Misafir Kalemler
Köşe Yazarı
Misafir Kalemler
 

EVLİLİKTE MUTLULUK

EVLİLİKTE MUTLULUK Dr.Yusuf  Özertürk   *Evlilikte mutluluğun temeli, karşılıklı hürmet ve saygıya  dayanır. *Saygı, evlilikte olmazsa, olmazdır.  Hayat için zarurî gıda neyse, saygı da evlilik hayatı için odur. Sevgi-aşk ise yemeğin tadı gibidir. *Karşılıklı saygı, evlilik binasının temeli, sevgi-aşk ise tefrişatı gibidir.  Temelsiz veya temeli  sorunlu bina, erinde-gecinde yıkılacağı gibi, karşılıklı saygısı olmayan veya saygının kaybolduğu evlilik de eninde-sonunda boşanmayla sonbulur.    *Saygı, zamanla sevgiyi doğurabilir. Ama saygısız aşk, zamanla nefrete dönüşebilir.  *Saygı da; Edeb, âdab ve şeffaflığa dayanmalıdır. Edebden yoksun olanlarda saygı olmaz. Olsa da, sun'îdir. Adam evine geldi.önce çalışmanın yorgunluğunu atmak için kendini temizledi .Biraz dinlendikten sonra akşam yemeğine karısıyla birlikte oturdular İlk lokmayı ısırdıktan sonra, eşini azarladı . Kadına "ne kadar tatsız, tuzsuz yemek yapmışsın" diye çok kuvvetli bağırdı.  Kadıncağız hiçbir söz sarf etmedi.  Sessizce kalktı yan odadaki telefona geçti. Covid19 yardım hattını aradı ve onlara, kocasının yaptığı çok lezzetli yemeği yerken, herhangi bir tat almadığını ve covid19 olabileceğini söyledi. Biraz sonra Ulusal ambulans geldi ve onu götürdü;  şimdi 14 gün karantinada.... Bu olay İngiltere’de geçmiştir. Tüm evli erkekler İçin bir Uyarıdır. Aman dikkat..!
Ekleme Tarihi: 09 Ağustos 2020 - Pazar

EVLİLİKTE MUTLULUK

EVLİLİKTE MUTLULUK

Dr.Yusuf  Özertürk  

*Evlilikte mutluluğun temeli, karşılıklı hürmet ve saygıya  dayanır.

*Saygı, evlilikte olmazsa, olmazdır. 
Hayat için zarurî gıda neyse, saygı da evlilik hayatı için odur.
Sevgi-aşk ise yemeğin tadı gibidir.

*Karşılıklı saygı, evlilik binasının temeli, sevgi-aşk ise tefrişatı gibidir. 
Temelsiz veya temeli  sorunlu bina, erinde-gecinde yıkılacağı gibi, karşılıklı saygısı olmayan veya saygının kaybolduğu evlilik de eninde-sonunda boşanmayla sonbulur.   

*Saygı, zamanla sevgiyi doğurabilir. Ama saygısız aşk, zamanla nefrete dönüşebilir. 

*Saygı da;
Edeb, âdab ve şeffaflığa dayanmalıdır.
Edebden yoksun olanlarda saygı olmaz. Olsa da, sun'îdir.
Adam evine geldi.önce çalışmanın yorgunluğunu atmak için kendini temizledi .Biraz dinlendikten sonra akşam yemeğine karısıyla birlikte oturdular İlk lokmayı ısırdıktan sonra, eşini azarladı .
Kadına "ne kadar tatsız, tuzsuz yemek yapmışsın" diye çok kuvvetli bağırdı. 
Kadıncağız hiçbir söz sarf etmedi. 
Sessizce kalktı yan odadaki telefona geçti.
Covid19 yardım hattını aradı ve onlara,
kocasının yaptığı çok lezzetli yemeği yerken,
herhangi bir tat almadığını ve covid19 olabileceğini söyledi.

Biraz sonra Ulusal ambulans geldi ve onu götürdü; 
şimdi 14 gün karantinada....
Bu olay İngiltere’de geçmiştir.

Tüm evli erkekler İçin bir Uyarıdır.
Aman dikkat..!

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.