Erol Aydın
Köşe Yazarı
Erol Aydın
 

SAADETİN, SALİHAYLA EBEDİLEŞTİĞİ ZİRVE

Günümüz evliliklerinde saadet için hep maddi beklentiler ön planda olduğu için mutlak bir huzur hiçbir zaman gerçekleşmiyor. İnsanlar mal-mülk ve eşyayla eksikliklerin giderileceği beklentisi ile ömürler heba edilmektedir. Gözden kaçırılan ise; parayla her şeyi satın alabilirsiniz ama huzuru, mutluluğu ve saadeti elde edemezsiniz. Bir erkeğin en büyük servet ve hazinesi Saliha bir eştir. Bunu gerçekleştirenler mutlak ve ebedi bir saadete erişmişlerdir. Saliha bir eş, aynı zamanda bir anne olarak yetiştireceği hayırlı evlatlarla toplumun geleceğini de kurtarmış olacaktır.  Saliha bir eş her şeyden önce güler yüzlü, takva sahibi ve gönülleri aydınlatan bir kandil gibidir. Tebessümün sadaka olduğu bilinciyle sürekli sadaka dağıtan bir abidedir. Hoş kokulu bahçenin nadide bir çiçeğidir. Şefkat, merhamet ve cömertliği ile etrafındakilere güven telkin eden sarsılmaz bir anıttır. Hayâsı, iffeti ve edebi ile ailesini koruyan çelikten bir kalkandır. Üslubu, letafeti ve nezaketi ile fazilet numunesidir. Kocasının ve çocukların yıpratıcılığını törpüleyerek onları günah girdabından koruyan bir paratonerdir. Aile sırlarını ifşa etmeyerek dışarıya karşı onları koruyan bir miğferdir. Ailesinin sevinç ve üzüntüsünde tek yürek, tek bilek olarak iki bedende yekvücuttur. Sürekli kanaat sahibi olarak, hamd ve şükürde takvanın zirvesindedir. Kocasının zor ve müşkül zamanlarında onunla hemhal olarak yükünü hafifleten bir absorbandır.  Bir hadisi şerifte Peygamber Efendimiz (Sav); “Kocası kendisinden memnun olduğu halde ölen takva kadın, cennete girer” diye buyurmaktadır. Dolayısı ile böyle bir müjdeye nail olmak her kadın için sarsılmaz bir ideal olmalıdır. Fakat yaşadığımız zaman ve şartların getirmiş olduğu sıkıntılar buna engel olmaktadır. Günlük hayhuyla ve malayani işlerle ömürler tüketilirken mutluluk hep başka yerlerde aranmaktadır. Dünya ve ahiret saadeti olarak edebi bir bahtiyarlık için, takva sahibi ve Saliha bir kadınla evlenmekle işe başlamak ilk adımı oluşturacaktır.  Bundan sonrası kendiliğinden sırasıyla hallolacaktır. Saliha bir eş; hem kocasının, hem çocuklarının, hem de toplumun hukukunu koruyacağı için toplamda bir esenlik ve huzur tesis edilmiş olunacaktır. Temel sağlam olunca da üstüne bina edilecek yapı sorunsuz olarak inşa edilmiş olacaktır. Sonuç olarak; her şeyin fani ve geçici olduğu bu dünyanın ötesinde ahireti de kurtarmak adına atılacak en önemli adım Saliha bir kadınla yuva kurmaktır. En büyük değer, hazine ve servet olarak bu sizi ebeden kurtarmış olacaktır. Bir taşla iki kuş vurmuş olacaksınız, daha ne olsun! Esenlik dileklerimle, Erol Aydın 
Ekleme Tarihi: 29 Haziran 2020 - Pazartesi

SAADETİN, SALİHAYLA EBEDİLEŞTİĞİ ZİRVE

Günümüz evliliklerinde saadet için hep maddi beklentiler ön planda olduğu için mutlak bir huzur hiçbir zaman gerçekleşmiyor. İnsanlar mal-mülk ve eşyayla eksikliklerin giderileceği beklentisi ile ömürler heba edilmektedir. Gözden kaçırılan ise; parayla her şeyi satın alabilirsiniz ama huzuru, mutluluğu ve saadeti elde edemezsiniz.

Bir erkeğin en büyük servet ve hazinesi Saliha bir eştir. Bunu gerçekleştirenler mutlak ve ebedi bir saadete erişmişlerdir. Saliha bir eş, aynı zamanda bir anne olarak yetiştireceği hayırlı evlatlarla toplumun geleceğini de kurtarmış olacaktır. 

Saliha bir eş her şeyden önce güler yüzlü, takva sahibi ve gönülleri aydınlatan bir kandil gibidir. Tebessümün sadaka olduğu bilinciyle sürekli sadaka dağıtan bir abidedir. Hoş kokulu bahçenin nadide bir çiçeğidir. Şefkat, merhamet ve cömertliği ile etrafındakilere güven telkin eden sarsılmaz bir anıttır. Hayâsı, iffeti ve edebi ile ailesini koruyan çelikten bir kalkandır. Üslubu, letafeti ve nezaketi ile fazilet numunesidir. Kocasının ve çocukların yıpratıcılığını törpüleyerek onları günah girdabından koruyan bir paratonerdir. Aile sırlarını ifşa etmeyerek dışarıya karşı onları koruyan bir miğferdir. Ailesinin sevinç ve üzüntüsünde tek yürek, tek bilek olarak iki bedende yekvücuttur. Sürekli kanaat sahibi olarak, hamd ve şükürde takvanın zirvesindedir. Kocasının zor ve müşkül zamanlarında onunla hemhal olarak yükünü hafifleten bir absorbandır. 

Bir hadisi şerifte Peygamber Efendimiz (Sav); “Kocası kendisinden memnun olduğu halde ölen takva kadın, cennete girer” diye buyurmaktadır. Dolayısı ile böyle bir müjdeye nail olmak her kadın için sarsılmaz bir ideal olmalıdır. Fakat yaşadığımız zaman ve şartların getirmiş olduğu sıkıntılar buna engel olmaktadır. Günlük hayhuyla ve malayani işlerle ömürler tüketilirken mutluluk hep başka yerlerde aranmaktadır. Dünya ve ahiret saadeti olarak edebi bir bahtiyarlık için, takva sahibi ve Saliha bir kadınla evlenmekle işe başlamak ilk adımı oluşturacaktır. 

Bundan sonrası kendiliğinden sırasıyla hallolacaktır. Saliha bir eş; hem kocasının, hem çocuklarının, hem de toplumun hukukunu koruyacağı için toplamda bir esenlik ve huzur tesis edilmiş olunacaktır. Temel sağlam olunca da üstüne bina edilecek yapı sorunsuz olarak inşa edilmiş olacaktır.

Sonuç olarak; her şeyin fani ve geçici olduğu bu dünyanın ötesinde ahireti de kurtarmak adına atılacak en önemli adım Saliha bir kadınla yuva kurmaktır. En büyük değer, hazine ve servet olarak bu sizi ebeden kurtarmış olacaktır. Bir taşla iki kuş vurmuş olacaksınız, daha ne olsun!

Esenlik dileklerimle,

Erol Aydın 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.