Zühtü Akar
Köşe Yazarı
Zühtü Akar
 

ÜSTÜN MENFAAT VE ANNE ŞEFKATİ

Bir takipçim "Üstün menfaat"  ve "Anne şefkati" kelimesinin anlamını sormuş.           Annesinden veya babasından ayrılmak zorunda kalan çocukların  vesikasında gerekçe olarak yazılır anne şefkati ve üstün menfaat çoğunlukla ...Bunu senin anlayacağın dilde anlatmayı becerebilirmiyim bilmiyorum ama   sahadaki tecrübeler ile  izah etmeye gayret göstereceğim. Dagılan aile çocukları genelde her haftanın birinci  Veya ikinci haftası cumartesi pazar kişisel ilişki kurulur .Bu saat 09:00/ 18:00 arasıdır büyük çoğunlukla.Bunun dışın da  herhangi bir kişisel ilişki kurulamaz velayet sahibi izin vermediği sürece ki çok azı kâğıtta ki üstün menfaat ve Anne şefkatinin sınırlarını çocuk lehine genişletir.Ancak Büyük cogunluk için  Üstün menfaat  anne şefkati   kelimeleri ile kurulan ilişki saati KUTSALdır.Biliyorsun kutsallar sorgulanmaz. Bunu  da sorgulayamazsınız soru soramazsınız .Mesela  Kurban Bayramı'nın kişisel ilişkisi ile her ayın ikinci haftası kişisel ilişki tarihleri birbirine yakındır. Matbu evraka göre arada sadece bir gece vardır. Yani her ayın ikinci haftası çocuğunu alan bir baba kurban bayramın 1. Günü saat 18:00'de çocuğunu teslim etmek zorundadır. Kurban Bayramı'nı 2 ve 3 günü de kişisel ilişki kurulduğu için o gece çocuğunuzun 400 kilometre yol yapmaması gerektiğini muktedir anne şefkatlilerine, anne merhametlilerine  yer yüzünün en nâif sözcüğünü de kullanarak anlatmaya çalışsanız  beceremezsiniz.Anne şefkati ve üstün menfaat galip gelir çocuğu  saat 18 :00'de teslim etmek zorundasınız.Zira çocuk kaçırmak ve kutsal vesikayı ihlal etmekten .....Çocuğun yaşı 3-4-5 -6 olabilir hiç fark etmez 18'de teslim edersiniz ertesi gün saat dokuzda tekrar alır ve yollara düşersiniz.      Soru soramazsınız.. 3 yaşındaki 4 yaşındaki bir çocuk,400 kilometre ekstra bir yola katlanacak.Anne şefkati dedikleri şey bu mu diye... Üstün menfaat, baba da bir gece daha kalmaması için 400 km lik bir yola çocuğun göğüs germesi  midir?! Diye soramazsınız. Çünkü anne şefkati bunu gerektirir.Çünkü Üstün menfaat tam da bunun için vardır.Yani çocuğun gideceği yolun ,kilometrenin,muhtemel  sıkıntının bir önemi yoktur.Sorunlar  anne şefkati ve üstün menfaat ile  çözülür.Yani minik abbas yolcu...      Çocuk salıncakta da olsa gözün saatte olsun.Zinhar 18:00 'i geçirme..." Baba nolur biraz daha oynayalım" dese de sen anne şefkati kuralını çiğneme sakın. Bir etkinliğin en heyacanlı yerinde tam ağız dolusu kahkaha atarken,en son kahkahayı yut ve etkinliği  yarıda bırakarak ağlayan çocuğunu ikna edip üstün menfaat kuralını yerine getir..Ve yetiş çünkü saat 18:00..        Diyeceğim o dur ki; Trafiğe çıkmadan önce emniyet kemerlerinizi bağlamayı,yavrun ile kişisel ilişki kurmadan önce "Üstün menfaat" ve "anne şefkatini "unutma..!!       Sahi yavruna "baban popişini elledi mi ? diye sormadılar ise henüz  sen ve yavrun  birbirinizden kopmamak için nasıl bir ateşi avuçlamak zorun da kaldığınızı FARKEDEMEZSİNIZ...!!    Hepinize iyi bayramlar Zühtü AKAR
Ekleme Tarihi: 24 Ağustos 2019 - Cumartesi

