Ercan ULUPINAR
Köşe Yazarı
Ercan ULUPINAR
 

Baba odaklı kiralık evlat

BABA OCAĞI Bir bayramın daha sonuna geldik. Nerede o eski bayramlar ve insanlar hepsi tarih oldu.  Baba ocağının da bayramalar da bir bambaşka güzel olurdu. Çocuklarımız bayramları çok severler lakin artık onlarda tadını tuzunu almıyorlar.  Baba ocağı diye bir şey var. Ayrılırken üzüldüğün, gidince sevindiğin, başın sıkıştığında da kapılarının ardına kadar açık olduğunu bildiğin... İkinci evin, arkanı yasladığın dağ,  Hep dumanı tütsün, ışığı sönmesin istediğin, başımdan eksik olmasın diye dua ettiğin... Baba ocağı diye bir şey var , çocukluğunu, gençliğini yaşadığın, haber almadan duramadığın, uzak olmaya dayanamadığın.. Baba ocağı diye bir şey var ayrılırken kalbinden bir parça bıraktığın.. Evladın şehit olur na’şını getirirler baba ocağına . Günümüzde boşanma artmasıyla evlatlarının yolunu gözleyen babalar Hz Yakup evlatlar da Hz. Yusuf oldular. Peki  bu durum nasıl oluyor. Türk medeni kanununda yer alan icra iflas kanuna göre bizim ülkemizde yavrularımız belli ücretleri ödemek koşuluyla ebeveynlerin de çocukları göstermesi durumunda belli süre ile KİRALIK MUTLULUK VE EVLAD  devletimizden satın alıyorlar. Yazıma onların durumunu anlatan bir şiir ile devam ediyorum. Evlâdsız Bayram Bu bayram da gelemedin evlâd Yolunu gözleyen bir çift göz Seni sorar oldu bana Sanma ki unuttum Sanma ki boşverdim Sana değil bu sitem Seni çok seviyorum evlâd Sitemim bize bunu hak görenlere Sitemim bizi yönetenlere Sensiz geçen bayramlara Hiç tadı yok bayramın Seni çok özledim evlâd. Biliyorum sende çok özledin Biliyorum sende çok seviyorsun Canını sıkma be evlâd Elbet geçecek bu günler Bayramlar kara değil ak olacak Yüreklerimiz hep birlikte atacak. Kendine iyi bak Evlâd. Geleceğini HACZETTİREN ülkenin adıdır  Türkiye Dünya’da benzeri olmayan, merhamet yoksunu bir uygulama daha doğrusu hukuk bezeli sistematik işkence. İnsan haklarının, çocuk haklarının yerle bir edilme hali: ÇOCUK HACZİ Boşanma sürecindeki gerginlik ve sonrasında yaşanan cinnetlerde çocuk haczi önemli bir etken. Ancak bırakın sokaktaki insanı maalesef yasa koyucular bile çocuk haczinin farkında değil ve bilgi yoksunu. Bu nedenle kısa bir bilgilendirme ile başlamak istiyorum. Çift boşanıyor ve mahkeme velayeti boşanan eşlerden birine veriyor. Bu oran Türkiye’de yüzde 99.9 kadına verilecek şekilde gerçekleşmektedir Boşanma davasında mahkeme babaya çocuklarını görmek için ayda iki defa izin veriyor. Hakim babaya diyor ki “Sen 15’er günlük ara ile ancak ayda iki defa sömestr tatilinin ilk haftası genellikle temmuz ayı dini bayramlar da bir gün çocuklarını ziyaret edebilirsin.” Bu bile başlı başına bir adaletsizliktir insana yapılmış hakarettir. Son olarak bu bayram da baba ocaklarına ateş düştü artık kaç baba daha evladına hasret ocağında bekleyecek susmayın artık söndürmeyin BABA OCAĞINI . " Söyleyin güneşe çocuklar mutlu olmayacaksa doğmasın. " Saygılarımla  (@ERCANULUPINAR)  https://twitter.com/ERCANULUPINAR?s=08
Ekleme Tarihi: 03 Eylül 2017 - Pazar

