Son dakika Altılı Masa Çoktan Dağılmış

GÜNDEM/GÜNCEL 05.09.2022 - 16:33, Güncelleme: 05.09.2022 - 16:54 1947+ kez okundu.
 

Son dakika Altılı Masa Çoktan Dağılmış

CHP İstanbul milletvekili Gürsel Tekin'in katıldığı bir televizyon programında bakanlık konusundaki soruya" HDP’ye bakanlık verilebilir" şeklindeki sözleri bardağı taşıran son damla oldu.
Masa Dağılmış Bir televizyon programında kendisine yöneltilen soruları cevaplayan Tekin , iktidar olursanız HDP’ye bakanlık verecek misiniz şeklindeki soruya "Meclis'te HDP'li başkana elimizi kaldırıyor muyuz? Buna genel başkanlar dahil. 'Sayın başkanım söz hakkı istiyorum' Şimdi bunu hak sayacaksınız ama bu ülkeyi yönetmek için bu kabul olmaz... O zaman seçime sokmayın kardeşim. Böyle bir şey olabilir mi? O zaman milli irade nerede kaldı. Bu seçmen yarın nasıl oy verecek kendi partisine. Elbette HDP'ye bakanlık verilebilir, her partiye verilebilir" dedi  Gündeme bomba gibi düşen bu olay sonrasında millet ittifak ortağı İyi partiden tepkiler yükselmeye başladı. İyi Parti Genel başkanı Meral Akşener suskunluğunu devam ederken, İyi partili bir çok milletvekili Tekin’e tepki gösterdi. En önemli eleştiriyi İyi  Parti Genel Başkan Vekili Müsavat Dervişoğlu "herkes haddini ve hududunu bilmelidir" ifadelerini ile yaptı. Saadet Partisi’nin altılı masa içerisinde ,İstanbul Sözleşmesi ve LGBT gibi sorunların olması ve bu konulara tam destek verenlerle aynı masada oturmasını parti içerisinde hazmedemeyen üyelerine açıklama yapamadıkları için  bu konulardan mümkün olduğunca kaçtığı zaten biliniyordu Çatırdama çoktan başlamıştı  6'lı masanın iktidar olmasına destek verirken, iktidar olması halinde İstanbul Sözleşmesi ve LGBT gibi konulara tam destek verenleri de iktidara getirme sorumluluğunu aldıklarını  mümkün olduğınca göz ardı eden yetkililer ,son yaşanılan olaydan sonra masayı terk eder ve iyi partide bu masada oturulamaz masa dağılır dedikoduları başladı Hatta  altılı masa  için bir kaç gün içerisinde dağılır sözleri havada uçuşuyor  Halkın gözünde bu çatırdama ve çok seslilik zaten olumsuz algılanmıştı  .Vatandaş ilk günlerde desteklediği 6 masaya da artık güvenle bakamıyor . Kendi içlerinde ayrılık yaşayan 6 grubun, içlerinde olmayan 7 gruba bile bakanlık vermeyi planlaması  vatandaş tarafından şaşkınlıkla  ve korku ile karşılanırken 6 masa içinde bile bomba etkisi yaşattı . haber Vahit KOÇ
CHP İstanbul milletvekili Gürsel Tekin'in katıldığı bir televizyon programında bakanlık konusundaki soruya" HDP’ye bakanlık verilebilir" şeklindeki sözleri bardağı taşıran son damla oldu.

Masa Dağılmış

Bir televizyon programında kendisine yöneltilen soruları cevaplayan Tekin , iktidar olursanız HDP’ye bakanlık verecek misiniz şeklindeki soruya "Meclis'te HDP'li başkana elimizi kaldırıyor muyuz? Buna genel başkanlar dahil. 'Sayın başkanım söz hakkı istiyorum' Şimdi bunu hak sayacaksınız ama bu ülkeyi yönetmek için bu kabul olmaz... O zaman seçime sokmayın kardeşim. Böyle bir şey olabilir mi? O zaman milli irade nerede kaldı. Bu seçmen yarın nasıl oy verecek kendi partisine. Elbette HDP'ye bakanlık verilebilir, her partiye verilebilir" dedi 

Gündeme bomba gibi düşen bu olay sonrasında millet ittifak ortağı İyi partiden tepkiler yükselmeye başladı.

İyi Parti Genel başkanı Meral Akşener suskunluğunu devam ederken, İyi partili bir çok milletvekili Tekin’e tepki gösterdi.

En önemli eleştiriyi İyi  Parti Genel Başkan Vekili Müsavat Dervişoğlu "herkes haddini ve hududunu bilmelidir" ifadelerini ile yaptı.

Saadet Partisi’nin altılı masa içerisinde ,İstanbul Sözleşmesi ve LGBT gibi sorunların olması ve bu konulara tam destek verenlerle aynı masada oturmasını parti içerisinde hazmedemeyen üyelerine açıklama yapamadıkları için  bu konulardan mümkün olduğunca kaçtığı zaten biliniyordu

Çatırdama çoktan başlamıştı 

6'lı masanın iktidar olmasına destek verirken, iktidar olması halinde İstanbul Sözleşmesi ve LGBT gibi konulara tam destek verenleri de iktidara getirme sorumluluğunu aldıklarını  mümkün olduğınca göz ardı eden yetkililer ,son yaşanılan olaydan sonra masayı terk eder ve iyi partide bu masada oturulamaz masa dağılır dedikoduları başladı

Hatta  altılı masa  için bir kaç gün içerisinde dağılır sözleri havada uçuşuyor 

Halkın gözünde bu çatırdama ve çok seslilik zaten olumsuz algılanmıştı  .Vatandaş ilk günlerde desteklediği 6 masaya da artık güvenle bakamıyor .

Kendi içlerinde ayrılık yaşayan 6 grubun, içlerinde olmayan 7 gruba bile bakanlık vermeyi planlaması  vatandaş tarafından şaşkınlıkla  ve korku ile karşılanırken 6 masa içinde bile bomba etkisi yaşattı .

haber Vahit KOÇ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.