Vahit Koç
Köşe Yazarı
Vahit Koç
 

Dikili için seçimlere katılmama kararı mı verildi?

Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte kulislerdeki hareketlilik devam ediyor. Dikili’de ise tam bir sessizlik ve belirsizlik hâkim!   ***   İzmir'de birçok aday, siyasi partilerce belirlendi ama nedense Dikili ilçesinde garip bir siyaset icra ediliyor. Yanlış anlaşılmasın, tüm siyasi partilerde bir gariplik var. Mesela Cumhur İttifakı olarak MHP adayının yarışacağı iddia edilen Dikili'de; ne AK Parti ne de MHP cephesinden tık ses çıkmıyor. Milliyetçi Hareket Partisi İzmir'de Cumhur İttifakı olarak katılacağı ilçelerin Dikili hariç hepsini açıkladı. Dikili'nin hala açıklanmamış olması ilçe yönetiminde bir sıkıntı olduğu dedikodularını ayyuka çıkarmış durumda…   ***   Cumhur İttifakı’nda; “MHP adayları ile seçime girmek mantıklı değil, AK Parti ile girelim çabası mı var? Bunun için mi bir sessizlik hâkim bilinmiyor. Peki diyelim ki dedikodular doğru; ilçe yönetiminde sıkıntı varsa, ne sıkıntısı var? Bir açıklama da gelmeyince halk kendi açıklamalarını kulis dedikoduları adı altında yapmaya başlıyor. O şununla tartışmış, bu bununla kavga etmiş, o sen olacaksın demiş, bu ben olmazsam yakarım bu gezegeni demiş, demiş de demiş.   ***   Gecelim CHP tarafına… Orada da aynı benzer bir durum var. Hazırda Belediye Başkanı olan Adil Kırgöz'ün tekrar aday adayı olarak ortaya çıkması ve net adayın bu zamana kadar belirlenmemiş olması; CPP’de de bir kararsızlık olduğu izlenimi veriyor. Halkın bir tarafı, “Adil Kırgöz halk tarafından istenmiyor” derken, diğer cenah tam tersini söylemeye devam ediyor.   ***   İYİ Parti’de de aday belirsizliği var… Aday adayı var ama aday yok. İYİ Parti, İzmir'de adaylarını açıkladı ama Dikili yine es geçildi. Yaklaşan yerel seçimlerde Dikili tüm partilerce es geçilmeye devam ededursun, sosyal medyada espriler havalarda uçuşuyor. İşte bunlardan bir kaçı: "Dikiliye Cumhurbaşkanı mı belediye başkanı atayacak?" "Yeterli aday bulunamadığı için partiler Dikili’den geri çekildi" "Dikili seçimlere girmeme kararı aldı" Sahi ne oluyor bu siyasi partilere? Dikili gerçekten tüm partilerce hiçbir öneme sahip değil mi?  
Ekleme Tarihi: 18 Ocak 2024 - Perşembe

Dikili için seçimlere katılmama kararı mı verildi?

Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte kulislerdeki hareketlilik devam ediyor. Dikili’de ise tam bir sessizlik ve belirsizlik hâkim!

 

***

 

İzmir'de birçok aday, siyasi partilerce belirlendi ama nedense Dikili ilçesinde garip bir siyaset icra ediliyor. Yanlış anlaşılmasın, tüm siyasi partilerde bir gariplik var.

Mesela Cumhur İttifakı olarak MHP adayının yarışacağı iddia edilen Dikili'de; ne AK Parti ne de MHP cephesinden tık ses çıkmıyor.

Milliyetçi Hareket Partisi İzmir'de Cumhur İttifakı olarak katılacağı ilçelerin Dikili hariç hepsini açıkladı.

Dikili'nin hala açıklanmamış olması ilçe yönetiminde bir sıkıntı olduğu dedikodularını ayyuka çıkarmış durumda…

 

***

 

Cumhur İttifakı’nda; “MHP adayları ile seçime girmek mantıklı değil, AK Parti ile girelim çabası mı var? Bunun için mi bir sessizlik hâkim bilinmiyor.

Peki diyelim ki dedikodular doğru; ilçe yönetiminde sıkıntı varsa, ne sıkıntısı var?

Bir açıklama da gelmeyince halk kendi açıklamalarını kulis dedikoduları adı altında yapmaya başlıyor.

O şununla tartışmış, bu bununla kavga etmiş, o sen olacaksın demiş, bu ben olmazsam yakarım bu gezegeni demiş, demiş de demiş.

 

***

 

Gecelim CHP tarafına…

Orada da aynı benzer bir durum var.

Hazırda Belediye Başkanı olan Adil Kırgöz'ün tekrar aday adayı olarak ortaya çıkması ve net adayın bu zamana kadar belirlenmemiş olması; CPP’de de bir kararsızlık olduğu izlenimi veriyor.

Halkın bir tarafı, “Adil Kırgöz halk tarafından istenmiyor” derken, diğer cenah tam tersini söylemeye devam ediyor.

 

***

 

İYİ Parti’de de aday belirsizliği var…

Aday adayı var ama aday yok. İYİ Parti, İzmir'de adaylarını açıkladı ama Dikili yine es geçildi.

Yaklaşan yerel seçimlerde Dikili tüm partilerce es geçilmeye devam ededursun, sosyal medyada espriler havalarda uçuşuyor.

İşte bunlardan bir kaçı:

"Dikiliye Cumhurbaşkanı mı belediye başkanı atayacak?"

"Yeterli aday bulunamadığı için partiler Dikili’den geri çekildi"

"Dikili seçimlere girmeme kararı aldı"

Sahi ne oluyor bu siyasi partilere? Dikili gerçekten tüm partilerce hiçbir öneme sahip değil mi?

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.