Vahit Koç
Köşe Yazarı
Vahit Koç
 

Ailede Adalet önemlidir

Cenab ı Allah vetekaddes hazretleri ,her cuma günü hutbelerde de okutulduğu gibi adaleti iyilik yapmayı ve yakın akrabaya yardımı emrediyor ,bu ayeti celileden de anlaşıldığı gibi akraba dini celili İslam da önemli bir yer de bulunmaktadır . Aile toplumun temel taşıdır, bu taş islam mayasını içerisinde bulundurmalı ki ,normal bir taş degil kıymetli bir taş olsun . İslam mayası bulundurulursa kıymetli olan bu taş, ardından aile içerisinde adaleti ,iyiligi de bulundurmak zorunda olduğunu kuranı hakimin sahibi bizlere bildiriyor . Aile deki adaleti, iyiligi, aile içerisine enjekte etmesi gereken yine Hz Allahın bildirdiği üzere reisi olan baba dır.Anne ve baba islam ın mayasını aile fertlerine aşılarken, yaşantısı ile aile bireylerine bir örnek teşkil etmeli ki evlatları bu öğretileri hayatlarına inşa ederken kurana uygun bir yasam tarzında bağışıklık kazanmış olsunlar . Aile yapımızın bozulmaya başladığı şu zamanlarda ne yazıkki bozulmalar baştan başlamış ve aşağıya doğru ilerlemektedir . Anne ve baba hz Allahın kendine verdigi zırh ile evlatlarının haklarına riayet etmiyor ,adaletsizliklerini hz Allahın kendilerine verdiği koruma ile kapatmaya çalışıyorlar . Ne yazıkki bu durum ileride anne baba olacak evlatların yaşamları içerisinde büyük sıkıntılar adelet ve hakkaniyet duygularının körelmesine yol açıyor . Bu durum için de tek çözüm yine kuranı hakim dir Anne ve babalar Hz Allahın kendilerine verdigi zırh yerine, Hz Allahın bizlere gönderdiği dini celili islama uygun bir hayat tarzını seçmeleri ve ona uygun yaşaması gerekmektedir Vesselam (@abdulvahitkoc)   https://twitter.com/abdulvahitkoc?s=08
Ekleme Tarihi: 16 Ocak 2018 - Salı

Ailede Adalet önemlidir

Cenab ı Allah vetekaddes hazretleri ,her cuma günü hutbelerde de okutulduğu gibi adaleti iyilik yapmayı ve yakın akrabaya yardımı emrediyor ,bu ayeti celileden de anlaşıldığı gibi akraba dini celili İslam da önemli bir yer de bulunmaktadır .

Aile toplumun temel taşıdır, bu taş islam mayasını içerisinde bulundurmalı ki ,normal bir taş degil kıymetli bir taş olsun .

İslam mayası bulundurulursa kıymetli olan bu taş, ardından aile içerisinde adaleti ,iyiligi de bulundurmak zorunda olduğunu kuranı hakimin sahibi bizlere bildiriyor .

Aile deki adaleti, iyiligi, aile içerisine enjekte etmesi gereken yine Hz Allahın bildirdiği üzere reisi olan baba dır.Anne ve baba islam ın mayasını aile fertlerine aşılarken, yaşantısı ile aile bireylerine bir örnek teşkil etmeli ki evlatları bu öğretileri hayatlarına inşa ederken kurana uygun bir yasam tarzında bağışıklık kazanmış olsunlar .

Aile yapımızın bozulmaya başladığı şu zamanlarda ne yazıkki bozulmalar baştan başlamış ve aşağıya doğru ilerlemektedir .

Anne ve baba hz Allahın kendine verdigi zırh ile evlatlarının haklarına riayet etmiyor ,adaletsizliklerini hz Allahın kendilerine verdiği koruma ile kapatmaya çalışıyorlar .

Ne yazıkki bu durum ileride anne baba olacak evlatların yaşamları içerisinde büyük sıkıntılar adelet ve hakkaniyet duygularının körelmesine yol açıyor .

Bu durum için de tek çözüm yine kuranı hakim dir

Anne ve babalar Hz Allahın kendilerine verdigi zırh yerine, Hz Allahın bizlere gönderdiği dini celili islama uygun bir hayat tarzını seçmeleri ve ona uygun yaşaması gerekmektedir

Vesselam

(@abdulvahitkoc)  
https://twitter.com/abdulvahitkoc?s=08

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.