Eylem KOÇ
Köşe Yazarı
Eylem KOÇ
 

Kandilimiz kutlu olsun

Resûlullah Efendimiz (sallallâhü aleyhi ve sellem), ahlâkın en güzeline sâhip idi, en güzel amelleri işlerdi. Ümmetinin de onun sünnetine uyarak güzel ahlâk sâhibi olması gerekir. Cenâb-ı Hak, peygamberlerinden her birini bir vasıf ile medhetmiş ve Peygamberimize -meâlen-: “İşte peygamberler, Allâh'ın hidayetine eriştirdiği kimseler; sen de onların gittiği yoldan yürü...” (En‘âm Sûresi, âyet 90)” diye emretmiştir. Resûlullah Efendimiz (s.a.v.) de ilâhi emre uyarak bütün peygamberlerdeki hayırlı hasletlerin tamamını işlemiş ve böylece ahlâkı en kâmil olmuştur. Güzel ahlâktan her biri, en mükemmel sûrette peygamberlerden birine mahsûs idi. Meselâ Hazret-i Nûh şükür, Hazret-i İbrahim hilim, Hazret-i Mûsâ ihlâs, Hazret-i İsmâil va'dine sadâkat, Hazret-i Ya'kûb ve Hazret-i Eyyûb sabır, Hazret-i Dâvûd i'tizâr (ve hatâdan derhal dönmek), Hazret-i Süleymân tevâzu, Hazret-i Îsâ zühd sâhibi idi. Ne zaman ki Peygamber Efendimiz bu sıfatlarda onlara tâbi oldu, tamamı onda toplandı. Sen de ey mü'min, o resûlün (sallallâhü aleyhi ve sellem) ümmetisin, Allah'tan kork ve Resûl'ünden hayâ et, onun sünnetine uy ki azâbdan kurtulup ebedi nimete nâil olasın, kalb-i selim sâhibinin erdiği devlete eresin. (Rûhu'l-Beyan) Bugünün feyzinden bereketinden ãzamī derecede istifade edebilmeyi, en güzel şekilde idrak edebilmeyi Cenab-ı hak nasip eylesin. Rasülüllah efendimizin şefaatine nail eylesin. KANDİLİMİZ MÜBAREK OLSUN HAYIRLI KANDİLLER.  
Ekleme Tarihi: 29 Kasım 2017 - Çarşamba

Kandilimiz kutlu olsun

Resûlullah Efendimiz (sallallâhü aleyhi ve sellem), ahlâkın en güzeline sâhip idi, en güzel amelleri işlerdi. Ümmetinin de onun sünnetine uyarak güzel ahlâk sâhibi olması gerekir.

Cenâb-ı Hak, peygamberlerinden her birini bir vasıf ile medhetmiş ve Peygamberimize -meâlen-: “İşte peygamberler, Allâh'ın hidayetine eriştirdiği kimseler; sen de onların gittiği yoldan yürü...” (En‘âm Sûresi, âyet 90)” diye emretmiştir. Resûlullah Efendimiz (s.a.v.) de ilâhi emre uyarak bütün peygamberlerdeki hayırlı hasletlerin tamamını işlemiş ve böylece ahlâkı en kâmil olmuştur.

Güzel ahlâktan her biri, en mükemmel sûrette peygamberlerden birine mahsûs idi. Meselâ Hazret-i Nûh şükür, Hazret-i İbrahim hilim, Hazret-i Mûsâ ihlâs, Hazret-i İsmâil va'dine sadâkat, Hazret-i Ya'kûb ve Hazret-i Eyyûb sabır, Hazret-i Dâvûd i'tizâr (ve hatâdan derhal dönmek), Hazret-i Süleymân tevâzu, Hazret-i Îsâ zühd sâhibi idi. Ne zaman ki Peygamber Efendimiz bu sıfatlarda onlara tâbi oldu, tamamı onda toplandı.

Sen de ey mü'min, o resûlün (sallallâhü aleyhi ve sellem) ümmetisin, Allah'tan kork ve Resûl'ünden hayâ et, onun sünnetine uy ki azâbdan kurtulup ebedi nimete nâil olasın, kalb-i selim sâhibinin erdiği devlete eresin. (Rûhu'l-Beyan)

Bugünün feyzinden bereketinden ãzamī derecede istifade edebilmeyi, en güzel şekilde idrak edebilmeyi Cenab-ı hak nasip eylesin. Rasülüllah efendimizin şefaatine nail eylesin. KANDİLİMİZ MÜBAREK OLSUN HAYIRLI KANDİLLER.
 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.