Vahit Koç
Köşe Yazarı
Vahit Koç
 

Gördüğünüz fenalık ilme mani değildir

"Gördüğünüz fenalık ilme mani değildir" Kişinin başkasını ayıplaması veya onda gördüğü bir fenalığı başkalarına anlatması nekadar kötü bir davranış değilmi ? Mesela  İçki kullanan bir kişiye acziyet içersinde bakmak onu bir nevi küçük görmek heleki küçük gören öğle namazını kaza ya bırakmış sa   !!! Sigara kullanan birini ayıplamak onu başkaları na anlatırken bu kötü vasfı ifşa etmek  peki bu gıybet olmuyor mu?  Gıybet eden 30 kişi ile zina yapmış gibi olmuyormu ? Kişi kendi ateşini nasıl hazırlıyor değilmi ? Oysa bir gün gelir rabbim nasip ederse o içki kullanan kişi tövbe eder ayıplayan kişiyi kat ve kat geçebilir . Sigara kullanan kişi gıybet konusunda çok hassas biri olabilir  Herşeyden önemlisi itibar sonadır bu açıkladığımız kişiler tövbe edip bizi geçebilir hatta düdüğü bile  çalabilir  Ya biz.... Ladikli ahmet amcanın bir menkıbesini okurken büyüklerimizden bir mübarek ziyaretine gittiğinde onda olumsuz bir şey gördüğünü hatta_ rabbim böyle bu olumsuzluk varken evliyalık vermez bu kişiye" diye içinden geçirmiş olduğunu okumuştum, mübarekte görüşü uzun ki önce "evladım üstadının kıymetini bilin "diye uyarıda bulunmuş hatta ekmelveli olduğunu bizzat tastik etmiş ve cümlenin sonunada "bende gördüğünüz fenalık evliyalığıma mani değildir" diyerek bizlere aslında ışık tutacak bir fener vermis Kimse kimsenin içini bilmez  Abdulvahit Koç Vesselam (@abdulvahitkoc)   https://twitter.com/abdulvahitkoc?s=08 A.H.E.V.İ
Ekleme Tarihi: 12 Ekim 2017 - Perşembe

Gördüğünüz fenalık ilme mani değildir

"Gördüğünüz fenalık ilme mani değildir"
Kişinin başkasını ayıplaması veya onda gördüğü bir fenalığı başkalarına anlatması nekadar kötü bir davranış değilmi ?
Mesela 
İçki kullanan bir kişiye acziyet içersinde bakmak onu bir nevi küçük görmek heleki küçük gören öğle namazını kaza ya bırakmış sa   !!!
Sigara kullanan birini ayıplamak onu başkaları na anlatırken bu kötü vasfı ifşa etmek  peki bu gıybet olmuyor mu? 

Gıybet eden 30 kişi ile zina yapmış gibi olmuyormu ?

Kişi kendi ateşini nasıl hazırlıyor değilmi ?
Oysa bir gün gelir rabbim nasip ederse o içki kullanan kişi tövbe eder ayıplayan kişiyi kat ve kat geçebilir .
Sigara kullanan kişi gıybet konusunda çok hassas biri olabilir 
Herşeyden önemlisi itibar sonadır bu açıkladığımız kişiler tövbe edip bizi geçebilir hatta düdüğü bile  çalabilir 
Ya biz....
Ladikli ahmet amcanın bir menkıbesini okurken büyüklerimizden bir mübarek ziyaretine gittiğinde onda olumsuz bir şey gördüğünü hatta_ rabbim böyle bu olumsuzluk varken evliyalık vermez bu kişiye" diye içinden geçirmiş olduğunu okumuştum, mübarekte görüşü uzun ki önce "evladım üstadının kıymetini bilin "diye uyarıda bulunmuş hatta ekmelveli olduğunu bizzat tastik etmiş ve cümlenin sonunada "bende gördüğünüz fenalık evliyalığıma mani değildir" diyerek bizlere aslında ışık tutacak bir fener vermis
Kimse kimsenin içini bilmez 

Abdulvahit Koç

Vesselam

(@abdulvahitkoc)  
https://twitter.com/abdulvahitkoc?s=08

A.H.E.V.İ

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.