İletişim'in de yalanladığı asılsız haberlere Saygılı ve İnan'dan sert tepki!

SİYASET/POLİTİKA (Medya ege) - Medya ege | 04.01.2024 - 09:35, Güncelleme: 04.01.2024 - 09:35 2937+ kez okundu.
 

İletişim'in de yalanladığı asılsız haberlere Saygılı ve İnan'dan sert tepki!

"Bornova Anadolu Lisesi'nde, 'ağaçlar kesilerek Suriyelilere anaokulu' yapılıyor" haberinin asılsız olduğu ortaya çıkmasının ardından AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı ve İzmir Milletvekili Eyüp Kadir İnan'dan muhalefete sert tepki geldi.
Sosyal medya hesabından paylaşım yapan AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyüp Kadir İnan, "Yalanlarınızla oluşturmak istediğiniz sahte kampanyalarınıza Bornova Anadolu Lisemizi ve değerli öğrencilerini alet edemezsiniz! İzmir'de CHP'nin zarar vermediği canlı, talan etmediği yeşil alan kalmamışken bu çalışmada hiçbir ağaç zarar görmemiştir. Yapılan tüm çalışmalar sadece ve sadece İzmir'in pırlanta çocukları içindir. Kötü emellerinizi İzmirli gençlerin üzerinde kullanmayın artık!!" diyerek tepki gösterdi. AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı ise yaptığı açıklamada, "Her durumdan; yalan yanlış bilgilerle siyasi rant sağlama eğiliminden bir türlü vazgeçmeyen CHP; İzmir Bornova Anadolu Lisesi arazisinde yapılacak olan ana okulu projesi için de yaygara kopardı. Hali hazırda, tüm onay ve izinleri alınmış olan ve yapımı için tek bir ağacın kesilmediği proje alanının fotoğraflarını paylaşıp; üstüne de ‘Suriyeliler için yapıyorlar’ yalanını ekleyerek boşa düşmüşlerdir! Okul, bölgenin ihtiyacıdır ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın detaylı açıklaması gerçeği gözler önüne sermiştir. Boş ve asılsız çıkışlarla prim yapma sevdaları yine kursaklarında kalmıştır. İzmir’e hizmet etmek isteyen ve bunu engellemeye çalışanların kimler olduğu halkımız tarafından da daha net görülmektedir." Öte yandan, İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapılan açıklamayla iddialar yalanlandı. Konuya ilişkin İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından bir açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi; "Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan ve haberlere konu olan, “Suriyelilere anaokulu yapmak için İzmir Bornova Anadolu Lisesinin korusuna kıyılıyor” iddiası doğru değildir. İzmir’in Bornova ilçesinde Bornova Anadolu Lisesi arazisi içerisinde ve çevresinde, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve İşitme Engelliler Özel Eğitim Okulu (Yık-Yap kapsamında yeniden inşa aşamasında) bulunmaktadır. Aynı arazi içerisinde yapımına başlanan 4 derslikli anaokulu projesi, İzmir’in 2023 il yapım programına tanımlı olup bölgedeki anaokulu ihtiyacından dolayı programa alınmıştır. Proje, İzmir 1 no.lu Kültür Varlıklarını Koruma Müdürlüğünce onaylanmış, akabinde Bornova Belediyesinden ruhsat alınmıştır. Yapımına başlanan söz konusu anaokulunun Suriyeliler için inşa edildiği iddiası tamamen gerçek dışı olup, vaziyet planına göre hiçbir ağaca da zarar verilmemiştir. Anaokulunun yapımı tamamlandığında 200 okul öncesi öğrencisi, eğitim-öğretim faaliyetlerinden yararlanacaktır."
"Bornova Anadolu Lisesi'nde, 'ağaçlar kesilerek Suriyelilere anaokulu' yapılıyor" haberinin asılsız olduğu ortaya çıkmasının ardından AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı ve İzmir Milletvekili Eyüp Kadir İnan'dan muhalefete sert tepki geldi.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyüp Kadir İnan, "Yalanlarınızla oluşturmak istediğiniz sahte kampanyalarınıza Bornova Anadolu Lisemizi ve değerli öğrencilerini alet edemezsiniz! İzmir'de CHP'nin zarar vermediği canlı, talan etmediği yeşil alan kalmamışken bu çalışmada hiçbir ağaç zarar görmemiştir. Yapılan tüm çalışmalar sadece ve sadece İzmir'in pırlanta çocukları içindir. Kötü emellerinizi İzmirli gençlerin üzerinde kullanmayın artık!!" diyerek tepki gösterdi.

gc6tohdwwaa05c2-001.jpg

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı ise yaptığı açıklamada, "Her durumdan; yalan yanlış bilgilerle siyasi rant sağlama eğiliminden bir türlü vazgeçmeyen CHP; İzmir Bornova Anadolu Lisesi arazisinde yapılacak olan ana okulu projesi için de yaygara kopardı. Hali hazırda, tüm onay ve izinleri alınmış olan ve yapımı için tek bir ağacın kesilmediği proje alanının fotoğraflarını paylaşıp; üstüne de ‘Suriyeliler için yapıyorlar’ yalanını ekleyerek boşa düşmüşlerdir! Okul, bölgenin ihtiyacıdır ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın detaylı açıklaması gerçeği gözler önüne sermiştir. Boş ve asılsız çıkışlarla prim yapma sevdaları yine kursaklarında kalmıştır. İzmir’e hizmet etmek isteyen ve bunu engellemeye çalışanların kimler olduğu halkımız tarafından da daha net görülmektedir."

Öte yandan, İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapılan açıklamayla iddialar yalanlandı.

izmir-bornova-anadolu-lisesinin-yardimina-ihtiyaci-var-v0-nchwd9ifwhsmebvibpfiofnr-onxv3-cg2yd-ufsqt4.webp

Konuya ilişkin İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından bir açıklama yapıldı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi; "Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan ve haberlere konu olan, “Suriyelilere anaokulu yapmak için İzmir Bornova Anadolu Lisesinin korusuna kıyılıyor” iddiası doğru değildir. İzmir’in Bornova ilçesinde Bornova Anadolu Lisesi arazisi içerisinde ve çevresinde, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve İşitme Engelliler Özel Eğitim Okulu (Yık-Yap kapsamında yeniden inşa aşamasında) bulunmaktadır. Aynı arazi içerisinde yapımına başlanan 4 derslikli anaokulu projesi, İzmir’in 2023 il yapım programına tanımlı olup bölgedeki anaokulu ihtiyacından dolayı programa alınmıştır. Proje, İzmir 1 no.lu Kültür Varlıklarını Koruma Müdürlüğünce onaylanmış, akabinde Bornova Belediyesinden ruhsat alınmıştır. Yapımına başlanan söz konusu anaokulunun Suriyeliler için inşa edildiği iddiası tamamen gerçek dışı olup, vaziyet planına göre hiçbir ağaca da zarar verilmemiştir. Anaokulunun yapımı tamamlandığında 200 okul öncesi öğrencisi, eğitim-öğretim faaliyetlerinden yararlanacaktır."

İzmir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.