Yiğit ASLANATA
Köşe Yazarı
Yiğit ASLANATA
 

Sancılı Doğum

Bir oturup mantıklı düşünelim,hemen ortalığı velveleye verip yok şu olmaz yok bu olmaz,öyle değildi de  böyleydi tarzı yaklaşımlardan bir uzak duralım. E müdür ne yapalım diyeceksiniz kardeşim önce bir sakinleşelim biz neye tepki veriyoruz,ne için tepki veriyoruz ? Bu soruları bir cevaplayalım malumunuz o dur ki gündem belli ‘’Brunson’’. Bakıyorum da o kadar çok Reisi yarı yolda bırakmak isteyen varmış ki hepsi bugünü beklermiş gibi hemen eleştiriler havada yok Amerika güçlü, yok Amerika’ya boyun eğdik,yok biz ağzımızın payını aldık,Reis sana bundan sonra oy yok vs. Yahu kardeşim bir dur hele ya bir soluklan kaç kere ülke idare ettin,kaç kere dış politika ile ilgili bir problem yaşadın,kaç kere bir Amerikan ajanını hapis ettin bir dur hele sakin ol yarın iş var güç var. Şimdi sana çalıştığın yerde bir altındaki çırak yaptığın doğru bir işi yapmamışın gibi gösterip: "ya usta sen neden bunu böyle yaptın, böyle yapmasan da şöyle yapsan daha iyi olurdu" dese ne yaparsın ? Hadi lan ordan sen benden daha mı iyi biliyorsun diyip geçersin değil mi? Ee müdürüm sen o zaman MİT’den onca devlet adamından daha mı iyi biliyorsun? Brunson'u şu zamana kadar bile tutmak büyük bir erdem kim bilir arka planda ne anlaşmalar oldu. Suriye meselesi,FETÖ,YPG birçok daha şey bakınız ülke menfaati bu bir ajandan emin olun daha değerli buna karşılık da şunu diyeceksiniz:" O zaman neden dolar arttı,neden zamlar ile uğraştık,neden çoğu kişi iflasa doğru geldi..." ama şöyle düşünelim bir de bu dolar bizi bekledikleri oranda sarsmadı onlar ayaklanma vs. bekliyorlardı fakat umduklarını bulamadılar. Ekonomiden yapmak istedikleri darbede de başarısız oldular çünkü dolar arttıkça gücümüzün arttığını,eski Türkiye’nin artık olmadığını tüm dünya kamuoyuna göstermiş olduk. Şimdi dersiniz ki ne alaka ? Ya da rezilliğimizi mi kapatıyorsun ? gibi sorular soracaksınız. Hayır kardeşim hayır. Yeni Türkiye’nin doğuşu evet sancılı oluyor,olmaya da devam edecek ama bu çocuk öyle ya da böyle Allah’ın izniyle doğacak ve tüm ümmete ışık saçacaktır. Eskiden kalmış Cumhuriyet tembelliğini artık üstümüzden atacak,yerli otomobiller,yerli savunma sanayi,yerli uçaklar,helikopterler,milli devlet adamları,milli bürokratlar,milli memurlar  ve milli iş adamları ile güçlü ve kendi ayakları üstünde durabilen bir Türkiye’nin doğuşuna şahit olacağız. Bakın o zaman ne surlar yıkılacak,ne gemiler yakılacak ama o zamana kadar sabır ve sükûneti elden bırakmadan devam edecek, her aşerdiğimizi de alma gibi bir lüksümüzün olmadığını bileceğiz. Bu çocuk hepimizin, Rabbim Yeni Türkiye’nin doğuşunda bu sancılı Doğumdan hayırlısı ile çıkmamızı nasip eylesin.
Ekleme Tarihi: 13 Ekim 2018 - Cumartesi

Sancılı Doğum

Bir oturup mantıklı düşünelim,hemen ortalığı velveleye verip yok şu olmaz yok bu olmaz,öyle değildi de  böyleydi tarzı yaklaşımlardan bir uzak duralım.

E müdür ne yapalım diyeceksiniz kardeşim önce bir sakinleşelim biz neye tepki veriyoruz,ne için tepki veriyoruz ? Bu soruları bir cevaplayalım malumunuz o dur ki gündem belli ‘’Brunson’’. Bakıyorum da o kadar çok Reisi yarı yolda bırakmak isteyen varmış ki hepsi bugünü beklermiş gibi hemen eleştiriler havada yok Amerika güçlü, yok Amerika’ya boyun eğdik,yok biz ağzımızın payını aldık,Reis sana bundan sonra oy yok vs.

Yahu kardeşim bir dur hele ya bir soluklan kaç kere ülke idare ettin,kaç kere dış politika ile ilgili bir problem yaşadın,kaç kere bir Amerikan ajanını hapis ettin bir dur hele sakin ol yarın iş var güç var. Şimdi sana çalıştığın yerde bir altındaki çırak yaptığın doğru bir işi yapmamışın gibi gösterip: "ya usta sen neden bunu böyle yaptın, böyle yapmasan da şöyle yapsan daha iyi olurdu" dese ne yaparsın ? Hadi lan ordan sen benden daha mı iyi biliyorsun diyip geçersin değil mi? Ee müdürüm sen o zaman MİT’den onca devlet adamından daha mı iyi biliyorsun? Brunson'u şu zamana kadar bile tutmak büyük bir erdem kim bilir arka planda ne anlaşmalar oldu.

Suriye meselesi,FETÖ,YPG birçok daha şey bakınız ülke menfaati bu bir ajandan emin olun daha değerli buna karşılık da şunu diyeceksiniz:" O zaman neden dolar arttı,neden zamlar ile uğraştık,neden çoğu kişi iflasa doğru geldi..." ama şöyle düşünelim bir de bu dolar bizi bekledikleri oranda sarsmadı onlar ayaklanma vs. bekliyorlardı fakat umduklarını bulamadılar. Ekonomiden yapmak istedikleri darbede de başarısız oldular çünkü dolar arttıkça gücümüzün arttığını,eski Türkiye’nin artık olmadığını tüm dünya kamuoyuna göstermiş olduk. Şimdi dersiniz ki ne alaka ? Ya da rezilliğimizi mi kapatıyorsun ? gibi sorular soracaksınız. Hayır kardeşim hayır.

Yeni Türkiye’nin doğuşu evet sancılı oluyor,olmaya da devam edecek ama bu çocuk öyle ya da böyle Allah’ın izniyle doğacak ve tüm ümmete ışık saçacaktır. Eskiden kalmış Cumhuriyet tembelliğini artık üstümüzden atacak,yerli otomobiller,yerli savunma sanayi,yerli uçaklar,helikopterler,milli devlet adamları,milli bürokratlar,milli memurlar  ve milli iş adamları ile güçlü ve kendi ayakları üstünde durabilen bir Türkiye’nin doğuşuna şahit olacağız. Bakın o zaman ne surlar yıkılacak,ne gemiler yakılacak ama o zamana kadar sabır ve sükûneti elden bırakmadan devam edecek, her aşerdiğimizi de alma gibi bir lüksümüzün olmadığını bileceğiz.

Bu çocuk hepimizin, Rabbim Yeni Türkiye’nin doğuşunda bu sancılı Doğumdan hayırlısı ile çıkmamızı nasip eylesin.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.