Vahit Koç
Köşe Yazarı
Vahit Koç
 

Attığınız taş, ürküttüğünüz kuşa değmeli!

Ülkemizde yaşanan siyaset atışmaları konusunda mümkün olduğunca bir şey yazmıyorum, okuyucularım bilirler. Fakat 3 Aralık ile ilgili bir şeyler söylemek zorunda hissettim kendimi…   ***   CHP lideri Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun ikinci yüzyıl vizyon belgesi için günlerdir büyük beklentiler sergilediğini hepimiz biliyoruz. Kendisine inanan insanların yanı sıra, inanmak isteyen ama tam olarak inanmamış, ideolojik olarak ona uyamayan geriye kalan beş koltuk lideri ve onların sevenleri de büyük beklentiler içindeydi bunu çok iyi biliyoruz. Peki, geriye ne kaldı 3 Aralık’tan diye sorsak; bende iki şey kaldı. Onlarca eleştiri yapabiliriz ama ben sadece iki konuya değinmek istiyorum. Siyasi bir durum olduğu için sadece bu iki konuya değinmek benim için yeterli olacaktır.   ***   Birinci konu şu; böyle bir organizasyon yapılırken hele ki vizyon ön plana çıkartılmaya çalışılırken bu vizyonun içinde kim varsa mutlaka hazırda orada olması gerekirdi. “Yabancı baş danışman niye?” diye bir soru sormuyorum, bunu siyaseten sormak isteyenler veya halk sormak isterse gerekli cevabı verecektir zaten. Ama en azından baş danışman olacak kişi keşke Sayın Kılıçdaroğlu’nu sevenler bu kadar umutlanmışken, bir zahmet ülkemize gelseydi de vizyon yerine televizyondan katılmasaydı. Bu bence büyük hayal kırıklığı oldu.   İkinci ve en önemlisi ise Günlerce 3 Aralık naraları atıldı, dünya kanalları orada Sayın Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına kilitlendi yani sadece Türkiye'de değil tüm dünyada beklentiler büyüktü. Belki de büyütüldü, ama ne yazık ki elinde tuttuğu notları önden bir kez dahi okumamış gibi vizyon belgesini okumaya çalıştı. Ortaya konulan vizyonu elinde sahnede ilk defa okumuş gibi davranan Sayın Kılıçdaroğlu en azından bir prompter kullanmalıydı. Tüm dünyanın gözleri önünde ana muhalefet lideri vizyonunu böyle açıklamalıydı.   ***   Vizyon nedir, nasıldır, siyasi olduğu için o konu hakkında yazmak istemiyorum ama ülkemizin muhalefet partisinin bu yola çıkarken daha dikkatli davranması gerekirdi, bunu belirtmek istiyorum Daha açıkçası, hâlihazırdaki hükümetin karşısına altı parti birleşerek bir altılı masa kuracaksın. Tüm dünyaya ülkemizde bir siyasi lider var, biz daha önce denedik birçok parti birleştik ama iktidara gelemedik, şimdi ise altı parti ile iktidara götürecek vizyonu açıklıyorum diyeceksek hatta Allah muhafaza kalan beş partide not defterine bakarak vizyonunu okumaya çalışırsa gerçekten yandık. Yandık diyorum çünkü dünya, Türkiye’deki bu olayı söyle görebilir; "6 parti birleşti bir partiyi yenmeye yola çıktı, ama hepsi not defterine bakarak bir vizyon okudu" gerçekten bu çok ayıp olur.   ***   Neyse dua edelim de AK Parti tarafı bir prompter hediye etsin. Ülkenin ana muhalefet liderinin, partinin vizyonunu not defterine bakarak okumasından AK Parti’liler de rahatsız olmuşlardır. En azından dünyaya gösterilen imaj için rahatsız olduklarını düşünüyorum, yakın zamanda hediye edilebilirse şaşırmam.
Ekleme Tarihi: 05 Aralık 2022 - Pazartesi

Attığınız taş, ürküttüğünüz kuşa değmeli!