Baba odaklı kiralık evlat

BABA OCAĞI

Bir bayramın daha sonuna geldik. Nerede o eski bayramlar ve insanlar hepsi tarih oldu.  Baba ocağının da bayramalar da bir bambaşka güzel olurdu. Çocuklarımız bayramları çok severler lakin artık onlarda tadını tuzunu almıyorlar. 
Baba ocağı diye bir şey var.
Ayrılırken üzüldüğün, gidince sevindiğin, başın sıkıştığında da kapılarının ardına kadar açık olduğunu bildiğin...
İkinci evin, arkanı yasladığın dağ, 
Hep dumanı tütsün, ışığı sönmesin istediğin, başımdan eksik olmasın diye dua ettiğin...
Baba ocağı diye bir şey var , çocukluğunu, gençliğini yaşadığın, haber almadan duramadığın, uzak olmaya dayanamadığın..
Baba ocağı diye bir şey var ayrılırken kalbinden bir parça bıraktığın..
Evladın şehit olur na’şını getirirler baba ocağına .

Günümüzde boşanma artmasıyla evlatlarının yolunu gözleyen babalar Hz Yakup evlatlar da Hz. Yusuf oldular. Peki  bu durum nasıl oluyor. Türk medeni kanununda yer alan icra iflas kanuna göre bizim ülkemizde yavrularımız belli ücretleri ödemek koşuluyla ebeveynlerin de çocukları göstermesi durumunda belli süre ile KİRALIK MUTLULUK VE EVLAD  devletimizden satın alıyorlar. Yazıma onların durumunu anlatan bir şiir ile devam ediyorum.
Evlâdsız Bayram

Bu bayram da gelemedin evlâd
Yolunu gözleyen bir çift göz
Seni sorar oldu bana
Sanma ki unuttum
Sanma ki boşverdim
Sana değil bu sitem
Seni çok seviyorum evlâd

Sitemim bize bunu hak görenlere
Sitemim bizi yönetenlere
Sensiz geçen bayramlara
Hiç tadı yok bayramın
Seni çok özledim evlâd.

Biliyorum sende çok özledin
Biliyorum sende çok seviyorsun
Canını sıkma be evlâd
Elbet geçecek bu günler
Bayramlar kara değil ak olacak
Yüreklerimiz hep birlikte atacak.
Kendine iyi bak Evlâd.

Geleceğini HACZETTİREN ülkenin adıdır  Türkiye
Dünya’da benzeri olmayan, merhamet yoksunu bir uygulama daha doğrusu hukuk bezeli sistematik işkence. İnsan haklarının, çocuk haklarının yerle bir edilme hali: ÇOCUK HACZİ

Boşanma sürecindeki gerginlik ve sonrasında yaşanan cinnetlerde çocuk haczi önemli bir etken. Ancak bırakın sokaktaki insanı maalesef yasa koyucular bile çocuk haczinin farkında değil ve bilgi yoksunu. Bu nedenle kısa bir bilgilendirme ile başlamak istiyorum. Çift boşanıyor ve mahkeme velayeti boşanan eşlerden birine veriyor. Bu oran Türkiye’de yüzde 99.9 kadına verilecek şekilde gerçekleşmektedir

Boşanma davasında mahkeme babaya çocuklarını görmek için ayda iki defa izin veriyor. Hakim babaya diyor ki “Sen 15’er günlük ara ile ancak ayda iki defa sömestr tatilinin ilk haftası genellikle temmuz ayı dini bayramlar da bir gün çocuklarını ziyaret edebilirsin.” Bu bile başlı başına bir adaletsizliktir insana yapılmış hakarettir.
Son olarak bu bayram da baba ocaklarına ateş düştü artık kaç baba daha evladına hasret ocağında bekleyecek susmayın artık söndürmeyin BABA OCAĞINI .

" Söyleyin güneşe çocuklar mutlu olmayacaksa doğmasın. "

Saygılarımla

 (@ERCANULUPINAR) 

https://twitter.com/ERCANULUPINAR?s=08

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.