Erol Aydın
Köşe Yazarı
Erol Aydın
 

EROĞLU, O BİR MODERN ÇAĞ DERVİŞİ

 Yerel seçim startı ile birlikte adayların ortaya çıkmasıyla siyasi arena da kızışmaktadır. Her aday kuvvetli yönünü ortaya çıkartarak kendisine avantaj sağlayıp, vatandaşı ikna etme çabasındadır. Vatandaş da kendisi ve toplum menfaati için en uygun adayı seçmek durumundadır. Bizim topumda liyakat lafta ortaya konmuş olsa da gerçekte; parti aidiyeti, hemşerilik bağları, akraba ilişkileri, cemiyet mensubiyeti ve sosyal sınıf birlikteliği daha baskın çıkmaktadır.  İzmir’de CHP adayı olmak, kaymaklı kadayıf gibi bir durum arz etmektedir. Seçim kampanyası yapmasanız, hatta kılınızı bile kıpırdatmasanız ideolojik bağnazlıkla size bağlı olan seçmenlerinizin yönünü başka tarafa çevirmesi kolay değildir. Durum böyle olunca diğer siyasi partiler meydanı boş mu bırakacak? Tabii ki demokratik bir yarış olacaktır, olmalıdır da!  Ak Parti Balçova ilçesinde Sayın Erol Eroğlu’nu aday gösterdi. Dolayısıyla bundan daha isabetli bir aday göstermesi söz konusu olamazdı. Eroğlu, Gümüşhaneli olsa da ömrü Balçova’da geçmiş birisidir. Müteahhitliğin yanı sıra her daim siyasetin içinde olmuş, belediyede meclis üyeliği, ilçe başkanlığı, İzmir Ticaret Odası meclis üyeliğinin yanı sıra çeşitli meslek komisyonlarında başkanlık ve hatta yine İTO’nun İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde denetim komisyon başkanlığı da mevcuttur. Bütün bunların yanı sıra birçok STK üyeliği ile sosyal yönü oldukça kuvvetli bir şahsiyet olarak karşımızda durmaktadır.  Kendisinin kişilik özelliklerine baktığımız zaman ise; herkesle barışık bir duruş, sonsuz merhamet abidesi bir gönül, yardımsever bir diriliş, karıncayı dahi incitmeyen bir tavır, çocukla çocuk, büyükle büyük bir tutum, sürekli faydalı ve yararlı olmaya çalışan bir serdengeçti olarak özetleyebilirim. Ortaya koyduğu, diklenmeden dik duruş dolaysıyla da o modern çağın bir dervişi olmaktadır. Dervişane kişilik ve karakteri ile az ve öz konuşması ile hal ilmiyle kendini ifade eden varoluş onu sürekli zirvede tutmaktadır. Her parti ve görüşten dostlarının olması yine kendisi hakkında önemli ipuçları vermektedir.  Sürekli halkın içinde ve halkın adamı olarak makamının sokaklar olacağını söylemek abartı olmayacaktır. Herkesi dinleyen, çözüm odaklı bir başkan olarak Balçova için büyük şans olacaktır. Dürüstlük ve çalışkanlığı ile herkesin gönlünde bugüne kadar kurmuş olduğu tahtını başkanlıkla birlikte taçlandırmış olacaktır.  Sonuç olarak; yerel yönetimlerde aday olacak kişilerin yaşadıkları beldeyle özdeşleşmiş olması çok önemlidir. Balçova’nın marka isimlerinden birisi Sayın Erol Eroğlu seçildiği takdirde aynı zaman da Balçova’nın da marka değerini zirveye taşıyacaktır, daha olsun.  Esenlik dileklerimle,  Erol Aydın
Ekleme Tarihi: 29 Ocak 2024 - Pazartesi

EROĞLU, O BİR MODERN ÇAĞ DERVİŞİ

 Yerel seçim startı ile birlikte adayların ortaya çıkmasıyla siyasi arena da kızışmaktadır. Her aday kuvvetli yönünü ortaya çıkartarak kendisine avantaj sağlayıp, vatandaşı ikna etme çabasındadır. Vatandaş da kendisi ve toplum menfaati için en uygun adayı seçmek durumundadır. Bizim topumda liyakat lafta ortaya konmuş olsa da gerçekte; parti aidiyeti, hemşerilik bağları, akraba ilişkileri, cemiyet mensubiyeti ve sosyal sınıf birlikteliği daha baskın çıkmaktadır.

 İzmir’de CHP adayı olmak, kaymaklı kadayıf gibi bir durum arz etmektedir. Seçim kampanyası yapmasanız, hatta kılınızı bile kıpırdatmasanız ideolojik bağnazlıkla size bağlı olan seçmenlerinizin yönünü başka tarafa çevirmesi kolay değildir. Durum böyle olunca diğer siyasi partiler meydanı boş mu bırakacak? Tabii ki demokratik bir yarış olacaktır, olmalıdır da!

 Ak Parti Balçova ilçesinde Sayın Erol Eroğlu’nu aday gösterdi. Dolayısıyla bundan daha isabetli bir aday göstermesi söz konusu olamazdı. Eroğlu, Gümüşhaneli olsa da ömrü Balçova’da geçmiş birisidir. Müteahhitliğin yanı sıra her daim siyasetin içinde olmuş, belediyede meclis üyeliği, ilçe başkanlığı, İzmir Ticaret Odası meclis üyeliğinin yanı sıra çeşitli meslek komisyonlarında başkanlık ve hatta yine İTO’nun İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde denetim komisyon başkanlığı da mevcuttur. Bütün bunların yanı sıra birçok STK üyeliği ile sosyal yönü oldukça kuvvetli bir şahsiyet olarak karşımızda durmaktadır.

 Kendisinin kişilik özelliklerine baktığımız zaman ise; herkesle barışık bir duruş, sonsuz merhamet abidesi bir gönül, yardımsever bir diriliş, karıncayı dahi incitmeyen bir tavır, çocukla çocuk, büyükle büyük bir tutum, sürekli faydalı ve yararlı olmaya çalışan bir serdengeçti olarak özetleyebilirim. Ortaya koyduğu, diklenmeden dik duruş dolaysıyla da o modern çağın bir dervişi olmaktadır. Dervişane kişilik ve karakteri ile az ve öz konuşması ile hal ilmiyle kendini ifade eden varoluş onu sürekli zirvede tutmaktadır. Her parti ve görüşten dostlarının olması yine kendisi hakkında önemli ipuçları vermektedir.

 Sürekli halkın içinde ve halkın adamı olarak makamının sokaklar olacağını söylemek abartı olmayacaktır. Herkesi dinleyen, çözüm odaklı bir başkan olarak Balçova için büyük şans olacaktır. Dürüstlük ve çalışkanlığı ile herkesin gönlünde bugüne kadar kurmuş olduğu tahtını başkanlıkla birlikte taçlandırmış olacaktır.

 Sonuç olarak; yerel yönetimlerde aday olacak kişilerin yaşadıkları beldeyle özdeşleşmiş olması çok önemlidir. Balçova’nın marka isimlerinden birisi Sayın Erol Eroğlu seçildiği takdirde aynı zaman da Balçova’nın da marka değerini zirveye taşıyacaktır, daha olsun.

 Esenlik dileklerimle,

 Erol Aydın

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.