Serpil Güleçyüz
Köşe Yazarı
Serpil Güleçyüz
 

KARŞILIKLIM MI, KARŞILIKSIZ MI?

Her insanın gerçek yüzünü,çıkar çatışmasına girdiğiniz anda görürsünüz. Çıkarlarınız ayni yöndeyse,her şey çok iyi, çok harika çok alâ. Hele bir çıkar çatışmasına girin.. Her zaman size saygılı, yürekten inandığınız, sonuna kadar güvenirim dediğiniz kişi,çıkarına dokunan tek bir hareket yaptığınızda nasıl da değişiyor. Esas bakmamız gereken,insanların hiç bir çıkarı olmadığı ya da çıkar çatışmasına girdiğinde nasıl davrandığıdır. Ne kadar ayak oyunlarına girdiği,ne kadar küçüldüğü,egolarını ne denli aşabildiği ya da herşeye rağmen ne kadar objektif, ne kadar adaletli, ne kadar insan kalabildiğidir. Dostlarının kışında,yazında ne kadar yanında olduğu, onları doğru yolda ilerlemesine ne kadar vesile  olduğudur. Zaman zaman tartışılsada,anlaşmazlıklar yaşansa da,ortak nokta bulmak ve ilişkinizi onarmak için ne kadar gayret sarfettiğindedir. "Karga ile dost olanın yeri çöplüktür" demiş atalarımız. Önemli olan bizim neyi seçeceğimiz Hiç çıkarımız olmadan, kaç kişini yaşamına dokunacağımız,kaç kişin yaşamını değiştireceğimiz, insanî değerlerimizi  nasıl koruyacağımızdır. Geç kalınmış özürler, adalet,insani davranışlar idam edildikten sonra gelen affa benzer. CHE GUEVERA "Hayat ne aşk,ne ünvan, ne makam,ne diploma ne de ekmek kavgasıdır. Hayat her şeye rağmen, insan kalabilme mücadelesidir. Namusunla, şerefinle,onurunla"diyor. BİLMEM BAŞKA SÖZE GEREK VAR MI?
Ekleme Tarihi: 02 Ekim 2023 - Pazartesi

KARŞILIKLIM MI, KARŞILIKSIZ MI?

Her insanın gerçek yüzünü,çıkar çatışmasına girdiğiniz anda görürsünüz.

Çıkarlarınız ayni yöndeyse,her şey çok iyi, çok harika çok alâ.

Hele bir çıkar çatışmasına girin..
Her zaman size saygılı, yürekten inandığınız, sonuna kadar güvenirim dediğiniz kişi,çıkarına dokunan tek bir hareket yaptığınızda nasıl da değişiyor.

Esas bakmamız gereken,insanların hiç bir çıkarı olmadığı ya da çıkar çatışmasına girdiğinde nasıl davrandığıdır.

Ne kadar ayak oyunlarına girdiği,ne kadar küçüldüğü,egolarını ne denli aşabildiği ya da herşeye rağmen ne kadar objektif, ne kadar adaletli, ne kadar insan kalabildiğidir.

Dostlarının kışında,yazında ne kadar yanında olduğu, onları doğru yolda ilerlemesine ne kadar vesile
 olduğudur.

Zaman zaman tartışılsada,anlaşmazlıklar yaşansa da,ortak nokta bulmak ve ilişkinizi onarmak için ne kadar gayret sarfettiğindedir.

"Karga ile dost olanın yeri çöplüktür" demiş atalarımız.

Önemli olan bizim neyi seçeceğimiz
Hiç çıkarımız olmadan, kaç kişini yaşamına dokunacağımız,kaç kişin yaşamını değiştireceğimiz, insanî değerlerimizi
 nasıl koruyacağımızdır.

Geç kalınmış özürler, adalet,insani davranışlar idam edildikten sonra gelen affa benzer.

CHE GUEVERA
"Hayat ne aşk,ne ünvan, ne makam,ne diploma ne de ekmek kavgasıdır.
Hayat her şeye rağmen, insan kalabilme mücadelesidir.
Namusunla, şerefinle,onurunla"diyor.

BİLMEM
BAŞKA SÖZE GEREK VAR MI?

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.