Vahit Koç
Köşe Yazarı
Vahit Koç
 

Bugünlerde ‘umut taciri’ vekil adaylarına dikkat!

‘Şaklaban’lardan ne milletvekili ne de milletvekili aday adayı olmamalı… Seçimler yaklaşırken milletvekili aday adayları sahalara inmeye başladı. Vekil olmak için gerekli kriterleri taşıdığını zanneden birçok şaklaban da zaten aylar öncesinden çeşitli propagandalara başlamıştı.   ***   Bizim bazı isimleri duydukça gülmekten karnımızın ağrıdığı doğrudur. Parti içinde ciddiye alınmayan, ‘umut taciri’ olduğu parti içinde de bilinen, sahtekarlık ve dolandırıcılıkta zirveyi zorlayan birtakım ‘tip’lere partileri tarafından neden müsaade edildiği anlaşılır bir şey değil!   ***   Mesela; bir belediyenin güvenlik görevlisi, “vekil olacağım” iddiası ile sahalarda boy gösterdi. Bunda bir sorun yok, tabi ki seçme ve seçilme hakkı olan herkes aday da olur vekil de… Sorun şurada; belirttiğim bu arkadaş, “25 bin kişiyi işe aldırdım” yalanları, onlarca kişiye iş vaadi ve birkaç şirkette bu zavallı adamlara ‘geçici’ olarak, birkaç ay için iş bulmakla vekil olma hayalleri kurdu.   ***   O kadar ki; belediyede çalışan bir işçi, 25 bin kişiyi işe aldırdığını sahalarda konuşuyor, bunu haber sitelerine servis ediyor, fakat arka planda yine onlarca şikayet yazısı geliyor. 25 bin kişiden iş vaadi ile biner lira istediği-aldığı iddiaları ayyuka çıkmış durumda! ‘Sözde’ iş alımı yapan şirketi de piyasada tanımayan yok… Umut tacirlerinin eline düşen çok sayıda gariban, bu şirketin neresi olduğunu çok iyi biliyor.   ***   Sözünü ettiğimiz bu adam da “Aday adayı olacağım” diye sahalarda… Bu şaklabanlık değil de nedir? Daha bitmedi tabi… Yine bir belediyede bir kaç milletvekiline ‘çok yakınım’ düşüncesi ile vekil olma hayalleri kuranlara ne demeli? Yıllarca falanca belediyede, baş bilmem ne olarak çalış, sahtekarlık ve dolandırıcılıktan görevden alın, aylar sonra o vekiller sayesinde atıldığın göreve vekaleten tekrar başla, sonra “Ben vekil adayı olacağım, benim vekilleri tanımışlığım var” diyerek, ortalıkta dolan! Şaklabanlıkta zirveye ulaşmak işte budur.   ***   Maşallah, çalıştığı kurumda ‘en sevilmeyen’ kim varsa aday olma hayalleri içinde… Parti yönetimleri, bence aday adayları konusunda çok iyi araştırmacı olmalı. Umut taciri olan, sahtekarlık ve dolandırıcılıkta zirveyi yaşamış olan aday adaylarının üzerini hemen çizmeli. “Aday adayı olsunlar, zaten aday olamazlar” diye düşünmeyin. Bence, bir partinin itibarında aday adayı olan kişilerin katkısı daha büyüktür. Çünkü yola ilk onlarla çıkılır…
Ekleme Tarihi: 26 Ocak 2023 - Perşembe

Bugünlerde ‘umut taciri’ vekil adaylarına dikkat!

‘Şaklaban’lardan ne milletvekili ne de milletvekili aday adayı olmamalı…

Seçimler yaklaşırken milletvekili aday adayları sahalara inmeye başladı.

Vekil olmak için gerekli kriterleri taşıdığını zanneden birçok şaklaban da zaten aylar öncesinden çeşitli propagandalara başlamıştı.

 

***

 

Bizim bazı isimleri duydukça gülmekten karnımızın ağrıdığı doğrudur.

Parti içinde ciddiye alınmayan, ‘umut taciri’ olduğu parti içinde de bilinen, sahtekarlık ve dolandırıcılıkta zirveyi zorlayan birtakım ‘tip’lere partileri tarafından neden müsaade edildiği anlaşılır bir şey değil!

 

***

 

Mesela; bir belediyenin güvenlik görevlisi, “vekil olacağım” iddiası ile sahalarda boy gösterdi. Bunda bir sorun yok, tabi ki seçme ve seçilme hakkı olan herkes aday da olur vekil de…

Sorun şurada; belirttiğim bu arkadaş, “25 bin kişiyi işe aldırdım” yalanları, onlarca kişiye iş vaadi ve birkaç şirkette bu zavallı adamlara ‘geçici’ olarak, birkaç ay için iş bulmakla vekil olma hayalleri kurdu.

 

***

 

O kadar ki; belediyede çalışan bir işçi, 25 bin kişiyi işe aldırdığını sahalarda konuşuyor, bunu haber sitelerine servis ediyor, fakat arka planda yine onlarca şikayet yazısı geliyor.

25 bin kişiden iş vaadi ile biner lira istediği-aldığı iddiaları ayyuka çıkmış durumda!

‘Sözde’ iş alımı yapan şirketi de piyasada tanımayan yok… Umut tacirlerinin eline düşen çok sayıda gariban, bu şirketin neresi olduğunu çok iyi biliyor.

 

***

 

Sözünü ettiğimiz bu adam da “Aday adayı olacağım” diye sahalarda…

Bu şaklabanlık değil de nedir?

Daha bitmedi tabi…

Yine bir belediyede bir kaç milletvekiline ‘çok yakınım’ düşüncesi ile vekil olma hayalleri kuranlara ne demeli?

Yıllarca falanca belediyede, baş bilmem ne olarak çalış, sahtekarlık ve dolandırıcılıktan görevden alın, aylar sonra o vekiller sayesinde atıldığın göreve vekaleten tekrar başla, sonra “Ben vekil adayı olacağım, benim vekilleri tanımışlığım var” diyerek, ortalıkta dolan!

Şaklabanlıkta zirveye ulaşmak işte budur.

 

***

 

Maşallah, çalıştığı kurumda ‘en sevilmeyen’ kim varsa aday olma hayalleri içinde…

Parti yönetimleri, bence aday adayları konusunda çok iyi araştırmacı olmalı.

Umut taciri olan, sahtekarlık ve dolandırıcılıkta zirveyi yaşamış olan aday adaylarının üzerini hemen çizmeli.

“Aday adayı olsunlar, zaten aday olamazlar” diye düşünmeyin.

Bence, bir partinin itibarında aday adayı olan kişilerin katkısı daha büyüktür.

Çünkü yola ilk onlarla çıkılır…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.