Psikodrama Çalışması ile Anksiyete (Kaygı) Bozukluğuna Son

SAĞLIK (wep haberi ) - | 23.05.2024 - 16:58, Güncelleme: 23.05.2024 - 16:58 2402 kez okundu.
 

Psikodrama Çalışması ile Anksiyete (Kaygı) Bozukluğuna Son

İzmir Şehir Hastanesi Psikiyatri Kliniği’nde, “Anksiyete (kaygı) bozukluğu olan erişkinlerde grup psikoterapisi olan psikodrama çalışması” başladı.
İzmir Şehir Hastanesi Psikiyatri Kliniği Sorumlusu Doç. Dr. Esin Erdoğan; “Psikoterapi genel anlamda düşünce, duygu ve davranışları, konuşma, ilişki kurma, birlikte değişik çalışma yolları ile etkileyerek değiştirme, iyileştirmedir ve grup psikoterapisi eğitimi almış psikoterapistler tarafından yönetilir.” dedi.  İzmir Şehir Hastanesi Psikiyatri Uzmanı ve Psikodrama Yürütücüsü Huriye Ersen ise; “Bir grup psikoterapisi yöntemi olan psikodramada birey geçmiş ve güncel sorunlarını, çatışmalarını, geleceğe dair beklentilerini, kaygı ve güçlüklerini dramatik canlandırmalar yoluyla ele alır. Psikodrama seansları ile kişiler daha esnek, özgür ve sorumluluk alabilen bireyler olur”. dedi. İzmir Şehir Hastanesi Psikiyatri Kliniği’nde, Uygun şekilde seçilmiş 3- 20 kişiden olan grup üyeleri ile psikodrama ve grup psikoterapisi uygulamaları farklı danışan/hasta gruplarıyla ücretsiz olarak devam edecektir.  
İzmir Şehir Hastanesi Psikiyatri Kliniği’nde, “Anksiyete (kaygı) bozukluğu olan erişkinlerde grup psikoterapisi olan psikodrama çalışması” başladı.


İzmir Şehir Hastanesi Psikiyatri Kliniği Sorumlusu Doç. Dr. Esin Erdoğan; “Psikoterapi genel anlamda düşünce, duygu ve davranışları, konuşma, ilişki kurma, birlikte değişik çalışma yolları ile etkileyerek değiştirme, iyileştirmedir ve grup psikoterapisi eğitimi almış psikoterapistler tarafından yönetilir.” dedi. 

İzmir Şehir Hastanesi Psikiyatri Uzmanı ve Psikodrama Yürütücüsü Huriye Ersen ise; “Bir grup psikoterapisi yöntemi olan psikodramada birey geçmiş ve güncel sorunlarını, çatışmalarını, geleceğe dair beklentilerini, kaygı ve güçlüklerini dramatik canlandırmalar yoluyla ele alır. Psikodrama seansları ile kişiler daha esnek, özgür ve sorumluluk alabilen bireyler olur”. dedi.

İzmir Şehir Hastanesi Psikiyatri Kliniği’nde, Uygun şekilde seçilmiş 3- 20 kişiden olan grup üyeleri ile psikodrama ve grup psikoterapisi uygulamaları farklı danışan/hasta gruplarıyla ücretsiz olarak devam edecektir.

 

İzmir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.