Serpil Güleçyüz
Köşe Yazarı
Serpil Güleçyüz
 

ÖNCE KENDİNİZE İNANIN!

Doğduğumuz günden ölünceye kadar olan süreçte hepimiz birçok hedefi amaç ediniriz. Önce iyi bir üniversite sonra iyi bir kariyer, ardından iyi bir eş ve iyi bir anne-baba olma hayalleri ve daha niceleri. Peki, amaçlarımızı gerçekleştirmek için kendimize olan inancımız ne kadar? Kendimize inanıyor muyuz? Ya da bir işi başarmak için, inanmanın başarının yarısı olduğunu biliyor muyuz? Kendimize “ben bu işi başarabilirim” diyebiliyor muyuz? Meslek hayatım boyunca öğrencilerimde en çok duyduğum şey "annem, babam, arkadaşlarım beni desteklemiyor, bana inanmıyorlar bazen de karşı çıkıyorlar, motivasyonum bozuluyor bende pes ediyorum" sözleriydi. Benim de onlara en çok söylediğim şey "Sizin kendinize olan inancınız, her şeyden önce gelir. Birilerinin size inanmasından, takdir etmesinden, alkışlamasından, motive etmesinden de önce gelir." Şunu kabul etmek gerekiyor ki, bir şeyleri başarıp, kendinizi kanıtlayıncaya kadar kimse size inanmaz, güvenmez. EDİSON 1000 defa başarısız deneyden sonra, başarıya ulaştı ve herkes ona inandı. Başkalarının alkışına, takdirine önem verseydi ya da başaramazsın diyenlere inanıp pes edip vazgeçseydi bu gün karanlıkta kalabilirdik. Kendimize olan inancımız her şeyden önce gelir.  Hiç merak etmeyin, geçmişte size inanmayanlar, başaramazsın, sen rüya alemindesin diyenler, başarınızdan sonra hemen yanınızda olacaklar ve başarınızdan zaten çok emin olduklarını söyleyeceklerdir. Size başaramayacağınızı söyleyenlere gülümseyerek bakın, gereksiz insanları hayatınızdan çıkarın, etrafınızdan temizleyin, size inanacak, size destek olacak insanları, doğru işe, doğru insanları yanınıza alarak yola çıkın, en çokta kendinize inanarak yolunuza devam edin. Başarının üç anahtarının, amaç, planlama, çalışmak (çok çalışmak değil, etkin çalışmak) olduğunu unutmayın. "Hedefi olmayan gemiye, hiç bir rüzgar yardım edemez" demiş ünlü bir düşünür. Bütün savaşlar önce beyinde kazanılır. Beynimizdeki engelleri kaldırır ve başarıya odaklanırsak, başarı kendiliğinden gelecektir. İnanç özellikle kendimize olan inanç yaptırım gücümüzü harekete geçirir. Kendime inanıyorum diyerek devam edin, çalışın, araştırın, kendinize yatırım yapın, başaramazsın diyenlere inanmayın, vazgeçmeyin, ertelemeyin. BAŞARI MUTLAK SİZİNLE OLACAKTIR.
Ekleme Tarihi: 27 Mart 2023 - Pazartesi

ÖNCE KENDİNİZE İNANIN!

Doğduğumuz günden ölünceye kadar olan süreçte hepimiz birçok hedefi amaç ediniriz.

Önce iyi bir üniversite sonra iyi bir kariyer, ardından iyi bir eş ve iyi bir anne-baba olma hayalleri ve daha niceleri.

Peki, amaçlarımızı gerçekleştirmek için kendimize olan inancımız ne kadar?

Kendimize inanıyor muyuz?

Ya da bir işi başarmak için, inanmanın başarının yarısı olduğunu biliyor muyuz?

Kendimize “ben bu işi başarabilirim” diyebiliyor muyuz?

Meslek hayatım boyunca öğrencilerimde en çok duyduğum şey "annem, babam, arkadaşlarım beni desteklemiyor, bana inanmıyorlar bazen de karşı çıkıyorlar, motivasyonum bozuluyor bende pes ediyorum" sözleriydi.

Benim de onlara en çok söylediğim şey "Sizin kendinize olan inancınız, her şeyden önce gelir. Birilerinin size inanmasından, takdir etmesinden, alkışlamasından, motive etmesinden de önce gelir."

Şunu kabul etmek gerekiyor ki, bir şeyleri başarıp, kendinizi kanıtlayıncaya kadar kimse size inanmaz, güvenmez.

EDİSON 1000 defa başarısız deneyden sonra, başarıya ulaştı ve herkes ona inandı.
Başkalarının alkışına, takdirine önem verseydi ya da başaramazsın diyenlere inanıp pes edip vazgeçseydi bu gün karanlıkta kalabilirdik.

Kendimize olan inancımız her şeyden önce gelir. 

Hiç merak etmeyin, geçmişte size inanmayanlar, başaramazsın, sen rüya alemindesin diyenler, başarınızdan sonra hemen yanınızda olacaklar ve başarınızdan zaten çok emin olduklarını söyleyeceklerdir.
Size başaramayacağınızı söyleyenlere gülümseyerek bakın, gereksiz insanları hayatınızdan çıkarın, etrafınızdan temizleyin, size inanacak, size destek olacak insanları, doğru işe, doğru insanları yanınıza alarak yola çıkın, en çokta kendinize inanarak yolunuza devam edin.

Başarının üç anahtarının, amaç, planlama, çalışmak (çok çalışmak değil, etkin çalışmak) olduğunu unutmayın.

"Hedefi olmayan gemiye, hiç bir rüzgar yardım edemez" demiş ünlü bir düşünür.

Bütün savaşlar önce beyinde kazanılır.
Beynimizdeki engelleri kaldırır ve başarıya odaklanırsak, başarı kendiliğinden gelecektir.

İnanç özellikle kendimize olan inanç yaptırım gücümüzü harekete geçirir.

Kendime inanıyorum diyerek devam edin, çalışın, araştırın, kendinize yatırım yapın, başaramazsın diyenlere inanmayın, vazgeçmeyin, ertelemeyin.

BAŞARI MUTLAK SİZİNLE OLACAKTIR.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.