Erol Aydın
Köşe Yazarı
Erol Aydın
 

YENİDEN BAŞLANGIÇLAR, SONU HÜSRANLA BİTEN HAYALLER

 Kendi açınızdan yeni ve yeniden başlangıçlar yapmanız umut dünyası açısından normal kabul edilebilir. Fakat bu açılım toplumu ilgilendiren konularda olduğunda ve gerekli karşılığı bulmadığında sonu hüsranla bitecektir.  Çok fazla siyaset yazmamaya gayret ediyorum. Fakat içinde yaşadığımız toplumda öyle gelişmeler oluyor ki duyarsız kalmanız mümkün değildir. Geçen günlerde Yeniden Refah Partisinin kurulması dolayısı ile Sayın Fatih Erbakan’ı dinledikten sonra bu yazı kaçınılmaz oldu.  Rahmetli Necmettin Erbakan siyaset tarihimizde önemli izler bırakmış bir lider olarak tarihteki yerini almıştır. Mefkûresi, idealleri, hayalleri ve yaptıkları ile özellikle muhafazakâr kesimin tek geçtiği bir lider olmuştur. Siyasi zekâsı, esprili benzetmeleri, hiciv ustalığı, belagati ve hitabeti ile kitleleri peşine takmıştır. Vesayet odakları ile yaptığı mücadele sonrasında açmış olduğu alanı bugünkü partiler onun sayesinde rahatça kullanmaktadırlar. Unutulmayacak ve yeri doldurulamayacak bir lider olarak gönüllerde yaşamaya devam edecektir.  Günümüzde değişen yönetim sistemi sayesinde, yeni partilere ihtiyaç olmadığı % 50+1 sayesinde apaçık ortada iken yeni partilerin kurulması anlamsızdır. Seçimlere girseniz bile bir bölen olarak küsurat partisi olmaya namzetsiniz demektir.   Yeniden Refah Partisinin kurulması dolayısı ile Sayın Fatih Erbakan’ı dinlediğim de bende ki etkisi hayal kırıklığı olmuştur. Babasının soy ismini taşımasının ötesinde bir farkındalık ortaya koyamamış olması düşündürücüdür. En başta kendisinde bir liderlik kumaşının olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim. Hitabetinde bir heyecan görmediğim gibi yeni bir şeyde söylemedi. Beden dili, jest ve mimikleri tekdüze konuşması ile doğru orantılı olarak kitleleri peşine takacak bir görüntü verememiştir. Babasının geçmişte yaptıklarını anlatması, vizyon olarak ortaya yeni bir şey koyamaması manidardır. Yeni kurulan bu partinin Saadet Partisinden ne farkı var? diye sormadan kendimi alamadım. Mili görüş, adil düzen ve hakça paylaşım gibi Erbakan hocanın temel prensiplerinin ötesine geçilememiştir. Birilerinin arkadan ittirmesi ile kerhen ve zorla kürsüye çıkmış gibiydi. Konuşurken enerjisi o kadar düştü ki kendisi bile sıkıldı.  Sonuç olarak; Türkiye’de siyaset 2023’te yapılacak genel seçimlere kilitlenmiştir. Ve bunun yanında Sayın Erdoğan karşıtlığı üzerine siyaset üretilmektedir. Bunu gören ve de bilen diğerleri birlerine benzemeseler bile ittifak oluşturmak zorundadırlar. Bu çerçeveden bakıldığında Sayın Fatih Erbakan ümmeti bölme noktasında babasının kemiklerini sızlatacak bir yola girmiş bulunmakta olup, bir şansının olmadığının kendisi de farkındadır. Armut her zaman dibine düşmeyebiliyor. Çok yazık. Esenlik dileklerimle, Erol Aydın
Ekleme Tarihi: 08 Ağustos 2019 - Perşembe

YENİDEN BAŞLANGIÇLAR, SONU HÜSRANLA BİTEN HAYALLER

 Kendi açınızdan yeni ve yeniden başlangıçlar yapmanız umut dünyası açısından normal kabul edilebilir. Fakat bu açılım toplumu ilgilendiren konularda olduğunda ve gerekli karşılığı bulmadığında sonu hüsranla bitecektir.

 Çok fazla siyaset yazmamaya gayret ediyorum. Fakat içinde yaşadığımız toplumda öyle gelişmeler oluyor ki duyarsız kalmanız mümkün değildir. Geçen günlerde Yeniden Refah Partisinin kurulması dolayısı ile Sayın Fatih Erbakan’ı dinledikten sonra bu yazı kaçınılmaz oldu.

 Rahmetli Necmettin Erbakan siyaset tarihimizde önemli izler bırakmış bir lider olarak tarihteki yerini almıştır. Mefkûresi, idealleri, hayalleri ve yaptıkları ile özellikle muhafazakâr kesimin tek geçtiği bir lider olmuştur. Siyasi zekâsı, esprili benzetmeleri, hiciv ustalığı, belagati ve hitabeti ile kitleleri peşine takmıştır. Vesayet odakları ile yaptığı mücadele sonrasında açmış olduğu alanı bugünkü partiler onun sayesinde rahatça kullanmaktadırlar. Unutulmayacak ve yeri doldurulamayacak bir lider olarak gönüllerde yaşamaya devam edecektir.

 Günümüzde değişen yönetim sistemi sayesinde, yeni partilere ihtiyaç olmadığı % 50+1 sayesinde apaçık ortada iken yeni partilerin kurulması anlamsızdır. Seçimlere girseniz bile bir bölen olarak küsurat partisi olmaya namzetsiniz demektir. 

 Yeniden Refah Partisinin kurulması dolayısı ile Sayın Fatih Erbakan’ı dinlediğim de bende ki etkisi hayal kırıklığı olmuştur. Babasının soy ismini taşımasının ötesinde bir farkındalık ortaya koyamamış olması düşündürücüdür. En başta kendisinde bir liderlik kumaşının olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim. Hitabetinde bir heyecan görmediğim gibi yeni bir şeyde söylemedi. Beden dili, jest ve mimikleri tekdüze konuşması ile doğru orantılı olarak kitleleri peşine takacak bir görüntü verememiştir. Babasının geçmişte yaptıklarını anlatması, vizyon olarak ortaya yeni bir şey koyamaması manidardır. Yeni kurulan bu partinin Saadet Partisinden ne farkı var? diye sormadan kendimi alamadım. Mili görüş, adil düzen ve hakça paylaşım gibi Erbakan hocanın temel prensiplerinin ötesine geçilememiştir. Birilerinin arkadan ittirmesi ile kerhen ve zorla kürsüye çıkmış gibiydi. Konuşurken enerjisi o kadar düştü ki kendisi bile sıkıldı.

 Sonuç olarak; Türkiye’de siyaset 2023’te yapılacak genel seçimlere kilitlenmiştir. Ve bunun yanında Sayın Erdoğan karşıtlığı üzerine siyaset üretilmektedir. Bunu gören ve de bilen diğerleri birlerine benzemeseler bile ittifak oluşturmak zorundadırlar. Bu çerçeveden bakıldığında Sayın Fatih Erbakan ümmeti bölme noktasında babasının kemiklerini sızlatacak bir yola girmiş bulunmakta olup, bir şansının olmadığının kendisi de farkındadır. Armut her zaman dibine düşmeyebiliyor. Çok yazık.

Esenlik dileklerimle,

Erol Aydın

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.