Serpil Güleçyüz
Köşe Yazarı
Serpil Güleçyüz
 

ENERJİ VAMPİRLERİNE ENERJİNİZİ ÇALDIRMAYIN!

Hepimizin hayatında negatif (olumsuz) anlar ve negatif insanlar oluyor. Şimdi size beş tane negatif insan tipini açıkladığımda eminim hemen benim etrafımda da bu tip insanlar var diyeceksiniz. Bunlardan ilk grup *“sorun bulucular”*. Etrafta hiç sorun yokken bile bunlar mutlaka bir sorun bulur, illaki bir sorunun parçası olurlar. İkinci grup *“kronik eleştiriciler”*. Ne yaparsanız yapın, isterseniz en iyi işi yapın, o tip insanlar bir şeyler bulup sizi mutlaka eleştirirler. Üçüncü grup *“zavallı benciller”*. Hayat hep onlara kötü davranmıştır. Hep aksilikler onları bulmuştur. Hep ben, ben diyenler, kendisinde hiç kusur bulmayanlar. Dördüncü grup *“her şeyi kıskananlar”*. Etrafına bakıp, sürekli onun şusu, busu var, benim niye yok deyip, sahip oldukları şeylere şükretmeyip sürekli başkalarını kıskanırlar. Beşinci grup ise *“her şeyi ben bilirimciler”*. Uçak nasıl uçar O bilir, hangi yemeği söylesen en iyi O pişirir, tarihi, coğrafyayı en iyi O bilir. En iyi ütüyü o yapar. Her şeyi O bilir. PEKİ, BU TİP İNSANLAR SIZE KENDİNİZİ NASIL HİSSETTİRİYORLAR? Çoğunlukla kendimize olan güveninimizi sarsıyorlar, sürekli gerginlik yaratıyorlar, bizi sürekli eleştiren insanların varlığı bizi sıkıntıya, depresyona sokuyor. En önemli şeylerden birisi de, tam iyi bir şey yapmak isteğimizde bin bir şey söyleyip cesaretimizi kırıyorlar, motivasyonumuzu bozuyorlar, özgüvenimizi yok ediyorlar. Son olarak ta zamanımızı enerjimizi çalıyorlar. Ben bunlara “enerji vampirleri” diyorum. Bu vampirlerden kurtulmanın tek yolu, ilk önce kendi değerinizi bileceksiniz. Yaşam hep seçimlerimizle alakalı. Başarı istiyorsak önce içimize dönüp kendimizi tanıyacağız. Artımız ve eksimizle. Başkalarının ne dediğinden çok, sizin ne düşündüğünüz önemli. Yapamazsın diyen insana hayır ben bunu yapabilirim deyin. Sizin sürekli enerjinizi çalan, size sürekli gerginlik yaratan insanlardan uzaklaşın. HAYATINIZDAN ÇIKARIN GİTSİNLER. Negatif biri yanınızdan gider gitmez, dikkatinizi kendinizi olumlu hissettirecek şeylere yöneltin. Müzik dinleyin. Hobileriniz varsa onu yapın.  Negatif düşünceleri kafanızdan atın. Sadece ve sadece size kendinizi iyi hissettirecek, enerjinizi yukarı çekecek insanlarla birlikte olun. Etrafınızdaki insanları iyi seçin, doğru seçin. Hiç bir şey için geç değildir. Bundan sonraki seçimlerinizde daha hassas olun. Size zarar veren, enerjinizi aşağıya çeken, negatif düşünce üreten insanları etrafınızdan uzaklaştırın. Ünlü düşünür Jon GORDAN "olumsuz düşünceler, bir başarısızlık hapishanesi inşa eden çivilerdir" demiş. Hiç kimseye ama hiç kimseye zamanınızı çaldırmayın. Enerjinizi çaldırmayın. Mutluluğunuzu çaldırmayın. Serpil Güleçyüz 17.Ocak.2023
Ekleme Tarihi: 15 Ocak 2023 - Pazar

ENERJİ VAMPİRLERİNE ENERJİNİZİ ÇALDIRMAYIN!

