Eylem KOÇ
Köşe Yazarı
Eylem KOÇ
 

Seçimde büyük sürprizler olacak gibi

  Yıllar yıllar önceydi tek bir parti vardı ve ülke demokrasinin ne demek olduğunu tam olarak bilmiyordu...   Cumhuriyeti kişinin kendi kendini seçmesi olarak nitelendirirken, seçilecek sadece bir tek parti vardı. Tüm insanlar da o partiye ya oy verecekti ya da oyunu kullanmayacaktı.   Aradan yıllar yıllar geçti.   Koalisyon dönemleri kapandı ittifaklar dönemi açıldı.   Bu ittifaklar döneminde de millet halihazırda iki ittifaktan birini seçme mecburiyetine bırakıldı   Herkesin ağzında falan ittifaka oy vermezsen filan ittifak kazanır filan ittifaka oy vermezsen falan ittifak kazanır diye cümleler dolaşmaya başladı.   Hiç kimse ittifaklarda olmayan partileri sormadı bile, belki de sorulmasını istemedi.   Peki neden?   Diğer partilerin bir şansı kalmadımı?   Neden kalmadı?   Kime göre kalmadı?   Neye göre kalmadı?   İsmini söylemek istemediğim muhalif bir ankette Mustafa Sarıgül'ün kurduğu Parti ve herkesin büyük bir umutla gizliden gizliye sarıldığı yeniden Refah Partisi Fatih Erbakan'da devasa bir Yükseliş gözle görülür bir şekilde arttı.   Hatta son duyduğum duyumlarda ittifakta olan partilerden birkaçını geçtiği bile söyleniyor,peki neden bu milletten gizleniyor hiç düşündünüz mü?   Çünkü millet iki ittifaktan birine zorlanıyor.   Bunu bir kenara yazalım.Benim tahminim ittifakta olmayan partiler seçimin kaderini değiştirecekler.   Özellikle Yeniden Refah Partisi ve Fatih Erbakan devasa bir çığır açacak gibi görünüyor.   Ülkenin son durumunda yaşanan ekonomik sıkıntılar da üst üste geldiğinde Fatih Erbakan'ın çizdiği ekonomik Kurtuluş yolu birçok insanın aklına yatıyor.   Tabii bir de garantisi var.   Yıllar önce babasının yaptığı konuşmalar ve çizdiği yol doğruluğunu hala koruyor.   Millet belki basın yoluyla iki ittifak arasında sıkıştırılmaya çalışılsa da, seçimde büyük bir sürpriz olacak gibi.   Haydi hayırlısı...
Ekleme Tarihi: 26 Eylül 2022 - Pazartesi

Seçimde büyük sürprizler olacak gibi

 

Yıllar yıllar önceydi tek bir parti vardı ve ülke demokrasinin ne demek olduğunu tam olarak bilmiyordu...

 

Cumhuriyeti kişinin kendi kendini seçmesi olarak nitelendirirken, seçilecek sadece bir tek parti vardı. Tüm insanlar da o partiye ya oy verecekti ya da oyunu kullanmayacaktı.

 

Aradan yıllar yıllar geçti.

 

Koalisyon dönemleri kapandı ittifaklar dönemi açıldı.

 

Bu ittifaklar döneminde de millet halihazırda iki ittifaktan birini seçme mecburiyetine bırakıldı

 

Herkesin ağzında falan ittifaka oy vermezsen filan ittifak kazanır filan ittifaka oy vermezsen falan ittifak kazanır diye cümleler dolaşmaya başladı.

 

Hiç kimse ittifaklarda olmayan partileri sormadı bile, belki de sorulmasını istemedi.

 

Peki neden?

 

Diğer partilerin bir şansı kalmadımı?

 

Neden kalmadı?

 

Kime göre kalmadı?

 

Neye göre kalmadı?

 

İsmini söylemek istemediğim muhalif bir ankette Mustafa Sarıgül'ün kurduğu Parti ve herkesin büyük bir umutla gizliden gizliye sarıldığı yeniden Refah Partisi Fatih Erbakan'da devasa bir Yükseliş gözle görülür bir şekilde arttı.

 

Hatta son duyduğum duyumlarda ittifakta olan partilerden birkaçını geçtiği bile söyleniyor,peki neden bu milletten gizleniyor hiç düşündünüz mü?

 

Çünkü millet iki ittifaktan birine zorlanıyor.

 

Bunu bir kenara yazalım.Benim tahminim ittifakta olmayan partiler seçimin kaderini değiştirecekler.

 

Özellikle Yeniden Refah Partisi ve Fatih Erbakan devasa bir çığır açacak gibi görünüyor.

 

Ülkenin son durumunda yaşanan ekonomik sıkıntılar da üst üste geldiğinde Fatih Erbakan'ın çizdiği ekonomik Kurtuluş yolu birçok insanın aklına yatıyor.

 

Tabii bir de garantisi var.

 

Yıllar önce babasının yaptığı konuşmalar ve çizdiği yol doğruluğunu hala koruyor.

 

Millet belki basın yoluyla iki ittifak arasında sıkıştırılmaya çalışılsa da, seçimde büyük bir sürpriz olacak gibi.

 

Haydi hayırlısı...

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.