Misafir Kalemler
Köşe Yazarı
Misafir Kalemler
 

BU KADAR ACIMASIZLIK NEREYE KADAR?

BU KADAR ACIMASIZLIK NEREYE KADAR? Şırnak... Eski adıyla Nuh...  Tarihsel olarak çok eski bir geçmişe sahip bir ilimiz. Yazışmayalım... Konuşmayalım, diyoruz.  İster istemez konuşma ve yazışma hakkı doğuyor. Zira, gözümüzün gördüğü, kulaklarımızın duyduğu yanlış hatalı olmaması gereken fiiller oluyor. Üç maymunu oynayalım desem hem inancıma, hem de fıtratıma ters geliyor. İşte o an aklıma "Bir kötülük gördüğünüz zaman elinizle, gücünüz yetmezse dilinizle, ona da gücünüz yetmezse kalben buğz ediniz.” (Müslim, İman 78; Tirmizi, Fiten 11)  hadisi aklıma geliyor.  Ben, bir Şırnak sevdalısıyım, bundan dolayıdır ki söz konusu Şırnak olunca yapılan yanlış ve hatalı bir davranış olduğunda bunu konuşmak, söylemek ve dahi yazmak bana bir görev oluyor. Mevzu; para ve hırs uğruna  KİRAYA VERDİĞİNİZ EVLER ve NAKLİYE ÜCRETLERİ. Son günlerde kiralık evlerden istenen kira bedelleri bir Şırnak'lı olarak, derinden üzüntü duyarken bir yandan da sinirden ne diyeceğimi bilemiyor, kahr okuyorum. Devletin denetleme mekanizması olmadığından ya da gereği gibi yapılmadığından olsa gerektir ki bu insafsızlık nereye kadar devam edecek onuda bilemiyorum. Bizler, unuturuz unutmasına da tarih sizleri unutmayacak ve biliniz ki sizi asla affetmeyecektir.  Ev kiralamasını Şırnaklı'dan yap..  Ev taşımayı Şırnaklı'dan yap... Sonra? Bitiyor mu? Elbette bitmiyor. İki adımlık yola ev taşımaya 1000 tl... 2+1 700 tl. 3+1 900 tl... 4+1 ise 1.200 tl istiyorsunuz.  Bu kadar acımasızlık nereye kadar? Serbest piyasa olduğu için fırsatçılık diz boyu gidiyor. Bu vicdansızlıktan dolayı sizlerle aynı şehride yaşadığımız  için kendimizden utanıyoruz. Şırnak profilli resmi olmayan... Kendini gizleyen...  Korkan kişiler neredesiniz? Bu fırsatçılığa sizlerde mi sessiz kalacaksınız? Artık şu fırsatçılığı bırakın ve olması gereken fiyatlara geri dönün.  Şırnak bizim... Şırnak hepimizin... Gelin Şırnak'ı para mal hırslarınızdan sıyrılarak  yaşanılan ve yaşayan bir kent haline getirelim. Ne dersiniz? Selam saygılar.  Soner SOM 
Ekleme Tarihi: 01 Şubat 2020 - Cumartesi

BU KADAR ACIMASIZLIK NEREYE KADAR?

BU KADAR ACIMASIZLIK NEREYE KADAR?

Şırnak...
Eski adıyla Nuh... 
Tarihsel olarak çok eski bir geçmişe sahip bir ilimiz.

Yazışmayalım...
Konuşmayalım, diyoruz. 
İster istemez konuşma ve yazışma hakkı doğuyor.

Zira, gözümüzün gördüğü, kulaklarımızın duyduğu yanlış hatalı olmaması gereken fiiller oluyor. Üç maymunu oynayalım desem hem inancıma, hem de fıtratıma ters geliyor.
İşte o an aklıma "Bir kötülük gördüğünüz zaman elinizle, gücünüz yetmezse dilinizle, ona da gücünüz yetmezse kalben buğz ediniz.” (Müslim, İman 78; Tirmizi, Fiten 11)  hadisi aklıma geliyor. 

Ben, bir Şırnak sevdalısıyım, bundan dolayıdır ki söz konusu Şırnak olunca yapılan yanlış ve hatalı bir davranış olduğunda bunu konuşmak, söylemek ve dahi yazmak bana bir görev oluyor.

Mevzu; para ve hırs uğruna  KİRAYA VERDİĞİNİZ EVLER ve NAKLİYE ÜCRETLERİ.
Son günlerde kiralık evlerden istenen kira bedelleri bir Şırnak'lı olarak, derinden üzüntü duyarken bir yandan da sinirden ne diyeceğimi bilemiyor, kahr okuyorum.
Devletin denetleme mekanizması olmadığından ya da gereği gibi yapılmadığından olsa gerektir ki bu insafsızlık nereye kadar devam edecek onuda bilemiyorum. Bizler, unuturuz unutmasına da tarih sizleri unutmayacak ve biliniz ki sizi asla affetmeyecektir. 

Ev kiralamasını Şırnaklı'dan yap.. 
Ev taşımayı Şırnaklı'dan yap...
Sonra?
Bitiyor mu?
Elbette bitmiyor.
İki adımlık yola ev taşımaya 1000 tl...
2+1 700 tl.
3+1 900 tl...
4+1 ise 1.200 tl istiyorsunuz. 
Bu kadar acımasızlık nereye kadar?
Serbest piyasa olduğu için fırsatçılık diz boyu gidiyor.
Bu vicdansızlıktan dolayı sizlerle aynı şehride yaşadığımız  için kendimizden utanıyoruz.

Şırnak profilli resmi olmayan...
Kendini gizleyen... 
Korkan kişiler neredesiniz?
Bu fırsatçılığa sizlerde mi sessiz kalacaksınız?

Artık şu fırsatçılığı bırakın ve olması gereken fiyatlara geri dönün. 
Şırnak bizim...
Şırnak hepimizin...
Gelin Şırnak'ı para mal hırslarınızdan sıyrılarak  yaşanılan ve yaşayan bir kent haline getirelim.
Ne dersiniz?

Selam saygılar. 
Soner SOM 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.