ÜSTÜN MENFAAT VE ANNE ŞEFKATİ

Bir takipçim "Üstün menfaat"  ve "Anne şefkati" kelimesinin anlamını sormuş. 
         Annesinden veya babasından ayrılmak zorunda kalan çocukların  vesikasında gerekçe olarak yazılır anne şefkati ve üstün menfaat çoğunlukla ...Bunu senin anlayacağın dilde anlatmayı becerebilirmiyim bilmiyorum ama   sahadaki tecrübeler ile  izah etmeye gayret göstereceğim. Dagılan aile çocukları genelde her haftanın birinci  Veya ikinci haftası cumartesi pazar kişisel ilişki kurulur .Bu saat 09:00/ 18:00 arasıdır büyük çoğunlukla.Bunun dışın da  herhangi bir kişisel ilişki kurulamaz velayet sahibi izin vermediği sürece ki çok azı kâğıtta ki üstün menfaat ve Anne şefkatinin sınırlarını çocuk lehine genişletir.Ancak Büyük cogunluk için  Üstün menfaat  anne şefkati   kelimeleri ile kurulan ilişki saati KUTSALdır.Biliyorsun kutsallar sorgulanmaz. Bunu  da sorgulayamazsınız soru soramazsınız .Mesela  Kurban Bayramı'nın kişisel ilişkisi ile her ayın ikinci haftası kişisel ilişki tarihleri birbirine yakındır. Matbu evraka göre arada sadece bir gece vardır. Yani her ayın ikinci haftası çocuğunu alan bir baba kurban bayramın 1. Günü saat 18:00'de çocuğunu teslim etmek zorundadır. Kurban Bayramı'nı 2 ve 3 günü de kişisel ilişki kurulduğu için o gece çocuğunuzun 400 kilometre yol yapmaması gerektiğini muktedir anne şefkatlilerine, anne merhametlilerine  yer yüzünün en nâif sözcüğünü de kullanarak anlatmaya çalışsanız  beceremezsiniz.Anne şefkati ve üstün menfaat galip gelir çocuğu  saat 18 :00'de teslim etmek zorundasınız.Zira çocuk kaçırmak ve kutsal vesikayı ihlal etmekten .....Çocuğun yaşı 3-4-5 -6 olabilir hiç fark etmez 18'de teslim edersiniz ertesi gün saat dokuzda tekrar alır ve yollara düşersiniz.
     Soru soramazsınız.. 3 yaşındaki 4 yaşındaki bir çocuk,400 kilometre ekstra bir yola katlanacak.Anne şefkati dedikleri şey bu mu diye...
Üstün menfaat, baba da bir gece daha kalmaması için 400 km lik bir yola çocuğun göğüs germesi  midir?! Diye soramazsınız. Çünkü anne şefkati bunu gerektirir.Çünkü Üstün menfaat tam da bunun için vardır.Yani çocuğun gideceği yolun ,kilometrenin,muhtemel  sıkıntının bir önemi yoktur.Sorunlar  anne şefkati ve üstün menfaat ile  çözülür.Yani minik abbas yolcu...
     Çocuk salıncakta da olsa gözün saatte olsun.Zinhar 18:00 'i geçirme..." Baba nolur biraz daha oynayalım" dese de sen anne şefkati kuralını çiğneme sakın. Bir etkinliğin en heyacanlı yerinde tam ağız dolusu kahkaha atarken,en son kahkahayı yut ve etkinliği  yarıda bırakarak ağlayan çocuğunu ikna edip üstün menfaat kuralını yerine getir..Ve yetiş çünkü saat 18:00..
       Diyeceğim o dur ki; Trafiğe çıkmadan önce emniyet kemerlerinizi bağlamayı,yavrun ile kişisel ilişki kurmadan önce "Üstün menfaat" ve "anne şefkatini "unutma..!!
      Sahi yavruna "baban popişini elledi mi ? diye sormadılar ise henüz  sen ve yavrun  birbirinizden kopmamak için nasıl bir ateşi avuçlamak zorun da kaldığınızı FARKEDEMEZSİNIZ...!!
   Hepinize iyi bayramlar

Zühtü AKAR

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.