Yeni konut finansman program TBMM’de görüşülüyor

SİYASET/POLİTİKA (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 23.01.2023 - 12:47, Güncelleme: 23.01.2023 - 12:32 1299+ kez okundu.
 

Yeni konut finansman program TBMM’de görüşülüyor

Yeni konut finansman program TBMM’de görüşülüyor
Yeni konut finansman program Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) görüşülüyor.Plan ve Bütçe Komisyonu Kamu Finansmanı ve Borç Yönetiminin Düzenlenmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ni görüşmek üzere toplandı.Teklif, yeni konut finansman programına ilişkin hükümler içeriyor.Devlet bankası aracılığıyla nakit kaynak aktarılmasına ilişkin hüküm bulunuyor.Gerçek kişi için ilk üç yıldaki finansman taksit tutarının yüzde 30’unu aşan kısmı kadar Hazine ve Maliye Bakanlığı bütçesine ödenek konulacak ve kamu bankasına ödenek aktarılacak.
Yeni konut finansman program TBMM’de görüşülüyor
Yeni konut finansman program Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) görüşülüyor.
Plan ve Bütçe Komisyonu Kamu Finansmanı ve Borç Yönetiminin Düzenlenmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ni görüşmek üzere toplandı.
Teklif, yeni konut finansman programına ilişkin hükümler içeriyor.
Devlet bankası aracılığıyla nakit kaynak aktarılmasına ilişkin hüküm bulunuyor.
Gerçek kişi için ilk üç yıldaki finansman taksit tutarının yüzde 30’unu aşan kısmı kadar Hazine ve Maliye Bakanlığı bütçesine ödenek konulacak ve kamu bankasına ödenek aktarılacak.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.