Vahit Koç
Köşe Yazarı
Vahit Koç
 

Dikili’de ‘adil’ seçim ‘adil’ sonuç Adil Kırgöz…

Dikili’de gerçekleşen seçimler ‘adil ve demokratik’ bir sürecin sonucunda tamamlandı ve CHP’nin mevcut Belediye Başkanı olan Adil Kırgöz başkanlık koltuğunu yeniden kazandı. Dikili'de yaşanan seçim süreci, Türkiye genelinde ders alınması gereken bir dizi gelişmeyi de gözler önüne serdi.   CHP'den aday adayı olan ve fakat partisi tarafından üstü çizilen Dr. Kemal Doyuran bunun üzerine bağımsız adaylığını ilan etmişti. Dr. Doyuran sahaya indi ve sıkı bir mücadele ortaya koydu. Cumhur İttifakı Adayı Avukat Sema Akıncı'nın mevcut başkan CHP adayı Adil Kırgöz'e karşı mücadelesi de oldukça dikkat çekiciydi. Seçim sonucunda; Adil Bey az bir farkla da olsa zaferini ilan etti, ipi göğüsleyen isim oldu. Kırgöz'ün kazanması, siyasi rekabetin ve demokrasinin sağlıklı işleyişi açısından önemliydi… Bu sonuç, seçim süreçlerinin çeşitliliğe ve alternatif görüşlere açık olması gerektiğini bir kez daha gösterdi.   Türkiye genelinde olduğu gibi Dikili'deki seçim sonuçlarından da dersler çıkarılması gerektiği önemle vurgulanmalıdır. Rakamsal sonuçlar; halkın, mevcut belediye başkanına olan destekle birlikte artık daha fazla hizmet ve memnuniyet beklediğini açıkça gösterdi. "Beş yıl çıraklık dönemi bitti, şimdi ustalık döneminde kimseye hakaret etmeden, kimseyi kırmadan eleştirileri göz önünde bulundurarak yeni bir beş yılı hizmetine verdik" mesajı, halkın taleplerinin ne yönde olduğunu açıkça gösteriyor.   Öte yandan, Dikili halkı sol kesimin yoğun olduğu ilçede aşırı solculuğa gidilmemesi gerektiğini düşündüğünü, “Aşırı solculuk isteseydik Adil'i seçmezdik” imzasıyla ortaya koydu. Adil Bey; bu seçimden ders alırsa, halkla daha iç içe olur, danışmanlarını iyi seçer ve halkın ihtiyaçlarına ve eleştirilere çözüm odaklı yaklaşırsa, önümüzdeki seçimlerde büyük bir farkla geleceği gerçeği de bu seçimde ortaya konulmuş oldu.   Dikili ilçesinin geleceği için önemli bir dönemeç olan bu seçim sonuçlarının kazananı Adil Kırgöz'ü tebrik ediyor, ilçenin refahı ve kalkınması için en iyi hizmeti sunmasını diliyoruz. Ayrıca diğer adaylara da katılımları, centilmen, demokratik ve adil mücadeleleri için teşekkür ediyoruz.  
Ekleme Tarihi: 02 Nisan 2024 - Salı

Dikili’de ‘adil’ seçim ‘adil’ sonuç Adil Kırgöz…

Dikili’de gerçekleşen seçimler ‘adil ve demokratik’ bir sürecin sonucunda tamamlandı ve CHP’nin mevcut Belediye Başkanı olan Adil Kırgöz başkanlık koltuğunu yeniden kazandı.

Dikili'de yaşanan seçim süreci, Türkiye genelinde ders alınması gereken bir dizi gelişmeyi de gözler önüne serdi.

 

CHP'den aday adayı olan ve fakat partisi tarafından üstü çizilen Dr. Kemal Doyuran bunun üzerine bağımsız adaylığını ilan etmişti. Dr. Doyuran sahaya indi ve sıkı bir mücadele ortaya koydu.

Cumhur İttifakı Adayı Avukat Sema Akıncı'nın mevcut başkan CHP adayı Adil Kırgöz'e karşı mücadelesi de oldukça dikkat çekiciydi.

Seçim sonucunda; Adil Bey az bir farkla da olsa zaferini ilan etti, ipi göğüsleyen isim oldu.

Kırgöz'ün kazanması, siyasi rekabetin ve demokrasinin sağlıklı işleyişi açısından önemliydi…

Bu sonuç, seçim süreçlerinin çeşitliliğe ve alternatif görüşlere açık olması gerektiğini bir kez daha gösterdi.

 

Türkiye genelinde olduğu gibi Dikili'deki seçim sonuçlarından da dersler çıkarılması gerektiği önemle vurgulanmalıdır.

Rakamsal sonuçlar; halkın, mevcut belediye başkanına olan destekle birlikte artık daha fazla hizmet ve memnuniyet beklediğini açıkça gösterdi.

"Beş yıl çıraklık dönemi bitti, şimdi ustalık döneminde kimseye hakaret etmeden, kimseyi kırmadan eleştirileri göz önünde bulundurarak yeni bir beş yılı hizmetine verdik" mesajı, halkın taleplerinin ne yönde olduğunu açıkça gösteriyor.

 

Öte yandan, Dikili halkı sol kesimin yoğun olduğu ilçede aşırı solculuğa gidilmemesi gerektiğini düşündüğünü, “Aşırı solculuk isteseydik Adil'i seçmezdik” imzasıyla ortaya koydu. Adil Bey; bu seçimden ders alırsa, halkla daha iç içe olur, danışmanlarını iyi seçer ve halkın ihtiyaçlarına ve eleştirilere çözüm odaklı yaklaşırsa, önümüzdeki seçimlerde büyük bir farkla geleceği gerçeği de bu seçimde ortaya konulmuş oldu.

 

Dikili ilçesinin geleceği için önemli bir dönemeç olan bu seçim sonuçlarının kazananı Adil Kırgöz'ü tebrik ediyor, ilçenin refahı ve kalkınması için en iyi hizmeti sunmasını diliyoruz.

Ayrıca diğer adaylara da katılımları, centilmen, demokratik ve adil mücadeleleri için teşekkür ediyoruz.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.