Ege Üniversitesi, Özbekistan ile iş birliği ağını genişletiyor

EGE HABERLERİ 17.01.2023 - 11:28, Güncelleme: 17.01.2023 - 11:28 4136+ kez okundu.
 

Ege Üniversitesi, Özbekistan ile iş birliği ağını genişletiyor

Ege Üniversitesi Madde Bağımlılığı, Toksikoloji ve İlaç Bilimleri Enstitüsü (BATI) ile Taşkent Tıp Akademisi arasında, eğitim-öğretim ve araştırma geliştirme  iş birliği kapsamında bir protokol imzalandı.  Ege Üniversitesi Konukevinde düzenlenen imza törenine BATI Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Serap Anette Akgür, Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Yusuf Kurtulmuş,  Taşkent Tıp Akademisi Termez Müdürü Dr. Otamuradov Furkat Abdukarimovich ile BATI Enstitüsü öğretim elemanları Dr. Öğr.  Üyesi Melike Aydoğdu, Dr. Öğr. Üyesi Rukiye Aslan ve Öğr. Gör. Duygu Yeşim Ovat katıldı. Törende Özbek akademisyenlere BATI Enstitüsünün akademik çalışmaları, hizmetleri ve eğitim-öğretim faaliyetleri hakkında bilgi veren Prof. Dr. Serap Anette Akgür, “Özbek meslektaşlarımızla, suiistimal edilen maddelerin analizlerine ilişkin iki kurum arasında yapılması planlanan ortak bilimsel çalışmalara yönelik görüşlerimizi paylaştık. Ayrıca eğitim-öğretim faaliyetlerinde iş birliğini kapsayan bir protokol imzaladık. İş birliğimizin her iki devlet ve kurum için hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu. Taşkent Tıp Akademisi Termez Müdürü Dr. Otamuradov Furkat Abdukarimovich ise Ege Üniversitesinin ve BATI Enstitüsünün gösterdiği misafirperverlikten memnuniyet duyduklarını belirterek, Özbekistan’da adli toksikoloji alanında eğitim ve uygulamalarda desteğe ihtiyaç olduğunu vurguladı.   Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı

Ege Üniversitesi Madde Bağımlılığı, Toksikoloji ve İlaç Bilimleri Enstitüsü (BATI) ile Taşkent Tıp Akademisi arasında, eğitim-öğretim ve araştırma geliştirme  iş birliği kapsamında bir protokol imzalandı.  Ege Üniversitesi Konukevinde düzenlenen imza törenine BATI Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Serap Anette Akgür, Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Yusuf Kurtulmuş,  Taşkent Tıp Akademisi Termez Müdürü Dr. Otamuradov Furkat Abdukarimovich ile BATI Enstitüsü öğretim elemanları Dr. Öğr.  Üyesi Melike Aydoğdu, Dr. Öğr. Üyesi Rukiye Aslan ve Öğr. Gör. Duygu Yeşim Ovat katıldı.

Törende Özbek akademisyenlere BATI Enstitüsünün akademik çalışmaları, hizmetleri ve eğitim-öğretim faaliyetleri hakkında bilgi veren Prof. Dr. Serap Anette Akgür, “Özbek meslektaşlarımızla, suiistimal edilen maddelerin analizlerine ilişkin iki kurum arasında yapılması planlanan ortak bilimsel çalışmalara yönelik görüşlerimizi paylaştık. Ayrıca eğitim-öğretim faaliyetlerinde iş birliğini kapsayan bir protokol imzaladık. İş birliğimizin her iki devlet ve kurum için hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Taşkent Tıp Akademisi Termez Müdürü Dr. Otamuradov Furkat Abdukarimovich ise Ege Üniversitesinin ve BATI Enstitüsünün gösterdiği misafirperverlikten memnuniyet duyduklarını belirterek, Özbekistan’da adli toksikoloji alanında eğitim ve uygulamalarda desteğe ihtiyaç olduğunu vurguladı.

 

Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.