Hepimizin hayatında negatif (olumsuz) anlar ve negatif insanlar oluyor.

Şimdi size beş tane negatif insan tipini açıkladığımda eminim hemen benim etrafımda da bu tip insanlar var diyeceksiniz.

Bunlardan ilk grup *“sorun bulucular”*.
Etrafta hiç sorun yokken bile bunlar mutlaka bir sorun bulur, illaki bir sorunun parçası olurlar.

İkinci grup *“kronik eleştiriciler”*.
Ne yaparsanız yapın, isterseniz en iyi işi yapın, o tip insanlar bir şeyler bulup sizi mutlaka eleştirirler.

Üçüncü grup *“zavallı benciller”*.
Hayat hep onlara kötü davranmıştır.
Hep aksilikler onları bulmuştur.
Hep ben, ben diyenler, kendisinde hiç kusur bulmayanlar.

Dördüncü grup *“her şeyi kıskananlar”*.
Etrafına bakıp, sürekli onun şusu, busu var, benim niye yok deyip, sahip oldukları şeylere şükretmeyip sürekli başkalarını kıskanırlar.

Beşinci grup ise *“her şeyi ben bilirimciler”*.
Uçak nasıl uçar O bilir, hangi yemeği söylesen en iyi O pişirir, tarihi, coğrafyayı en iyi O bilir.
En iyi ütüyü o yapar.
Her şeyi O bilir.

PEKİ, BU TİP İNSANLAR SIZE KENDİNİZİ NASIL HİSSETTİRİYORLAR?

Çoğunlukla kendimize olan güveninimizi sarsıyorlar, sürekli gerginlik yaratıyorlar, bizi sürekli eleştiren insanların varlığı bizi sıkıntıya, depresyona sokuyor.


En önemli şeylerden birisi de, tam iyi bir şey yapmak isteğimizde bin bir şey söyleyip cesaretimizi kırıyorlar, motivasyonumuzu bozuyorlar, özgüvenimizi yok ediyorlar.

Son olarak ta zamanımızı enerjimizi çalıyorlar. Ben bunlara “enerji vampirleri” diyorum.

Bu vampirlerden kurtulmanın tek yolu, ilk önce kendi değerinizi bileceksiniz.

Yaşam hep seçimlerimizle alakalı.
Başarı istiyorsak önce içimize dönüp kendimizi tanıyacağız.
Artımız ve eksimizle.

Başkalarının ne dediğinden çok, sizin ne düşündüğünüz önemli.

Yapamazsın diyen insana hayır ben bunu yapabilirim deyin.
Sizin sürekli enerjinizi çalan, size sürekli gerginlik yaratan insanlardan uzaklaşın.

HAYATINIZDAN ÇIKARIN GİTSİNLER.

Negatif biri yanınızdan gider gitmez, dikkatinizi kendinizi olumlu hissettirecek şeylere yöneltin.
Müzik dinleyin.
Hobileriniz varsa onu yapın. 
Negatif düşünceleri kafanızdan atın.

Sadece ve sadece size kendinizi iyi hissettirecek, enerjinizi yukarı çekecek insanlarla birlikte olun.

Etrafınızdaki insanları iyi seçin, doğru seçin.
Hiç bir şey için geç değildir.
Bundan sonraki seçimlerinizde daha hassas olun.

Size zarar veren, enerjinizi aşağıya çeken, negatif düşünce üreten insanları etrafınızdan uzaklaştırın.

Ünlü düşünür Jon GORDAN "olumsuz düşünceler, bir başarısızlık hapishanesi inşa eden çivilerdir" demiş.

Hiç kimseye ama hiç kimseye zamanınızı çaldırmayın.
Enerjinizi çaldırmayın.
Mutluluğunuzu çaldırmayın.

Serpil Güleçyüz
17.Ocak.2023

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.