Bülent Ertekin
Köşe Yazarı
Bülent Ertekin
 

KARA CUMA DEĞİL. NURLU CUMA

Bir kasırgadır gidiyor. Bu öyle böyle bildiğiniz bir kasırga değil. Elli iki yaşındayım böyle bir şeyi ne duydum, nede okudum. İlk defa bugün ulusal bir tv kanalının yedi ana haberlerinde duydum, gördüm.       KARA CUMA ÇILGINLIĞI  Vay be,  desenize yeni bir çocuğumuz daha oldu. İsmi? mi.         KARA CUMA. Nedir bu cuma? derseniz gelin anlatayım. Black Friday (Kara Cuma), Amerika Birleşik Devletleri'nde ortaya çıkan bir alışveriş ve indirim günüdür. ABD'de Şükran Günü'nden sonraki ilk Cuma günü Kara Cuma olarak adlandırılmaktadır. 1952 yılından bu yana, Noel alışveriş sezonunun başlangıcı olarak ABD'de kabul edilmektedir. Görüyormusunuz kefereleri, perşembe gününden itibaren başlatıyorlar ve gözünüzün içine baka baka bizde de ADET HALİNE GETİRMEYE ÇALIŞIYORLAR.   Oysa müminlerin mübarek gün ve  bayram olarak niteledikleri cuma perşembe ikindiden itibaren başlar kefereler öyle sinsiler, öyle sinsiler ki bu adeti bizim içimize bağırta bağırta yerleştiriyorlar. Benim takıldığım konu ise  frenklerin güzel hasletlerini almamız gerekirken nerde pis, ahlaksız, seviyesiz, bizi bizden alan ve uçuruma  sürükleyen adetleri varsa onları alıyoruz.  Karanlık gecelerin nurlu sabahlarında  parıldayan,  hakikatin gür sesi, çağımız ve çağlar ötesinin bir asr-ı saadet müslüman ı Bediüzzaman Said Nursi nin gençlere bir mesajı var: Ey bu vatan gençleri! Frenkleri taklide çalışmayınız. Âyâ, Avrupa'nın size ettikleri hadsiz zulüm ve adâvetten sonra, hangi akılla onların sefahet ve bâtıl efkârlarına ittibâ edip emniyet ediyorsunuz? Yok, yok! Sefihâne taklit edenler, ittibâ değil, belki şuursuz olarak onların safına iltihak edip kendi kendinizi ve kardeşlerinizi idam ediyorsunuz. Âgâh olunuz ki, siz ahlâksızcasına ittibâ ettikçe, hamiyet dâvâsında yalancılık ediyorsunuz. Çünkü şu surette ittibâınız, milliyetinize karşı bir istihfaftır ve millete bir istihzâdır."(1) 1) bk. Lem'alar, On Yedinci lem'a, Beşinci Nota. KARA CUMA  isme bakarmısınız! BİLİRİZ VE İMAN EDERIZ Kİ. CUMA, Güneşin doğduğu en hayırlı gündür. CUMA, Adem (a.s)o gün yaratıldığı gündür.  CUMA, Adem(a.s)Cennete konulduğu gün, CUMA, Adem (a.s)Cennetten çıkartıldığı gündür.  CUMA, günü melekler mescidin kapılarına oturur, insanları geliş sırasına göre yazarlar. İnsanlar o gelişlerine göre; deve bağışlamış, sığır bağışlamış, koyun bağışlamış, tavuk bağışlamış, serçe bağışlamış ve yumurta bağışlamış kimselerin sevabı gibi sevap kazanırlar. (Buhari, Cuma: 31; Müslim, Cuma: 7) CUMA, bizim bayramımızdır CUMA, bizim cem olduğumuz gündür CUMA, günlerin en güzelidir  CUMA, berekettir CUMA, birliktir CUMA, beraberliktir CUMA, bayramdır CUMA NURLU  gündür. Ey diyanet; Ey ilahiyatcilar, Ey stk lar, Ey kanaat önderleri, çıkın ve bu terbiyesiz kendini bilmez siyonist uşaklarına deyin ve haykırın                  CUMA;                  KARA GÜN DEĞİL                 NURLU GÜNDÜR. Selâm ve dua ile Bülent ERTEKİN
Ekleme Tarihi: 24 Kasım 2017 - Cuma

KARA CUMA DEĞİL. NURLU CUMA

Bir kasırgadır gidiyor. Bu öyle böyle bildiğiniz bir kasırga değil. Elli iki yaşındayım böyle bir şeyi ne duydum, nede okudum. İlk defa bugün ulusal bir tv kanalının yedi ana haberlerinde duydum, gördüm.
      KARA CUMA ÇILGINLIĞI 
Vay be,  desenize yeni bir çocuğumuz daha oldu. İsmi? mi.         KARA CUMA.
Nedir bu cuma? derseniz gelin anlatayım.

