Misafir Kalemler
Köşe Yazarı
Misafir Kalemler
 

HİÇ DEĞİLSE...

HİÇ DEĞİLSE... Biri bitmeden bir diğeri. Sel felaketleri... Çığ felaketleri... Deprem... Sınırda, Suriye'de ciğerlerimizi yakan şehit haberleri... Nereye dönsek... Nereye baksak... Görmezden gelsek... Olmuyor. Olmuyor. Oysa; Hadis-i şerifte buyuruldu ki: (Birbirine karşı muhabbet ve merhamette, müminler, bir vücut gibidir. VÜCUDUN BİR YERİ RAHATSIZ OLUNCA, BÜTÜN VÜCUT, RAHATSIZ, uykusuz kalıp, onun tedavisi ile meşgul olduğu gibi, müslümanlar da birbirlerine yardıma koşmalıdır!) [Buhari] Olması gerekmez miydi? Bir yandan şehit veriyoruz...  Bir yandan depreme...  Diğer tarafta afetlere. Ölen her vatandaşlarımıza Cebab-ı Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun. Geride kalan ailelerine de sabırlar ihsan etsin. Oysa diğer yanda; Sanki deprem olmamış. Çığ düşmemiş ve onlarca masum çığın altında kalmamış. Ve "düğüne gidiyoruz" diyen tabuta albayrak sarılmış şehitlerin cenazelerini görmeyen ve/ya görmezden gelen toplumdan ve ahlâkî değerlerden uzak olan bir kesim. Ulusal kanalların bazıları... O kanallarda; Yemekteyiz... Kuaförüm..  Elbise defileleri gibi programlar. Bu kadar can ve mal gider,  gözlerden yaş boşalırken bu programları sunan beyefendi ve hanımefendilerin umurlarında mı acaba? şehit vermişiz. Umurlarında mı? fakir fukara çocukları şehit olmuş? Umurlarında mı? deprem olmuş? Doğal afetler olmuş. Bir sürü can gitmiş, mal gitmiş? Yazık, çok yazık... Bu programlara DUR!!! demeyen RÜTÜK'ün umurumda mı? Varsa yoksa fakir, fukara insanımıza oluyor... Olan askerimize oluyor. Olan polisimize oluyor. Ben şahsen bunu kabullenemiyorum. Dur demeyenleri de kınıyorum.  Dilek ve temennim odur ki: hiç değilse bu gibi acıların büyük olduğu cenazelerin ve şehitlerin defin günlerinde YAYIN YAPMAYIN. Ve mümkünse, timsah gözyaşları olduğunu bilsekte, YAYINIMIZA MEMLEKETİME ATEŞ DÜŞTÜ... 5 ŞEHİT. YAYINLARIMIZA 5 GÜN ARA VERİYORUZ!!! gibi haberler ile bu milletin acısını paylaşın. Olur mu? Olmaz demi? Elbette olmaz. Zira SİZ!!! Neyse... Çatışmasız...  Depremsiz..  Afetsiz..  Bir Türkiye dileğiyle...  Selam saygılar.  Soner SOM
Ekleme Tarihi: 11 Şubat 2020 - Salı

HİÇ DEĞİLSE...

HİÇ DEĞİLSE...

Biri bitmeden bir diğeri.
Sel felaketleri...
Çığ felaketleri...
Deprem...
Sınırda, Suriye'de ciğerlerimizi yakan şehit haberleri...

Nereye dönsek...
Nereye baksak...
Görmezden gelsek...
Olmuyor.
Olmuyor.
Oysa;
Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Birbirine karşı muhabbet ve merhamette, müminler, bir vücut gibidir. VÜCUDUN BİR YERİ RAHATSIZ OLUNCA, BÜTÜN VÜCUT, RAHATSIZ, uykusuz kalıp, onun tedavisi ile meşgul olduğu gibi, müslümanlar da birbirlerine yardıma koşmalıdır!) [Buhari]
Olması gerekmez miydi?

Bir yandan şehit veriyoruz... 
Bir yandan depreme... 
Diğer tarafta afetlere.
Ölen her vatandaşlarımıza Cebab-ı Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun. Geride kalan ailelerine de sabırlar ihsan etsin.

Oysa diğer yanda;
Sanki deprem olmamış.
Çığ düşmemiş ve onlarca masum çığın altında kalmamış.
Ve "düğüne gidiyoruz" diyen tabuta albayrak sarılmış şehitlerin cenazelerini görmeyen ve/ya görmezden gelen toplumdan ve ahlâkî değerlerden uzak olan bir kesim.

Ulusal kanalların bazıları...
O kanallarda;
Yemekteyiz...
Kuaförüm.. 
Elbise defileleri gibi programlar.
Bu kadar can ve mal gider, 
gözlerden yaş boşalırken bu programları sunan beyefendi ve hanımefendilerin umurlarında mı acaba? şehit vermişiz.
Umurlarında mı? fakir fukara çocukları şehit olmuş?
Umurlarında mı? deprem olmuş? Doğal afetler olmuş.
Bir sürü can gitmiş, mal gitmiş?

Yazık, çok yazık...
Bu programlara DUR!!! demeyen RÜTÜK'ün umurumda mı?
Varsa yoksa fakir, fukara insanımıza oluyor...
Olan askerimize oluyor.
Olan polisimize oluyor.
Ben şahsen bunu kabullenemiyorum.
Dur demeyenleri de kınıyorum. 

Dilek ve temennim odur ki: hiç değilse bu gibi acıların büyük olduğu cenazelerin ve şehitlerin defin günlerinde YAYIN YAPMAYIN.

Ve mümkünse, timsah gözyaşları olduğunu bilsekte,
YAYINIMIZA MEMLEKETİME ATEŞ DÜŞTÜ... 5 ŞEHİT.
YAYINLARIMIZA 5 GÜN ARA VERİYORUZ!!!
gibi haberler ile bu milletin acısını paylaşın.
Olur mu?
Olmaz demi?
Elbette olmaz.
Zira SİZ!!!
Neyse...

Çatışmasız... 
Depremsiz.. 
Afetsiz.. 
Bir Türkiye dileğiyle... 

Selam saygılar. 
Soner SOM

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.