Erol Aydın
Köşe Yazarı
Erol Aydın
 

İLETİŞİM KURMANIN ZOR OLDUĞU İNSANLAR VE ÖTESİ

Sosyal bir varlık olarak insan çevresi ile sürekli iletişim halindedir. Diyalog ve iletişimin olmadığı ilişkilerde sıkıntı var demektir. Yine bazı insanlarla sohbet etmek büyük bir ihtiyaç ve rahatlama sağlar. Sizi empati ile dinleyerek derdinize derman, size yoldaş olurlar.  Bunun tersine rastlamanız da mümkündür. İletişim ve diyalog kurmakta zorlanırsınız. Çoğu zaman mecburen muhatap olursunuz fakat her seferinde derin bir pişmanlık yaşarsınız. İletişim mi kurdunuz yoksa dayak mı yediniz orası pek belli değildir. En büyük özellikleri dilleri ile adeta sizi sokar, sözleri ile döver, lafları ile nakavt ederler. Sizi kesinlikle dinlemez, sürekli lafınızı böler, konudan konuya geçerek diyalogu monoloğa çevirirler.  Alakasız ve kontra sorularla nefesinizin kesilmesine yol açarlar, verecek cevap bulamazsınız. En mahrem konularda soru sormaktan çekinmezler, cevabını almak içinde farklı bir stratejileri vardır. Örnek vermek gerekir ise; mesela maaşınızı öğrenmek istiyorlarsa bunu normalin ötesinde sorarlar. “5000 TL maaş alıyorsun değil mi?” diyerek sizi rakam telaffuz etmeye mecbur ederler. Bunun yanında “falanca, filancaya 500 TL veriyordur” diyerek sürekli su-i zanda bulunurlar. Bu soruları bu şekilde sormak bile başlı başına zekâ işidir.   Özgüvenleri son derece yüksek olduğu için sınırlı kapasitelerine rağmen her işi başarırlar. En değer verdikleri şey para ve varlıktır. Sosyal ilişkilerde varsıl insanlarla ilişkiyi tüm yakınlarına tercih edebilirler. Aldıkları her şey son derece orijinal ve özgündür. Sizin paranız olsa bile onları bulup almanız söz konusu değildir. Sıra dışı ve çizgi ötesinde olmak pragmatik özelliklerindendir.  Kendileri oldukça ketum oldukları için sır küpüdürler, onlardan bir şey öğrenmeniz mümkün değildir. Bunun yanında sizin hayatınızı didik didik ederek en özel durumlarınızı öğrenmeye bayılırlar. Çift kişilikli oldukları için saatleri saatlerine uymaz dolayısı ile çok fazla güvenemezsiniz. Kendine yakın hissettiği kişilere karşı sonsuz kredileri vardır. Bunun yanında en yakınlarını bile saf dışı bırakmaktan zerre kadar şüphe etmezler.  Assolist gibidirler her ortama girmezler, girseler de uygun zaman ve zemini kollarlar. Her şeyi ve herkesi eleştirirler ama kendileri eleştirilemez. Polemik ustası oldukları için hep onlar kazanır onlarla atışmayın kaybeden siz olursunuz. Kırk yıllık geçmişi unutmazlar en küçük açığınızı değiştirip ve de dönüştürerek sizi mat etmeye bayılırlar. Katı açılmamış lafları en ücra köşelerden çekip çıkarırlar, duyunca günlerce kendinize gelemezsiniz.   Sonuç olarak; zor insanlar hayatlarınızı daha da zorlaştırmak için iş başındadırlar. Bunlarla başa çıkmanız ve size değer katmaları mümkün olmadığına göre mümkün olduğunca uzak durmak gerekmektedir. Tabi bunu başarabilirseniz… Esenlik dileklerimle, Erol Aydın
Ekleme Tarihi: 26 Ağustos 2019 - Pazartesi

İLETİŞİM KURMANIN ZOR OLDUĞU İNSANLAR VE ÖTESİ

Sosyal bir varlık olarak insan çevresi ile sürekli iletişim halindedir. Diyalog ve iletişimin olmadığı ilişkilerde sıkıntı var demektir. Yine bazı insanlarla sohbet etmek büyük bir ihtiyaç ve rahatlama sağlar. Sizi empati ile dinleyerek derdinize derman, size yoldaş olurlar.

 Bunun tersine rastlamanız da mümkündür. İletişim ve diyalog kurmakta zorlanırsınız. Çoğu zaman mecburen muhatap olursunuz fakat her seferinde derin bir pişmanlık yaşarsınız. İletişim mi kurdunuz yoksa dayak mı yediniz orası pek belli değildir. En büyük özellikleri dilleri ile adeta sizi sokar, sözleri ile döver, lafları ile nakavt ederler. Sizi kesinlikle dinlemez, sürekli lafınızı böler, konudan konuya geçerek diyalogu monoloğa çevirirler. 

Alakasız ve kontra sorularla nefesinizin kesilmesine yol açarlar, verecek cevap bulamazsınız. En mahrem konularda soru sormaktan çekinmezler, cevabını almak içinde farklı bir stratejileri vardır. Örnek vermek gerekir ise; mesela maaşınızı öğrenmek istiyorlarsa bunu normalin ötesinde sorarlar. “5000 TL maaş alıyorsun değil mi?” diyerek sizi rakam telaffuz etmeye mecbur ederler. Bunun yanında “falanca, filancaya 500 TL veriyordur” diyerek sürekli su-i zanda bulunurlar. Bu soruları bu şekilde sormak bile başlı başına zekâ işidir. 

 Özgüvenleri son derece yüksek olduğu için sınırlı kapasitelerine rağmen her işi başarırlar. En değer verdikleri şey para ve varlıktır. Sosyal ilişkilerde varsıl insanlarla ilişkiyi tüm yakınlarına tercih edebilirler. Aldıkları her şey son derece orijinal ve özgündür. Sizin paranız olsa bile onları bulup almanız söz konusu değildir. Sıra dışı ve çizgi ötesinde olmak pragmatik özelliklerindendir. 

Kendileri oldukça ketum oldukları için sır küpüdürler, onlardan bir şey öğrenmeniz mümkün değildir. Bunun yanında sizin hayatınızı didik didik ederek en özel durumlarınızı öğrenmeye bayılırlar. Çift kişilikli oldukları için saatleri saatlerine uymaz dolayısı ile çok fazla güvenemezsiniz. Kendine yakın hissettiği kişilere karşı sonsuz kredileri vardır. Bunun yanında en yakınlarını bile saf dışı bırakmaktan zerre kadar şüphe etmezler. 

Assolist gibidirler her ortama girmezler, girseler de uygun zaman ve zemini kollarlar. Her şeyi ve herkesi eleştirirler ama kendileri eleştirilemez. Polemik ustası oldukları için hep onlar kazanır onlarla atışmayın kaybeden siz olursunuz. Kırk yıllık geçmişi unutmazlar en küçük açığınızı değiştirip ve de dönüştürerek sizi mat etmeye bayılırlar. Katı açılmamış lafları en ücra köşelerden çekip çıkarırlar, duyunca günlerce kendinize gelemezsiniz. 

 Sonuç olarak; zor insanlar hayatlarınızı daha da zorlaştırmak için iş başındadırlar. Bunlarla başa çıkmanız ve size değer katmaları mümkün olmadığına göre mümkün olduğunca uzak durmak gerekmektedir. Tabi bunu başarabilirseniz…

Esenlik dileklerimle,

Erol Aydın

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.