Black Friday (Kara Cuma), Amerika Birleşik Devletleri'nde ortaya çıkan bir alışveriş ve indirim günüdür. ABD'de Şükran Günü'nden sonraki ilk Cuma günü Kara Cuma olarak adlandırılmaktadır. 1952 yılından bu yana, Noel alışveriş sezonunun başlangıcı olarak ABD'de kabul edilmektedir.

Görüyormusunuz kefereleri, perşembe gününden itibaren başlatıyorlar ve gözünüzün içine baka baka bizde de ADET HALİNE GETİRMEYE ÇALIŞIYORLAR.  
Oysa müminlerin mübarek gün ve  bayram olarak niteledikleri cuma perşembe ikindiden itibaren başlar kefereler öyle sinsiler, öyle sinsiler ki bu adeti bizim içimize bağırta bağırta yerleştiriyorlar.
Benim takıldığım konu ise 
frenklerin güzel hasletlerini almamız gerekirken nerde pis, ahlaksız, seviyesiz, bizi bizden alan ve uçuruma  sürükleyen adetleri varsa onları alıyoruz. 
Karanlık gecelerin nurlu sabahlarında  parıldayan,  hakikatin gür sesi, çağımız ve çağlar ötesinin bir asr-ı saadet müslüman ı Bediüzzaman Said Nursi nin gençlere bir mesajı var:

Ey bu vatan gençleri! Frenkleri taklide çalışmayınız. Âyâ, Avrupa'nın size ettikleri hadsiz zulüm ve adâvetten sonra, hangi akılla onların sefahet ve bâtıl efkârlarına ittibâ edip emniyet ediyorsunuz? Yok, yok! Sefihâne taklit edenler, ittibâ değil, belki şuursuz olarak onların safına iltihak edip kendi kendinizi ve kardeşlerinizi idam ediyorsunuz. Âgâh olunuz ki, siz ahlâksızcasına ittibâ ettikçe, hamiyet dâvâsında yalancılık ediyorsunuz. Çünkü şu surette ittibâınız, milliyetinize karşı bir istihfaftır ve millete bir istihzâdır."(1)

1) bk. Lem'alar, On Yedinci lem'a, Beşinci Nota.

KARA CUMA 
isme bakarmısınız!

BİLİRİZ VE İMAN EDERIZ Kİ.

CUMA, Güneşin doğduğu en hayırlı gündür. CUMA, Adem (a.s)o gün yaratıldığı gündür.  CUMA, Adem(a.s)Cennete konulduğu gün,
CUMA, Adem (a.s)Cennetten çıkartıldığı gündür. 
CUMA, günü melekler mescidin kapılarına oturur, insanları geliş sırasına göre yazarlar. İnsanlar o gelişlerine göre; deve bağışlamış, sığır bağışlamış, koyun bağışlamış, tavuk bağışlamış, serçe bağışlamış ve yumurta bağışlamış kimselerin sevabı gibi sevap kazanırlar. (Buhari, Cuma: 31; Müslim, Cuma: 7)
CUMA, bizim bayramımızdır
CUMA, bizim cem olduğumuz gündür
CUMA, günlerin en güzelidir 
CUMA, berekettir
CUMA, birliktir
CUMA, beraberliktir
CUMA, bayramdır
CUMA NURLU  gündür.

Ey diyanet;
Ey ilahiyatcilar,
Ey stk lar,
Ey kanaat önderleri,
çıkın ve bu terbiyesiz
kendini bilmez
siyonist uşaklarına
deyin ve haykırın 
                CUMA; 
                KARA GÜN DEĞİL
                NURLU GÜNDÜR.

Selâm ve dua ile
Bülent ERTEKİN

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.