Erol Aydın
Köşe Yazarı
Erol Aydın
 

FARKINDA MISINIZ TARTIŞMALAR HEP ONDAN ÇIKIYOR!

Yaratılış ve fıtrat olarak her bir insan ayrı bir dünyadır. Çoğu zaman çözmeniz zaman almaktadır. Dolayısı bu farklı insanların bir araya gelip bir yuva kurduklarında bile sorunsuz bir evlilik her zaman mümkün değildir. Yıllar geçse de eşinizi tanıyamadığınız yeni durumlar ortaya çıkacaktır. Çoğu zaman, “Kol kırılır yen içinde kalır” çerçevesinde değerlendirirsiniz fakat her zaman olayı tatlıya bağlamanız olası değildir. Taraflardan birisi geri adım atmayınca da ayrılıklar kaçınılmaz olmaktadır. İkili ilişkilerde yapılan yanlışların en başında eşinizi başkaları ile kıyaslamak gelmektedir. Bu durum her iki tarafı da son derece kızdıran bir husustur. Karşılaştırma yaparken sadece örnek verdiğiniz kişilerin iyi yönlerini ortaya koymak büyük haksızlıktır. Oysaki o insanın öyle huyları vardır ki asla kabul etmeniz mümkün değildir. Fakat siz olaya yüzeysel baktığınız, bunun yanında da objektif bakamadığınız için değerlendirmeniz de yanlış olmaktadır. Önce şunu düşünmek gerekir; her insanın nasip ve kader çerçevesinde varlıkları farklıdır. Herkes tabi ki en iyi şartlarda yaşamak ister fakat bu imkânlarla ilgilidir. “Ayağınızı yorganınıza göre uzatmadığınız” zaman ortaya çıkan sonuçtan hep birlikte etkileneceğiniz de aşikârdır. Buna rağmen sürekli başkalarını örnek göstererek mukayese etmek ilişkileri germekten başka bir işe yaramayacaktır. Bu gerginlik ve gerilimler zamanla karakteriniz olacağı için bir ömür boyu yakanızı bırakmayacaktır. Sürekli bir huzursuzluk ve mutsuzluk kaynağı olarak hayatınızı zehir edecektir.  Hiç kimse sahip oldukları ile yetinip mutlu olmadığı için de bu kısır döngüyü kırmak mümkün olmuyor. Herkes gözünü dikmiş yukarıya bakıyor, böyle olunca da beklentiler karşılanmadığı için bedbaht bir hayatla ömür tüketiliyor. Mutlu olmak için aşağıya bakmak her daim geçer akçe olmaktadır. Sizin sahip olup ta kıymetini bilmediğiniz nice nimetlere başkaları muhtaçtır. Meseleye, “At gözlüklerini” bir kenara bırakıp daha geniş açıdan bakmak çözüme en yakın nokta olmaktadır. Tabir caizse, makas değiştirerek farklı bir yola evrilmek gerekmektedir. En büyük zenginliğin kanaat olduğu gerçeği ile sabır, şükür ve dua bu gibi durumların panzehri hükmündedir. Tahriklere kapılmadan, dolduruşa gelmeden, duygusallığı bir kenara bırakmak sağduyu için kaçınılmazdır. Sonuç olarak; eşinizi eleştirirken kesinlikle başkaları ile mukayese etmeyin, unutmayın ki tartışmaların kök nedeni bu mukayeselerdir. Kimseyi eleştirerek düzeltme şansınız olmayacağına göre üslup ve tatlı dille hayatı daha yaşanır kılmak yine sizin elinizdedir. “Elden gelen öğün olmaz, o da vaktinde bulunmaz” dolayısı ile elimizdekinin kıymetini bilmek ortak akıl olarak en doğru yoldur. Esenlik dileklerimle, Erol Aydın
Ekleme Tarihi: 11 Haziran 2020 - Perşembe

FARKINDA MISINIZ TARTIŞMALAR HEP ONDAN ÇIKIYOR!

Yaratılış ve fıtrat olarak her bir insan ayrı bir dünyadır. Çoğu zaman çözmeniz zaman almaktadır. Dolayısı bu farklı insanların bir araya gelip bir yuva kurduklarında bile sorunsuz bir evlilik her zaman mümkün değildir.

Yıllar geçse de eşinizi tanıyamadığınız yeni durumlar ortaya çıkacaktır. Çoğu zaman, “Kol kırılır yen içinde kalır” çerçevesinde değerlendirirsiniz fakat her zaman olayı tatlıya bağlamanız olası değildir. Taraflardan birisi geri adım atmayınca da ayrılıklar kaçınılmaz olmaktadır. İkili ilişkilerde yapılan yanlışların en başında eşinizi başkaları ile kıyaslamak gelmektedir. Bu durum her iki tarafı da son derece kızdıran bir husustur. Karşılaştırma yaparken sadece örnek verdiğiniz kişilerin iyi yönlerini ortaya koymak büyük haksızlıktır. Oysaki o insanın öyle huyları vardır ki asla kabul etmeniz mümkün değildir. Fakat siz olaya yüzeysel baktığınız, bunun yanında da objektif bakamadığınız için değerlendirmeniz de yanlış olmaktadır.

Önce şunu düşünmek gerekir; her insanın nasip ve kader çerçevesinde varlıkları farklıdır. Herkes tabi ki en iyi şartlarda yaşamak ister fakat bu imkânlarla ilgilidir. “Ayağınızı yorganınıza göre uzatmadığınız” zaman ortaya çıkan sonuçtan hep birlikte etkileneceğiniz de aşikârdır. Buna rağmen sürekli başkalarını örnek göstererek mukayese etmek ilişkileri germekten başka bir işe yaramayacaktır. Bu gerginlik ve gerilimler zamanla karakteriniz olacağı için bir ömür boyu yakanızı bırakmayacaktır. Sürekli bir huzursuzluk ve mutsuzluk kaynağı olarak hayatınızı zehir edecektir. 

Hiç kimse sahip oldukları ile yetinip mutlu olmadığı için de bu kısır döngüyü kırmak mümkün olmuyor. Herkes gözünü dikmiş yukarıya bakıyor, böyle olunca da beklentiler karşılanmadığı için bedbaht bir hayatla ömür tüketiliyor. Mutlu olmak için aşağıya bakmak her daim geçer akçe olmaktadır. Sizin sahip olup ta kıymetini bilmediğiniz nice nimetlere başkaları muhtaçtır. Meseleye, “At gözlüklerini” bir kenara bırakıp daha geniş açıdan bakmak çözüme en yakın nokta olmaktadır. Tabir caizse, makas değiştirerek farklı bir yola evrilmek gerekmektedir.

En büyük zenginliğin kanaat olduğu gerçeği ile sabır, şükür ve dua bu gibi durumların panzehri hükmündedir. Tahriklere kapılmadan, dolduruşa gelmeden, duygusallığı bir kenara bırakmak sağduyu için kaçınılmazdır.

Sonuç olarak; eşinizi eleştirirken kesinlikle başkaları ile mukayese etmeyin, unutmayın ki tartışmaların kök nedeni bu mukayeselerdir. Kimseyi eleştirerek düzeltme şansınız olmayacağına göre üslup ve tatlı dille hayatı daha yaşanır kılmak yine sizin elinizdedir. “Elden gelen öğün olmaz, o da vaktinde bulunmaz” dolayısı ile elimizdekinin kıymetini bilmek ortak akıl olarak en doğru yoldur.

Esenlik dileklerimle,

Erol Aydın

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.