Ülkemizde yaşanan siyaset atışmaları konusunda mümkün olduğunca bir şey yazmıyorum, okuyucularım bilirler.

Fakat 3 Aralık ile ilgili bir şeyler söylemek zorunda hissettim kendimi…

 

***

 

CHP lideri Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun ikinci yüzyıl vizyon belgesi için günlerdir büyük beklentiler sergilediğini hepimiz biliyoruz. Kendisine inanan insanların yanı sıra, inanmak isteyen ama tam olarak inanmamış, ideolojik olarak ona uyamayan geriye kalan beş koltuk lideri ve onların sevenleri de büyük beklentiler içindeydi bunu çok iyi biliyoruz.

Peki, geriye ne kaldı 3 Aralık’tan diye sorsak; bende iki şey kaldı.

Onlarca eleştiri yapabiliriz ama ben sadece iki konuya değinmek istiyorum.

Siyasi bir durum olduğu için sadece bu iki konuya değinmek benim için yeterli olacaktır.

 

***

 

Birinci konu şu; böyle bir organizasyon yapılırken hele ki vizyon ön plana çıkartılmaya çalışılırken bu vizyonun içinde kim varsa mutlaka hazırda orada olması gerekirdi.

“Yabancı baş danışman niye?” diye bir soru sormuyorum, bunu siyaseten sormak isteyenler veya halk sormak isterse gerekli cevabı verecektir zaten. Ama en azından baş danışman olacak kişi keşke Sayın Kılıçdaroğlu’nu sevenler bu kadar umutlanmışken, bir zahmet ülkemize gelseydi de vizyon yerine televizyondan katılmasaydı.

Bu bence büyük hayal kırıklığı oldu.

 

İkinci ve en önemlisi ise

Günlerce 3 Aralık naraları atıldı, dünya kanalları orada Sayın Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına kilitlendi yani sadece Türkiye'de değil tüm dünyada beklentiler büyüktü. Belki de büyütüldü, ama ne yazık ki elinde tuttuğu notları önden bir kez dahi okumamış gibi vizyon belgesini okumaya çalıştı.

Ortaya konulan vizyonu elinde sahnede ilk defa okumuş gibi davranan Sayın Kılıçdaroğlu en azından bir prompter kullanmalıydı. Tüm dünyanın gözleri önünde ana muhalefet lideri vizyonunu böyle açıklamalıydı.

 

***

 

Vizyon nedir, nasıldır, siyasi olduğu için o konu hakkında yazmak istemiyorum ama ülkemizin muhalefet partisinin bu yola çıkarken daha dikkatli davranması gerekirdi, bunu belirtmek istiyorum

Daha açıkçası, hâlihazırdaki hükümetin karşısına altı parti birleşerek bir altılı masa kuracaksın. Tüm dünyaya ülkemizde bir siyasi lider var, biz daha önce denedik birçok parti birleştik ama iktidara gelemedik, şimdi ise altı parti ile iktidara götürecek vizyonu açıklıyorum diyeceksek hatta Allah muhafaza kalan beş partide not defterine bakarak vizyonunu okumaya çalışırsa gerçekten yandık.

Yandık diyorum çünkü dünya, Türkiye’deki bu olayı söyle görebilir; "6 parti birleşti bir partiyi yenmeye yola çıktı, ama hepsi not defterine bakarak bir vizyon okudu" gerçekten bu çok ayıp olur.

 

***

 

Neyse dua edelim de AK Parti tarafı bir prompter hediye etsin. Ülkenin ana muhalefet liderinin, partinin vizyonunu not defterine bakarak okumasından AK Parti’liler de rahatsız olmuşlardır. En azından dünyaya gösterilen imaj için rahatsız olduklarını düşünüyorum, yakın zamanda hediye edilebilirse şaşırmam.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.