Başkan Sengel cübbesiyle sokağa çıktı

GÜNDEM/GÜNCEL 09.11.2023 - 22:07, Güncelleme: 09.11.2023 - 22:08 968+ kez okundu.
 

Başkan Sengel cübbesiyle sokağa çıktı

Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Yargıtay 3. Ceza Dairesi tarafından yapılan, Anayasa Mahkemesi’nin Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında verdiği hak ihlali kararı hakkında yaptığı açıklamanın bir hukuk darbesi olduğunu belirterek meclis üyeleri ve yurttaşlarla birlikte Atatürk Anıtı önünde bir açıklama yaptı.
Açıklamasında Hukukun üstünlüğüne vurgu yapan Başkan Ceritoğlu Sengel; “Bugün burada Yargıtay 3. Ceza Dairesinin, Anayasa Mahkemesinin Can Atalay başvurusunda verdiği ihlal kararı üzerine  “uymama” ve Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunulması çeklindeki kararı Anayasal düzeni değiştirme teşebbüsü olduğunu vurgulamak için bulunuyoruz. Atamızın huzurunda gururla aldığım Hukuk eğitimim ve kıymetli hocalarımdan öğrendiğim üzere Hukuk Devletinin onuru için toplandık. Dairenin; Anayasa Mahkemesini adeta terör örgütleriyle birlikte hareket etmekle suçlayan, milletin iradesi olan yüce Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni tehdit etmeye çalışan, bir yargı makamının Türk Milleti adına verdiği karara yakışmayacak ifadeler kullanan kararı,  hukukun üstünlüğü ilkesinin geçerli olduğu bir hukuk devleti için dönüm noktası niteliğindedir.  Bu karara imza atan Yargıtay üyeleri hukuku hiçe saymış ve Anayasamızın hükümlerini tanımaz bir tavır sergilemişlerdir. Bu ülkeye güven, hukuka güven ile adalete güven ile tesis edilir. Bu anayasa tanımaz keyfi uygulamaya karşı hukukun üstünlüğü ve yurttaşlarımızın haklarını korumak sadece avukatların,  siyasilerin değil siyasilerin değil her yurttaşın sorumluluğudur. Her türlü darbe teşebbüsünün tereddütsüz karşısında yer alan bizler hukuk devletini korumak için birer vatandaş olarak dahi üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazır bulunmaktayız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi “Her şey kanun yapmaktan ibaret değildir. Aksine her şey o kanunları uygulamak ve uygulattırmaktan ibarettir. Uygulayan yerine getiren daima karar verenden daha kuvvetlidir” dedi.  
Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Yargıtay 3. Ceza Dairesi tarafından yapılan, Anayasa Mahkemesi’nin Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında verdiği hak ihlali kararı hakkında yaptığı açıklamanın bir hukuk darbesi olduğunu belirterek meclis üyeleri ve yurttaşlarla birlikte Atatürk Anıtı önünde bir açıklama yaptı.

Açıklamasında Hukukun üstünlüğüne vurgu yapan Başkan Ceritoğlu Sengel; “Bugün burada Yargıtay 3. Ceza Dairesinin, Anayasa Mahkemesinin Can Atalay başvurusunda verdiği ihlal kararı üzerine  “uymama” ve Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunulması çeklindeki kararı Anayasal düzeni değiştirme teşebbüsü olduğunu vurgulamak için bulunuyoruz.

Atamızın huzurunda gururla aldığım Hukuk eğitimim ve kıymetli hocalarımdan öğrendiğim üzere Hukuk Devletinin onuru için toplandık.

Dairenin; Anayasa Mahkemesini adeta terör örgütleriyle birlikte hareket etmekle suçlayan, milletin iradesi olan yüce Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni tehdit etmeye çalışan, bir yargı makamının Türk Milleti adına verdiği karara yakışmayacak ifadeler kullanan kararı,  hukukun üstünlüğü ilkesinin geçerli olduğu bir hukuk devleti için dönüm noktası niteliğindedir. 

Bu karara imza atan Yargıtay üyeleri hukuku hiçe saymış ve Anayasamızın hükümlerini tanımaz bir tavır sergilemişlerdir.

Bu ülkeye güven, hukuka güven ile adalete güven ile tesis edilir.

Bu anayasa tanımaz keyfi uygulamaya karşı hukukun üstünlüğü ve yurttaşlarımızın haklarını korumak sadece avukatların,  siyasilerin değil siyasilerin değil her yurttaşın sorumluluğudur.

Her türlü darbe teşebbüsünün tereddütsüz karşısında yer alan bizler hukuk devletini korumak için birer vatandaş olarak dahi üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazır bulunmaktayız.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi “Her şey kanun yapmaktan ibaret değildir. Aksine her şey o kanunları uygulamak ve uygulattırmaktan ibarettir. Uygulayan yerine getiren daima karar verenden daha kuvvetlidir” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.