İzmir’de Buca ve Aliağa’daki Yangınlar Kontrol Altına Alındı
İzmir’de Buca ve Aliağa’daki Yangınlar Kontrol Altına Alındı
Buca ve Aliağa’da çıkan yangınlar, İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ve Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin yoğun müdahalesiyle kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları sürüyor.
İzmir'de Buca ve Aliağa ilçelerinde çıkan yangınlar ekiplerin yoğun çalışmaları sonucu kontrol altına alındı. İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ve İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, yangınların yeniden alevlenme riskine karşı bölgede soğutma çalışmalarını sürdürüyor.
Buca'daki yangın, dün akşam saat 18.00 sıralarında çevre yolunda bir aracın yanması sonucu ormanlık alana sıçradı. Rüzgarın etkisiyle Gaziemir Sarnıç mevkiine kadar ilerleyen alevler, çevre illerden gelen itfaiye ekipleri, ilçe belediyelerine ait su tankerleri, Emniyet'e bağlı TOMA araçları ve askeri helikopterlerin desteğiyle yaklaşık 9 saatlik çalışmanın ardından kontrol altına alındı.
Aliağa'da ise Kalabak ve Çoraklar mevkilerinde çıkan yangın, ekiplerin yoğun müdahalesiyle çevredeki fabrikalara sıçramadan kontrol altına alındı. Yangın yaklaşık 12 saat süren çalışmalar sonucunda söndürülürken, bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.
İzmir HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.