COVID-19 ilacının fiyatı belli oldu

SAĞLIK (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 03.10.2021 - 13:44, Güncelleme: 28.03.2022 - 15:40 2204+ kez okundu.
 

COVID-19 ilacının fiyatı belli oldu

ABD ve dünyada kullanım izinleri için başvuru yapılan 'molnupiravir' adlı ilacın fiyatının, 700 dolar (yaklaşık 6 bin 200 lira) olduğu bildirildi.
ABD’li ilaç firması Merck, korona virüsün etkilerini ve virüse bağlı ölüm oranlarını azaltan ilk hap formundaki ilacı geliştirdiğini açıkladı. Merck, Molnupiravir adını verdiği ilacının, enfeksiyonun erken evresindeki kişilerde hastaneye yatış ve ölüm oranlarını yüzde 50 oranında azalttığını belirterek, ilacın ABD ve diğer ülkelerde kullanımı için ABD Gıda ve İlaç Dairesi’ne (FDA) başvuracağını aktardı. Merck ve biyoteknoloji firması ortağı Ridgeback Biotherapeutics’un yürüttüğü araştırmada, Covid-19’u ağır geçirme riski bulunan 775 yetişkin arasından enfeksiyonun erken evrelerinde Molnupiravir’i alanlarda hastaneye yatış ve ölüm oranlarında yarı yarıya düşüş kaydedildiği belirtildi. 1,7 MİLYON DOZU ABD İSTİYOR Merck yetkilileri, önümüzdeki günlerde ilacın yaygın kullanımının başlatılmasına yönelik değerlendirme için ABD Gıda ve İlaç Dairesi’ne (FDA) başvurulacağını söyledi. ABD hükümeti, ilacın FDA onayı alması durumunda 1 milyon 700 bin doz satın alınacağına yönelik taahhütte bulundu. İLACIN TL FİYATI İSE 6 BİN 200 TL ABD, 1,7 milyon kişiyi tedavi edecek ilaç siparişini verdi. Reuters'ın geçtiği habere göre, ABD hükümetinin ilaç için belirlediği fiyat 700 dolar, güncel kurla yaklaşık 6 bin 200 TL. ABD dışındaki ülkelerde fiyat uygulamasının ne şekilde olacağı ise henüz bilinmiyor.   
ABD ve dünyada kullanım izinleri için başvuru yapılan 'molnupiravir' adlı ilacın fiyatının, 700 dolar (yaklaşık 6 bin 200 lira) olduğu bildirildi.

ABD’li ilaç firması Merck, korona virüsün etkilerini ve virüse bağlı ölüm oranlarını azaltan ilk hap formundaki ilacı geliştirdiğini açıkladı. Merck, Molnupiravir adını verdiği ilacının, enfeksiyonun erken evresindeki kişilerde hastaneye yatış ve ölüm oranlarını yüzde 50 oranında azalttığını belirterek, ilacın ABD ve diğer ülkelerde kullanımı için ABD Gıda ve İlaç Dairesi’ne (FDA) başvuracağını aktardı.

Merck ve biyoteknoloji firması ortağı Ridgeback Biotherapeutics’un yürüttüğü araştırmada, Covid-19’u ağır geçirme riski bulunan 775 yetişkin arasından enfeksiyonun erken evrelerinde Molnupiravir’i alanlarda hastaneye yatış ve ölüm oranlarında yarı yarıya düşüş kaydedildiği belirtildi.


1,7 MİLYON DOZU ABD İSTİYOR

Merck yetkilileri, önümüzdeki günlerde ilacın yaygın kullanımının başlatılmasına yönelik değerlendirme için ABD Gıda ve İlaç Dairesi’ne (FDA) başvurulacağını söyledi. ABD hükümeti, ilacın FDA onayı alması durumunda 1 milyon 700 bin doz satın alınacağına yönelik taahhütte bulundu.


İLACIN TL FİYATI İSE 6 BİN 200 TL

ABD, 1,7 milyon kişiyi tedavi edecek ilaç siparişini verdi. Reuters'ın geçtiği habere göre, ABD hükümetinin ilaç için belirlediği fiyat 700 dolar, güncel kurla yaklaşık 6 bin 200 TL. ABD dışındaki ülkelerde fiyat uygulamasının ne şekilde olacağı ise henüz bilinmiyor. 
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.