Ravza Zeybek
Köşe Yazarı
Ravza Zeybek
 

KOŞMAK VAKTİDİR ŞİMDİ

  En güzel sözün sahibinin adıyla…   Okul dönüşü yolda yürürken, tam karşıdan karşıya geçiyorum ki arkamdan iki köpek  üzerime doğru geliyor… Bende ki korkuyu anlatamam. Küçükken yaşadığım birkaç olay bende hayvan fobisi oluşturmuş. Arkadan bir ses ’korkma, bir şey yapmazlar’ !..    Kadına ‘sizin mi?’ dedim,  ‘hayır’ dedi. Her gün gönüllü(Allah rızası için) olarak sokak hayvanlarına beslenme dağıtıyormuş.’ ne güzel’ dedim . ‘Allah zayi ettirmesin’ diye ekledi. Kadıncağız kendine karşılıksız bir iyilik yolu bulmuş. Bu tür güzel işler yapanları her zaman takdir ederim.   ‘ Tamamda kardeşim ne var bunda ‘?Ülkemizde bir çok insan, dernekler ve Belediyeler  sokak hayvanlarını korumak için bir çok faaliyetler yürütüyorlar zaten. Yürütsünler de demek ki iyilik yapmak insanı iyileştiren bir şey. Teşekkür bile beklemeden  iyilik yapmaya  muhtaçtır insan. Gönlünde ki yaraların iyileşmesi için gönülleri iyileştirmek lazım.   Bir insanı en çok mutlu eden şeylerin arasında; gene bir insanın, bir hayvanın  mutluluğu ve iyiliği için  çaba sarf etmek var. Her insan az ya da çok hayatında bir iyilik yapmıştır. Kimisi bunu açıktan yapar, kimisi  de gizliden gizliye yapar. Normal  bir insanın yapmasında sorun olmayan bir çok şeyler eğer sanatçıysanız, siyasetçiyseniz yani tanınıyor ve biliniyorsanız yaptığınız hep  göz önünde olur. Yapılan iyiliğe de  birileri kulp bulmaya yaptığınız işleri itibarsızlaştırmaya çalışırlar mı ‘çalışırlar’. Hele ki siz dininizin gereği gibi yaşamak için bir tercih yapmış iseniz, yaptığınız her iş birilerini rahatsız edecektir.     Kimden bahsettiğimi anlamışsınızdır. Bizim Gamze’den bahsediyorum. Bu  arkadaş eğer kapanmadan önce bu kampı  ziyaret etseydi, yaptığı iyilikler göz önünde olur övgüler yere göğe sığmaz, yardım sever  bir ‘sanatçımız’ olurdu!!.  Aynı ‘sanatçımız’ sırf inancının gereği olan  başörtüsüyle yapınca  yerden yere vurulup, ağza alınmayacak küfürler ile yıpratılmaya çalışıldı.    Bize çok tanıdık aslında bu tür davranışlar. Allah Rasulü efendimiz peygamber olmadan önce Mekke’ de El-Emin lakabıyla tanınırdı. Bizzat o toplumun insanlarının, peygamberimize  verdiği bir lakaptı. Ne zaman ki vahiy ile peygamberliğini ilan etti El-Emin dedikleri Hz. Muhammed(s.a.v.)’i yerden yere vurmaya olmadık laflar ve iftiralar etmeye başladılar. Hz. Peygambere ve Kur’an-ı Kerim için söylemediklerini bırakmadılar. SÂD-4: Kâfirler, kendilerine içlerinden bir uyarıcının gelmesine şaştılar ve şöyle dediler: “Bu, yalancı bir sihirbazdır.” Dediler.Tarih sayfalarında çok fazladır örnekleri bu savaş kıyamete değin devam edecektir.     Hak ve batılın savaşında bizim bildiğimiz davranışladır.  Şaşırdık mı?  Hayır!! Sen yürü Gamze  hatta koş..!! Yapabildiğin kadar iyiliğe dair ne varsa yap..  Biz bir tarafın yolcularıyız. Üç beş ne idüğü belli olmayanların küfürlerine bakarak Hak olan yoldan ve Rıza-i İlahi için çabalarımızdan vaz geçecek değiliz. Vesselam… Ravza ZEYBEK
Ekleme Tarihi: 27 Aralık 2018 - Perşembe

