Vahit Koç
Köşe Yazarı
Vahit Koç
 

Aslında her yeni yıl zamları biz hak ediyoruz

Her yeni yıl milletin kabusu zamlar oluyor  Artık öyle bir hal aldı ki sosyal medya bunlarla ilgili ilginç videolarla dolmaya başladı.  Bu sabah koşan adamların kendi aralarında konuşmaları ile ilgili bir video izledim ,"koşun koşun asgari ücrete zam geldi marketler etiketleri değiştiriyorlar " Ağlanacak halimize gülmeye başladık . Peki bir şeyler yapamayız mı ? Bunu siyaseten söylemiyorum yanlış anlaşılma olmasın. Bir şeyler yapamayız mı deyince "oy kullanırken bunu düşüneceksiniz"gibi saçma yorum yapanlar olabiliyor.Özellikle altı ay önce ülkeyi teslim etmeyi planladıkları kişiye partilerini bile teslim etmeyenler bunu söylüyor ya neyse...  Biz ideolojik düşüncelerimiz ile birbirimize düşman değiliz,öncelikle bunu iyi anlamamız gerekiyor,biz beraberce çok şeyler de başarabiliriz keşke farkına varabilsek. İdeolojik farklılıklerımızı bir bahçenin içerisinde bulunan çiçekler gibi görmeye başlasak o zaman bazı şeyleri değiştirmenin ,güzelleştirmenin bizim elimizde olacağını anlayabiliriz . Mesela İzmir’de kuzey bölge otoyolu bugün itibari ile zamlandı. Gelin zamları protesto edelim ve o otoyolu ne olursa olsun kullanmayalım.Sadece bir ay kullanmasak emin olun eski ücretinden daha da az fiyata geçiş yapacaklar. Ama onu hükümettekiler yaptı, ona sen oy verdin, buna ben oy verdim diye birbirimizle yarışırsak bunu başaramayız.  Marketler etiketleri değiştirdi değil mi? Herkes kendi bölgesinde o marketlerden bir hafta alış veriş yapmasın bakın neler oluyor. Toplum olarak ideolojik düşüncelerimiz yüzünden bir olmayı ihmal ediyoruz Sonuçta onlarda bunu çok iyi kullanıyor  Biz zam yapsak ta bunlar asla bir olmaz diyorlar . Sonuç ne ? Sözün özü ideolojik düşüncelerimizi bir kenara bırakıp bir olmayı beceremezsek daha çok zam yeriz .  
Ekleme Tarihi: 01 Ocak 2024 - Pazartesi

Aslında her yeni yıl zamları biz hak ediyoruz

Her yeni yıl milletin kabusu zamlar oluyor 

Artık öyle bir hal aldı ki sosyal medya bunlarla ilgili ilginç videolarla dolmaya başladı. 

Bu sabah koşan adamların kendi aralarında konuşmaları ile ilgili bir video izledim ,"koşun koşun asgari ücrete zam geldi marketler etiketleri değiştiriyorlar "

Ağlanacak halimize gülmeye başladık .

Peki bir şeyler yapamayız mı ?

Bunu siyaseten söylemiyorum yanlış anlaşılma olmasın.

Bir şeyler yapamayız mı deyince "oy kullanırken bunu düşüneceksiniz"gibi saçma yorum yapanlar olabiliyor.Özellikle altı ay önce ülkeyi teslim etmeyi planladıkları kişiye partilerini bile teslim etmeyenler bunu söylüyor ya neyse... 

Biz ideolojik düşüncelerimiz ile birbirimize düşman değiliz,öncelikle bunu iyi anlamamız gerekiyor,biz beraberce çok şeyler de başarabiliriz keşke farkına varabilsek.

İdeolojik farklılıklerımızı bir bahçenin içerisinde bulunan çiçekler gibi görmeye başlasak o zaman bazı şeyleri değiştirmenin ,güzelleştirmenin bizim elimizde olacağını anlayabiliriz .

Mesela İzmir’de kuzey bölge otoyolu bugün itibari ile zamlandı.

Gelin zamları protesto edelim ve o otoyolu ne olursa olsun kullanmayalım.Sadece bir ay kullanmasak emin olun eski ücretinden daha da az fiyata geçiş yapacaklar.

Ama onu hükümettekiler yaptı, ona sen oy verdin, buna ben oy verdim diye birbirimizle yarışırsak bunu başaramayız. 

Marketler etiketleri değiştirdi değil mi?

Herkes kendi bölgesinde o marketlerden bir hafta alış veriş yapmasın bakın neler oluyor.

Toplum olarak ideolojik düşüncelerimiz yüzünden bir olmayı ihmal ediyoruz

Sonuçta onlarda bunu çok iyi kullanıyor 

Biz zam yapsak ta bunlar asla bir olmaz diyorlar .

Sonuç ne ?

Sözün özü ideolojik düşüncelerimizi bir kenara bırakıp bir olmayı beceremezsek daha çok zam yeriz .

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.