Yumurtalık kanseri tedavisinde önemli gelişme

SAĞLIK (wep haberi ) - | 08.05.2024 - 08:52, Güncelleme: 08.05.2024 - 08:52 2430 kez okundu.
 

Yumurtalık kanseri tedavisinde önemli gelişme

İzmiz Biyotıp ve Genom Merkezi (İBG) araştırmacısının kanser tedavisi yöntemi patent aldı.
İzmir Biyotıp ve Genom Merkezi (İBG) araştırmacısı Prof. Dr. Hülya Ayar Kayalı’nın geliştirdiği “Spesifik olarak yumurtalık kanseri hücreleri üzerinde sitotoksik etkiye sahip polimerik nanopartikül ve bunu hazırlama yöntemi” başlıklı buluş, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından patentlendi (Başvuru Numarası:2023/004757). Yumurtalık kanseri veya diğer adıyla over kanseri, kadınlarda en sık görülen kanser hastalıklarından birisidir. Jinekolojik kanser türleri içinde en ölümcül olanıdır ve erken belirtiler göstermediği için genellikle teşhis edilmesi zordur. Mevcut tedaviler arasında bulunan cerrahi müdahale, radyasyon, kemoterapi ve immünoterapi yöntemlerinin sahip olduğu yan etkiler ve etkinliklerinin sınırlı olması, yeni ve etkili tedavi yöntemlerine ihtiyaç duyulmasına neden olmaktadır. Son yıllarda, kanser tedavisinde nanopartiküllerin kullanımı üzerine odaklanılmıştır çünkü bunlar sitotoksik ilaçların kapsüllenmesi, stabilitesinin artırılması ve güvenliğinin artırılması gibi avantajlara sahiptir. TÜSEB ve DEÜ BAP destekleri ile İzmir Biyotıp ve Genom Merkezi’nde (İBG) gerçekleştirilen, patent konusu buluşta, yumurtalık kanseri hücrelerini hedefleyen ve sitotoksik etkiye sahip olan bir polimerik nanopartikül tanımlanmakta ve hazırlanma yöntemi açıklanmaktadır. Söz konusu polimerik nanopartikül yapıları, yumurtalık kanseri hücrelerini hedefleyen ve etkili bir şekilde inhibe eden özel bir tedavi yöntemi olarak öne çıkmaktadır.  
İzmiz Biyotıp ve Genom Merkezi (İBG) araştırmacısının kanser tedavisi yöntemi patent aldı.

İzmir Biyotıp ve Genom Merkezi (İBG) araştırmacısı Prof. Dr. Hülya Ayar Kayalı’nın geliştirdiği “Spesifik olarak yumurtalık kanseri hücreleri üzerinde sitotoksik etkiye sahip polimerik nanopartikül ve bunu hazırlama yöntemi” başlıklı buluş, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından patentlendi (Başvuru Numarası:2023/004757).

Yumurtalık kanseri veya diğer adıyla over kanseri, kadınlarda en sık görülen kanser hastalıklarından birisidir. Jinekolojik kanser türleri içinde en ölümcül olanıdır ve erken belirtiler göstermediği için genellikle teşhis edilmesi zordur. Mevcut tedaviler arasında bulunan cerrahi müdahale, radyasyon, kemoterapi ve immünoterapi yöntemlerinin sahip olduğu yan etkiler ve etkinliklerinin sınırlı olması, yeni ve etkili tedavi yöntemlerine ihtiyaç duyulmasına neden olmaktadır. Son yıllarda, kanser tedavisinde nanopartiküllerin kullanımı üzerine odaklanılmıştır çünkü bunlar sitotoksik ilaçların kapsüllenmesi, stabilitesinin artırılması ve güvenliğinin artırılması gibi avantajlara sahiptir.

TÜSEB ve DEÜ BAP destekleri ile İzmir Biyotıp ve Genom Merkezi’nde (İBG) gerçekleştirilen, patent konusu buluşta, yumurtalık kanseri hücrelerini hedefleyen ve sitotoksik etkiye sahip olan bir polimerik nanopartikül tanımlanmakta ve hazırlanma yöntemi açıklanmaktadır. Söz konusu polimerik nanopartikül yapıları, yumurtalık kanseri hücrelerini hedefleyen ve etkili bir şekilde inhibe eden özel bir tedavi yöntemi olarak öne çıkmaktadır.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.