KOŞMAK VAKTİDİR ŞİMDİ

  En güzel sözün sahibinin adıyla…


  Okul dönüşü yolda yürürken, tam karşıdan karşıya geçiyorum ki arkamdan iki köpek  üzerime doğru geliyor… Bende ki korkuyu anlatamam. Küçükken yaşadığım birkaç olay bende hayvan fobisi oluşturmuş. Arkadan bir ses ’korkma, bir şey yapmazlar’ !..
   Kadına ‘sizin mi?’ dedim,  ‘hayır’ dedi. Her gün gönüllü(Allah rızası için) olarak sokak hayvanlarına beslenme dağıtıyormuş.’ ne güzel’ dedim . ‘Allah zayi ettirmesin’ diye ekledi. Kadıncağız kendine karşılıksız bir iyilik yolu bulmuş. Bu tür güzel işler yapanları her zaman takdir ederim.
  ‘ Tamamda kardeşim ne var bunda ‘?Ülkemizde bir çok insan, dernekler ve Belediyeler  sokak hayvanlarını korumak için bir çok faaliyetler yürütüyorlar zaten. Yürütsünler de demek ki iyilik yapmak insanı iyileştiren bir şey. Teşekkür bile beklemeden  iyilik yapmaya  muhtaçtır insan. Gönlünde ki yaraların iyileşmesi için gönülleri iyileştirmek lazım.
  Bir insanı en çok mutlu eden şeylerin arasında; gene bir insanın, bir hayvanın  mutluluğu ve iyiliği için  çaba sarf etmek var. Her insan az ya da çok hayatında bir iyilik yapmıştır. Kimisi bunu açıktan yapar, kimisi  de gizliden gizliye yapar. Normal  bir insanın yapmasında sorun olmayan bir çok şeyler eğer sanatçıysanız, siyasetçiyseniz yani tanınıyor ve biliniyorsanız yaptığınız hep  göz önünde olur. Yapılan iyiliğe de  birileri kulp bulmaya yaptığınız işleri itibarsızlaştırmaya çalışırlar mı ‘çalışırlar’. Hele ki siz dininizin gereği gibi yaşamak için bir tercih yapmış iseniz, yaptığınız her iş birilerini rahatsız edecektir.
    Kimden bahsettiğimi anlamışsınızdır. Bizim Gamze’den bahsediyorum. Bu  arkadaş eğer kapanmadan önce bu kampı  ziyaret etseydi, yaptığı iyilikler göz önünde olur övgüler yere göğe sığmaz, yardım sever  bir ‘sanatçımız’ olurdu!!.  Aynı ‘sanatçımız’ sırf inancının gereği olan  başörtüsüyle yapınca  yerden yere vurulup, ağza alınmayacak küfürler ile yıpratılmaya çalışıldı.
   Bize çok tanıdık aslında bu tür davranışlar. Allah Rasulü efendimiz peygamber olmadan önce Mekke’ de El-Emin lakabıyla tanınırdı. Bizzat o toplumun insanlarının, peygamberimize  verdiği bir lakaptı. Ne zaman ki vahiy ile peygamberliğini ilan etti El-Emin dedikleri Hz. Muhammed(s.a.v.)’i yerden yere vurmaya olmadık laflar ve iftiralar etmeye başladılar. Hz. Peygambere ve Kur’an-ı Kerim için söylemediklerini bırakmadılar. SÂD-4: Kâfirler, kendilerine içlerinden bir uyarıcının gelmesine şaştılar ve şöyle dediler: “Bu, yalancı bir sihirbazdır.” Dediler.Tarih sayfalarında çok fazladır örnekleri bu savaş kıyamete değin devam edecektir.
    Hak ve batılın savaşında bizim bildiğimiz davranışladır. 
Şaşırdık mı? 
Hayır!!
Sen yürü Gamze  hatta koş..!!
Yapabildiğin kadar iyiliğe dair ne varsa yap.. 
Biz bir tarafın yolcularıyız. Üç beş ne idüğü belli olmayanların küfürlerine bakarak Hak olan yoldan ve Rıza-i İlahi için çabalarımızdan vaz geçecek değiliz.
Vesselam…

Ravza ZEYBEK

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.