Mimar Sinan Bulvarında peyzaj çalışması başladı

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 20.04.2020 - 14:18, Güncelleme: 28.03.2022 - 15:40 2707+ kez okundu.
 

Mimar Sinan Bulvarında peyzaj çalışması başladı

MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MİMAR SİNAN BULVARI ÜZERİNDE FATİH KÖPRÜLÜ KAVŞAĞI ALTINDAN BAŞLAYIP, ESKİ GARAJA KADAR DEVAM EDEN YAKLAŞIK 1 BUÇUK KİLOMETRELİK GÜZERGAHI KAPSAYACAK OLAN ALANDA PEYZAJ ÇALIŞMALARINA BAŞLADI. DÜZENLEMENİN GERÇEKLEŞTİĞİ YOL ÜZERİNDE OTOMATİK DAMLAMA SULAMA SİSTEMİNE GEÇİLİRKEN; MİMAR SİNAN BULVARI LAVANTA, SARI PAPATYA, ALEV ÇALISI GİBİ BİTKİLERLE BEZENMEYE BAŞLADI.
Manisa Büyükşehir Belediyesi, Mimar Sinan Bulvarı üzerinde Fatih Köprülü Kavşağı altından başlayıp, eski garaja kadar devam eden yaklaşık 1 buçuk kilometrelik güzergahı kapsayacak olan alanda peyzaj çalışmalarına başladı. Düzenlemenin gerçekleştiği yol üzerinde otomatik damlama sulama sistemine geçilirken; Mimar Sinan Bulvarı lavanta, sarı papatya, alev çalısı gibi bitkilerle bezenmeye başladı. İl genelinde hayata geçirdiği yeşil alan projeleri ile adından söz ettiren Manisa Büyükşehir Belediyesi, Mimar Sinan Bulvarında da önemli bir projeyi hayata geçirdi. Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından yapımı sürdürülen peyzaj projesi ile Mimar Sinan Bulvarında geçtiğimiz yıllarda yapılan tankerle sulama sistemi ortadan kalktı. Fatih Köprülü Kavşağı altında başlayan peyzaj çalışmaları, Eski Garaja kadar devam edecek. Bir buçuk kilometrelik yol güzergahını kapsayan peyzaj çalışmaları dekoratif taş, bitki, cüruf, bitki olacak şekilde planlandı. Mimar Sinan Bulvarı lavanta, sarı papatya ve alev çalısı bitkileri ile bezenerek, yeni görünümüne kavuştu. Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı, Mimar Sinan Bulvarı üzerinde gerçekleşen proje hakkında bilgilendirmede bulundu. Projedeki otomatik sulama sisteminin, ilk olarak alandaki tankerle sulama sistemini ortadan kaldırdığı ve böylelikle zaman zaman sulama esnasında oluşan trafiğin önüne geçilmesinin hedeflendiği bildirildi. Projenin ikinci hedefinin ise ilkbaharın son günlerine gelinirken oluşturulan yeni görüntü ile Manisalılara görsel bir güzellik sunulmak istendiği aktarıldı.
MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MİMAR SİNAN BULVARI ÜZERİNDE FATİH KÖPRÜLÜ KAVŞAĞI ALTINDAN BAŞLAYIP, ESKİ GARAJA KADAR DEVAM EDEN YAKLAŞIK 1 BUÇUK KİLOMETRELİK GÜZERGAHI KAPSAYACAK OLAN ALANDA PEYZAJ ÇALIŞMALARINA BAŞLADI. DÜZENLEMENİN GERÇEKLEŞTİĞİ YOL ÜZERİNDE OTOMATİK DAMLAMA SULAMA SİSTEMİNE GEÇİLİRKEN; MİMAR SİNAN BULVARI LAVANTA, SARI PAPATYA, ALEV ÇALISI GİBİ BİTKİLERLE BEZENMEYE BAŞLADI.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Mimar Sinan Bulvarı üzerinde Fatih Köprülü Kavşağı altından başlayıp, eski garaja kadar devam eden yaklaşık 1 buçuk kilometrelik güzergahı kapsayacak olan alanda peyzaj çalışmalarına başladı. Düzenlemenin gerçekleştiği yol üzerinde otomatik damlama sulama sistemine geçilirken; Mimar Sinan Bulvarı lavanta, sarı papatya, alev çalısı gibi bitkilerle bezenmeye başladı.

İl genelinde hayata geçirdiği yeşil alan projeleri ile adından söz ettiren Manisa Büyükşehir Belediyesi, Mimar Sinan Bulvarında da önemli bir projeyi hayata geçirdi. Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından yapımı sürdürülen peyzaj projesi ile Mimar Sinan Bulvarında geçtiğimiz yıllarda yapılan tankerle sulama sistemi ortadan kalktı. Fatih Köprülü Kavşağı altında başlayan peyzaj çalışmaları, Eski Garaja kadar devam edecek. Bir buçuk kilometrelik yol güzergahını kapsayan peyzaj çalışmaları dekoratif taş, bitki, cüruf, bitki olacak şekilde planlandı. Mimar Sinan Bulvarı lavanta, sarı papatya ve alev çalısı bitkileri ile bezenerek, yeni görünümüne kavuştu.

Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı, Mimar Sinan Bulvarı üzerinde gerçekleşen proje hakkında bilgilendirmede bulundu. Projedeki otomatik sulama sisteminin, ilk olarak alandaki tankerle sulama sistemini ortadan kaldırdığı ve böylelikle zaman zaman sulama esnasında oluşan trafiğin önüne geçilmesinin hedeflendiği bildirildi. Projenin ikinci hedefinin ise ilkbaharın son günlerine gelinirken oluşturulan yeni görüntü ile Manisalılara görsel bir güzellik sunulmak istendiği aktarıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.