Erol Aydın
Köşe Yazarı
Erol Aydın
 

KORONA, SAĞLIK SİSTEMİ İÇİN TEST OLMUŞTUR

KORONA,  SAĞLIK SİSTEMİ İÇİN TEST OLMUŞTUR Korona salgını öncesinde, sağlık sistemimizin hep iyi olduğu dile getirilmiş olsa da bu durum siyaseten propaganda amaçlı olarak yapılan algı olarak görülmüştür. Özellikle muhalif çevreler meseleye ideolojik olarak baktıkları için at gözlükleri ile meseleye vakıf olamamışlardır. Oysaki yaşadığımız bu süreçte gerçekten de sağlık sistem ve alt yapımızın dünyada numune olarak gösterilen bir seviye de olduğunu görmek gurur verici olmuştur. Bu süreçte dünyaya kendini süper güç olarak gösteren ülkelerin sağlık sistemleri çökerek perişan olmuşlardır. Parasız ve bedava hiçbir sağlık hizmeti verilmezken sosyal güvencesi olmayan hastalar sedyelerde ölmektedir. Bunun yanında yaşlı bakım evlerinde hastalar ölüme terk edilerek gözden çıkarılmıştır. Bu kadar aciz duruma düşen ülkelerde hiç kimsenin aklına ülkesini aşağılamak ve eleştirmek gelmiyor olması da bizim açımızdan hazindir. Aklın ve sağduyunun sesine kulak vererek öncelikle bu illetten kurtulmak herkesin ortak paydası olmuş durumdadır. Ülkemizde ise maske dâhil olmak üzere korona ile ilgili her türlü tedavi ve bakım hizmeti hem de herkes için parasız sunulmaktadır. Buna rağmen bazı kesimlerin; ”Yeterli test yapılmıyor, ölü sayıları gizleniyor, bir maskeyi bile dağıtamıyorlar!” sığlığından kurtulamadıklarına üzülerek şahit oluyoruz. Ülkemizin sağlık konusunda ki başarısı ve uyguladığı kriz yönetimi bütün dünyaya örnek gösterilirken içimizdeki İrlandalılar bu duruma üzülmektedirler.  Başarısız olmamız, ölü sayılarımızın artması ve işlerin sarpa sarması için ellerini ovuşturan bu kliklerin beyinlerinde ki virüsü yok etmek maalesef mümkün değildir. Binlerce doktor, eczacı, hemşire, hasta bakıcı, teknisyen ve diğer çalışanlar büyük bir özveri ile çalışırken vicdanları körelmiş art niyetli kişi ve kurumları tarih affetmeyecektir.  Özellikle sosyal medyada bilgi kirliliği had safhadadır. Birçok insan da bu yalan/yanlış bilgileri doğru kabul ederek nifakın yayılmasına katkı sunmaktadırlar. Burada bütün olumsuzlukları bir kenara bıraksak bile kul hakkına girildiği için bunun hesabını çok çetin olacaktır. Süreci sükûnetle takip ederek yetkili ve uzman kişilerin bilgilerine kulak vermek meselenin halli yolunda yeterli olacaktır. Kaynağı belli olmayan ya da art niyetli paylaşımlara alet olmamak bu sürece katkı sağlayacaktır aksi takdirde bu durum bumerang misali dönüp sizi vurması içten bile değildir. Sonuç olarak; ülkemiz bu süreçten inşallah güçlenerek çıkacaktır. Bazı kesimler buna üzülecek olsa da bulgular buna işaret etmektedir. Komplo teorileri üretenlere üzülerek söylemek isterim ki emellerine ulaşmaları için başka baharları beklemeleri gerekecektir. Esenlik dileklerimle, Erol Aydın
Ekleme Tarihi: 20 Nisan 2020 - Pazartesi

KORONA, SAĞLIK SİSTEMİ İÇİN TEST OLMUŞTUR

KORONA,  SAĞLIK SİSTEMİ İÇİN TEST OLMUŞTUR

Korona salgını öncesinde, sağlık sistemimizin hep iyi olduğu dile getirilmiş olsa da bu durum siyaseten propaganda amaçlı olarak yapılan algı olarak görülmüştür. Özellikle muhalif çevreler meseleye ideolojik olarak baktıkları için at gözlükleri ile meseleye vakıf olamamışlardır. Oysaki yaşadığımız bu süreçte gerçekten de sağlık sistem ve alt yapımızın dünyada numune olarak gösterilen bir seviye de olduğunu görmek gurur verici olmuştur.

Bu süreçte dünyaya kendini süper güç olarak gösteren ülkelerin sağlık sistemleri çökerek perişan olmuşlardır. Parasız ve bedava hiçbir sağlık hizmeti verilmezken sosyal güvencesi olmayan hastalar sedyelerde ölmektedir. Bunun yanında yaşlı bakım evlerinde hastalar ölüme terk edilerek gözden çıkarılmıştır. Bu kadar aciz duruma düşen ülkelerde hiç kimsenin aklına ülkesini aşağılamak ve eleştirmek gelmiyor olması da bizim açımızdan hazindir. Aklın ve sağduyunun sesine kulak vererek öncelikle bu illetten kurtulmak herkesin ortak paydası olmuş durumdadır.

Ülkemizde ise maske dâhil olmak üzere korona ile ilgili her türlü tedavi ve bakım hizmeti hem de herkes için parasız sunulmaktadır. Buna rağmen bazı kesimlerin; ”Yeterli test yapılmıyor, ölü sayıları gizleniyor, bir maskeyi bile dağıtamıyorlar!” sığlığından kurtulamadıklarına üzülerek şahit oluyoruz. Ülkemizin sağlık konusunda ki başarısı ve uyguladığı kriz yönetimi bütün dünyaya örnek gösterilirken içimizdeki İrlandalılar bu duruma üzülmektedirler. 

Başarısız olmamız, ölü sayılarımızın artması ve işlerin sarpa sarması için ellerini ovuşturan bu kliklerin beyinlerinde ki virüsü yok etmek maalesef mümkün değildir. Binlerce doktor, eczacı, hemşire, hasta bakıcı, teknisyen ve diğer çalışanlar büyük bir özveri ile çalışırken vicdanları körelmiş art niyetli kişi ve kurumları tarih affetmeyecektir. 

Özellikle sosyal medyada bilgi kirliliği had safhadadır. Birçok insan da bu yalan/yanlış bilgileri doğru kabul ederek nifakın yayılmasına katkı sunmaktadırlar. Burada bütün olumsuzlukları bir kenara bıraksak bile kul hakkına girildiği için bunun hesabını çok çetin olacaktır. Süreci sükûnetle takip ederek yetkili ve uzman kişilerin bilgilerine kulak vermek meselenin halli yolunda yeterli olacaktır. Kaynağı belli olmayan ya da art niyetli paylaşımlara alet olmamak bu sürece katkı sağlayacaktır aksi takdirde bu durum bumerang misali dönüp sizi vurması içten bile değildir.

Sonuç olarak; ülkemiz bu süreçten inşallah güçlenerek çıkacaktır. Bazı kesimler buna üzülecek olsa da bulgular buna işaret etmektedir. Komplo teorileri üretenlere üzülerek söylemek isterim ki emellerine ulaşmaları için başka baharları beklemeleri gerekecektir.

Esenlik dileklerimle,

Erol Aydın

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.