başı 5 Daire düşecek, iyi para kazanmış olacağız.

Sonra malum rüya ya bu, arkadaşlarımızdan bir tanesi; ‘’Biz zaten belediye meclis üyesi değil miyiz? İmar Müdürüyle konuşup bulunduğu bölgedeki arsayı 100 daireye çıkaralım’’ dedi. Bir telefon açtık, Daire imar müdürüne 10 daire verdik, imza atan başkana 5 daire verdik, bir de bu işe destek olanlara verdik, mevzuyu bir anda 75 daireye çıkardık.

Sonra oturduk 75 daireyi bir güzel paylaştık. Yani bir gecede 5 Daire kazanacakken bir anda 25 daire kazandık.

Her şey güzel giderken bir anda omzumdan biri dokundu, gözümü açtım bir baktım ki bizim hanım beni sabah namazına kaldırıyormuş.

Yani her şey bir rüyaymış

Uyandım elimi yüzümü yıkadım, kendi kendime dedim ki; ‘’Hiç böyle şey olur mu, böyle bir merhametsizliğe, böyle bir hırsızlığa müslüman müdahil olur mu? Bunu yapsa yapsa gavurlar yapabilir.’’ Bir süre sonra bir anda gülmeye başladım, tabi hanım sordu hayırdır niye gülüyorsun diye, ben de rüyamı anlattım ve sonuna ekledim;

‘’Benim bir gecede 20 Daire eşantiyon kazandıracak hiçbir dostum olmadı.’’

Hanım da; ‘’Çok şükür’’ dedi.

Vesselam

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.