En düşük emekli maaşı ne kadar oldu?

FİNANS/EKONOMİ 30.06.2022 - 13:09, Güncelleme: 30.06.2022 - 13:09 2151+ kez okundu.
 

En düşük emekli maaşı ne kadar oldu?

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülen ek göstergeye ilişkin kanun teklifinde, emeklilere aylık asgari 3 bin 500 lira ödenmesine ilişkin önerge kabul edildi.
Torba kanun teklifine AK Parti imzası ile verilen önerge ile 2500 lira olan en düşük emekli maaşının 3500 liraya yükseltilmesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi. Teklifin TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilmesiyle düzenleme hayata geçmiş olacak. “ASGARİ ÜCRETE EŞİTLENSİN” Yapılan görüşmelerin ardından hazırlanan önerge işleme konuldu. Bu arada CHP milletvekilleri en düşük emekli aylığının 3 bin 500 liraya çıkarılmasının yetmeyeceğini, asgari ücrete eşitlenmesi gerektiğini söylediler. Ancak bu öneri kabul edilmedi.
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülen ek göstergeye ilişkin kanun teklifinde, emeklilere aylık asgari 3 bin 500 lira ödenmesine ilişkin önerge kabul edildi.

Torba kanun teklifine AK Parti imzası ile verilen önerge ile 2500 lira olan en düşük emekli maaşının 3500 liraya yükseltilmesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi. Teklifin TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilmesiyle düzenleme hayata geçmiş olacak.

“ASGARİ ÜCRETE EŞİTLENSİN”

Yapılan görüşmelerin ardından hazırlanan önerge işleme konuldu. Bu arada CHP milletvekilleri en düşük emekli aylığının 3 bin 500 liraya çıkarılmasının yetmeyeceğini, asgari ücrete eşitlenmesi gerektiğini söylediler. Ancak bu öneri kabul edilmedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.