Ercan ULUPINAR
Köşe Yazarı
Ercan ULUPINAR
 

SAĞLAM BİR DOSTU OLMALI İNSANIN

Günaydın SAĞLAM BİR DOSTU OLMALI İNSANIN Dostumuz dediğimiz kişilerle her şeyimizi paylaşıyoruz. Yediğimiz içtiğimiz, gecemiz gündüzümüz ayrı gitmiyor. Zaman geliyor dostumuz hatta daha da ileri giderek kardeşim dediğimiz kişiden öyle sağlam kazık yiyoruz ki, düşman kör nişancıdır da dost bilir nereden vuracağını sözünün ne kadar da doğru bir tabir olduğunun farkına varıyoruz. Peki neden böyle oluyor. Dostumuz olduğunu düşündüğümüz kişi gerçekten dostumuz değil mi yoksa biz mi yanlış dostluklar peşindeyiz ? Gerçek dostluk nasıl olmalı ? Doğru bir dostluk nasıl olmalı ? Dost sizin iyi ve kötü gününüzde yanınızda olan kişidir. Sizi yarı yolda bırakmaz. Size destek verir. Dost sır saklamayı bilir. Ona güvenirsiniz ve özel tüm sırlarınızı açarsınız. Anlattığınız ve özel konularınıza çözüm bulmaya çalışır. Dostunuz size kırılacak ya da üzülecek diye düşünmeden düşüncelerini söyleyebilmeli. Böylece objektif bir bakış açısını mutlaka arkadaşınızdan almalısınız. Sürekli olarak sizi memnun edecek sözler söyleyen bir arkadaş sizi hataya sürükler. Bazı arkadaşlar, sadece sizinle vakit geçirmek isterler. Siz başka arkadaşlarla olursanız onları sizden kıskanırlar. Doğru olan iyi arkadaşınızın diğer arkadaşlarınızla da birlikte zevkle vakit geçirebilmesidir. Yanınızda olan arkadaşınız yapmacıksa kesinlikle problem yaratır. Sizin yanınızda farklı diğer insanların yanında farklı davranan veya yapmacık hareketleri varsa bu tarz arkadaşlar size zarar verir. Bu tip insanları hayanızdan uzak  tutun. Arkadaşınız sizi kıskanıyorsa, dikkatli olmalısınız. Özellikle de size fark ettirmeden içten içe kıskançlık duyan arkadaşlar çok ciddi zararlar verir. İyi arkadaşlar kıskanmazlar ve başarınızla gurur duyarlar. Böylece karşılıklı olarak bir paylaşım ortamı ortaya çıkar. İyi arkadaş kendine güvenir. Çünkü kendine güvenen bir arkadaş size zarar vermez. Kendine güvenen insanlar kıskanmazlar, sinsi değillerdir. Fakat, çok fazla özgüvende arkadaşlıkların hızlı bitmesine neden olur. Kendine güven dozunda ve ayarında olmalıdır Öyle yolda selam vermek için falan değil, nerde olsa içini dökebileceği bir. Çünkü bazı dostlar vardır aileden öte… Onlar yalnızca gururlanmak istemezler seninle, bazen seninle rezil olmak bile isterler. Ve bazı dostlar vardır, sevgiliden de öte… Onlara yalnızca ona olan sevgini değil, hatalarını da anlatabilirsin… Yüzüne vurmazlar, acından öper onlar… En önemlisi de hangi kötü durumda olursa ol onlara göre bir çıkış yolu olur. Seni asla yüz üstü bırakmazlar. Hatta aran bozuk olsa bile senin için bir şeyler mutlaka yaparlar. Onlar GÜNLÜK değil, ÖMÜRLÜKTÜR. Böyle sağlam dostlar azdır ama VARDIR. Saygılarımla Ercan ULUPINAR
Ekleme Tarihi: 24 Eylül 2017 - Pazar

SAĞLAM BİR DOSTU OLMALI İNSANIN

Günaydın


SAĞLAM BİR DOSTU OLMALI İNSANIN

Dostumuz dediğimiz kişilerle her şeyimizi paylaşıyoruz. Yediğimiz içtiğimiz, gecemiz gündüzümüz ayrı gitmiyor. Zaman geliyor dostumuz hatta daha da ileri giderek kardeşim dediğimiz kişiden öyle sağlam kazık yiyoruz ki, düşman kör nişancıdır da dost bilir nereden vuracağını sözünün ne kadar da doğru bir tabir olduğunun farkına varıyoruz. Peki neden böyle oluyor. Dostumuz olduğunu düşündüğümüz kişi gerçekten dostumuz değil mi yoksa biz mi yanlış dostluklar peşindeyiz ? Gerçek dostluk nasıl olmalı ?

Doğru bir dostluk nasıl olmalı ?

Dost sizin iyi ve kötü gününüzde yanınızda olan kişidir. Sizi yarı yolda bırakmaz. Size destek verir.

Dost sır saklamayı bilir. Ona güvenirsiniz ve özel tüm sırlarınızı açarsınız. Anlattığınız ve özel konularınıza çözüm bulmaya çalışır.

Dostunuz size kırılacak ya da üzülecek diye düşünmeden düşüncelerini söyleyebilmeli. Böylece objektif bir bakış açısını mutlaka arkadaşınızdan almalısınız. Sürekli olarak sizi memnun edecek sözler söyleyen bir arkadaş sizi hataya sürükler.

Bazı arkadaşlar, sadece sizinle vakit geçirmek isterler. Siz başka arkadaşlarla olursanız onları sizden kıskanırlar. Doğru olan iyi arkadaşınızın diğer arkadaşlarınızla da birlikte zevkle vakit geçirebilmesidir.

Yanınızda olan arkadaşınız yapmacıksa kesinlikle problem yaratır. Sizin yanınızda farklı diğer insanların yanında farklı davranan veya yapmacık hareketleri varsa bu tarz arkadaşlar size zarar verir. Bu tip insanları hayanızdan uzak  tutun.

Arkadaşınız sizi kıskanıyorsa, dikkatli olmalısınız. Özellikle de size fark ettirmeden içten içe kıskançlık duyan arkadaşlar çok ciddi zararlar verir. İyi arkadaşlar kıskanmazlar ve başarınızla gurur duyarlar. Böylece karşılıklı olarak bir paylaşım ortamı ortaya çıkar.

İyi arkadaş kendine güvenir. Çünkü kendine güvenen bir arkadaş size zarar vermez. Kendine güvenen insanlar kıskanmazlar, sinsi değillerdir. Fakat, çok fazla özgüvende arkadaşlıkların hızlı bitmesine neden olur. Kendine güven dozunda ve ayarında olmalıdır
Öyle yolda selam vermek için falan değil, nerde olsa içini dökebileceği bir.

Çünkü bazı dostlar vardır aileden öte…

Onlar yalnızca gururlanmak istemezler seninle, bazen seninle rezil olmak bile isterler.

Ve bazı dostlar vardır, sevgiliden de öte…

Onlara yalnızca ona olan sevgini değil, hatalarını da anlatabilirsin…

Yüzüne vurmazlar, acından öper onlar…

En önemlisi de hangi kötü durumda olursa ol onlara göre bir çıkış yolu olur.

Seni asla yüz üstü bırakmazlar. Hatta aran bozuk olsa bile senin için bir şeyler mutlaka yaparlar. Onlar GÜNLÜK değil, ÖMÜRLÜKTÜR.

Böyle sağlam dostlar azdır ama VARDIR.

Saygılarımla
Ercan ULUPINAR

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.