ÖMER OKUDAN
Köşe Yazarı
ÖMER OKUDAN
 

KRİTER NE OLMALI

Halkın seçime katkısı, katılması seçmesi ve seçilmesi doğal olarak insanlık hakkıdır. Kendi kendini idare edebilme idare de söz sahibi olabilmenin gerekliliğidir.   Seçim atmosferine girdiğimiz bugünlerde siyasi parti aday adaylarına baktığımızda da bunu güzel bir şekilde görebiliyoruz. Ancak her şey milletvekili olmak mı?Milletvekili olunca idare de söz sahibi olmuş oluyor muyuz? Tabi ki herşey milletvekili olabilmek değil milletvekili adayı olarak seçilecek kişilerde kriter de olmalı. "Benim param var adayım, Benim makamım var adayım, Ben söz sahibiyim adayım,  Ben filanca stk başkanıyım adayım" gibi ben ben ben.... olarak çoğaltabiliriz. Toplumumuzda bu seçim kadar necip milletimizin vekilliği makamını asimile eden bir seçim daha yaşadığımı zannetmiyorum. Sağıma soluma bakıyorum yok 15 Temmuz gazisi kahramanı, yok yüksek makamda bürokrat, yok STK başkanı, yok mikro milliyetçiliği tavan yaptırmış hemşehri dernek başkanları... Ne kadar acı bir tablo. Adaylara, projeleri, bu zamana kadar yaptıkları, şehrimiz için hedefleri, ülkemiz coğrafi ve stratejik konumu ile ilgili düşünceleri, alem-i İslam topraklarında yaşayan ve zulüm gören müslümanların sorunlarına çözümleri, İslam Birliği hedefleri, ülkemizi küresel bir devlet haline getirebilecek düşünceleri ve maddi - manevi kalkınma öncelikleri sorulması gerekmektedir. Türkiye artık eski Türkiye değildir. Sınır ötesinde burnu kanayan, ayağına diken batan dindaşlarımızın limanı haline gelmiş tarihi bir misyonu, mirası üzerinde taşıyan ve gerektiğinde ise elinin tersi ile rest çekmesini bilen bir ülkeyiz. Kıymetli aday adaylarımız bunları dikkate alarak aday adayı olmalıdırlar. Siyaset arenası oyun oynanan bir saha,  reklam yeri, ego tatmin yeri değildir. 6 milyar dünya alemi Türkiye'yi bekliyor. Artık büyük düşünmek ve elimizi taşın altına koymak zorundayız. İsim yapmak, bol para harcamak, yüzlerce insanı toplayıp onların üzerinden gövde gösterisi yapmak ve bürokrasi makamını kullanmak kriter olmamalı. 80 milyonu kucaklamış bir meclis oluşturulması şarttır. Büyük millet meclisimizde medyatik değil sorunlara çözüm üreten vekillerin olması  elzemdir.  Geleceğin büyük Türkiye'sinde sağlam ve sağlıklı kararlar alabilecek şuurlu milletvekilleri görmek dileğiyle. Selam ve dua ile...
Ekleme Tarihi: 04 Mayıs 2018 - Cuma

KRİTER NE OLMALI

Halkın seçime katkısı, katılması seçmesi ve seçilmesi doğal olarak insanlık hakkıdır. Kendi kendini idare edebilme idare de söz sahibi olabilmenin gerekliliğidir.   Seçim atmosferine girdiğimiz bugünlerde siyasi parti aday adaylarına baktığımızda da bunu güzel bir şekilde görebiliyoruz.

Ancak her şey milletvekili olmak mı?Milletvekili olunca idare de söz sahibi olmuş oluyor muyuz?

Tabi ki herşey milletvekili olabilmek değil milletvekili adayı olarak seçilecek kişilerde kriter de olmalı.
"Benim param var adayım,
Benim makamım var adayım,
Ben söz sahibiyim adayım, 
Ben filanca stk başkanıyım adayım" gibi ben ben ben.... olarak çoğaltabiliriz.
Toplumumuzda bu seçim kadar necip milletimizin vekilliği makamını asimile eden bir seçim daha yaşadığımı zannetmiyorum.
Sağıma soluma bakıyorum yok 15 Temmuz gazisi kahramanı, yok yüksek makamda bürokrat, yok STK başkanı, yok mikro milliyetçiliği tavan yaptırmış hemşehri dernek başkanları...
Ne kadar acı bir tablo.
Adaylara, projeleri, bu zamana kadar yaptıkları, şehrimiz için hedefleri, ülkemiz coğrafi ve stratejik konumu ile ilgili düşünceleri, alem-i İslam topraklarında yaşayan ve zulüm gören müslümanların sorunlarına çözümleri, İslam Birliği hedefleri, ülkemizi küresel bir devlet haline getirebilecek düşünceleri ve maddi - manevi kalkınma öncelikleri sorulması gerekmektedir.
Türkiye artık eski Türkiye değildir. Sınır ötesinde burnu kanayan, ayağına diken batan dindaşlarımızın limanı haline gelmiş tarihi bir misyonu, mirası üzerinde taşıyan ve gerektiğinde ise elinin tersi ile rest çekmesini bilen bir ülkeyiz.
Kıymetli aday adaylarımız bunları dikkate alarak aday adayı olmalıdırlar. Siyaset arenası oyun oynanan bir saha,  reklam yeri, ego tatmin yeri değildir.
6 milyar dünya alemi Türkiye'yi bekliyor.
Artık büyük düşünmek ve elimizi taşın altına koymak zorundayız.

İsim yapmak, bol para harcamak, yüzlerce insanı toplayıp onların üzerinden gövde gösterisi yapmak ve bürokrasi makamını kullanmak kriter olmamalı.

80 milyonu kucaklamış bir meclis oluşturulması şarttır.
Büyük millet meclisimizde medyatik değil sorunlara çözüm üreten vekillerin olması  elzemdir. 
Geleceğin büyük Türkiye'sinde sağlam ve sağlıklı kararlar alabilecek şuurlu milletvekilleri görmek dileğiyle.

Selam ve dua ile...

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.