Guterres: Yardımların en kısa sürede Gazze’ye girişine izin verilmelidir

DIŞ HABERLER/DÜNYA 20.10.2023 - 19:14, Güncelleme: 20.10.2023 - 19:14 3162+ kez okundu.
 

Guterres: Yardımların en kısa sürede Gazze’ye girişine izin verilmelidir

BM Genel Sekreteri Guterres, Gazze’nin dış dünyayla tek bağlantısı olan Mısır’daki Refah Sınır Kapısı’nın önünde düzenlediği basın toplantısında, Filistin halkına gönderilmesi planlanan yardımlar hakkında konuştu.
Guterres, Gazze Şeridi’nde yaşayan insanların gıda, elektrik ve su gibi temel ihtiyaçlar konusunda ciddi sıkıntılar yaşadığını belirterek, “Gazze’de hayatta kalmaya çalışan 2 milyondan fazla insan var. Ancak susuz, yiyeceksiz, yakıtsız ve ilaçsız bir şekilde zor günler geçiriyorlar. Bu insanların acil yardıma ihtiyacı var” dedi. Filistin halkının savaşın ve yardımların engellenmesinin ardışık cezalar oluşturduğuna dikkat çeken Guterres, “Gazze’ye ulaştırılması gereken yardım malzemeleri için hazır kamyonlarımız mevcut. Yardımların en kısa sürede Gazze’ye girişine izin verilmelidir” şeklinde konuştu. Guterres ayrıca, ateşkes çağrısında bulunarak, yardımların bölgeye girişi için Mısır, İsrail ve diğer taraflar arasında bir anlaşmanın yapılmakta olduğunu ancak bu anlaşmanın belirli koşullara bağlı olduğunu ifade etti. BM Genel Sekreteri, “Yardımların hızlı ve etkili bir şekilde ulaştırılması için Mısır, İsrail ve ABD ile birlikte çalışıyoruz. Bu kısıtlamaların aşılması için çaba harcıyoruz” şeklinde konuşmasını tamamladı
BM Genel Sekreteri Guterres, Gazze’nin dış dünyayla tek bağlantısı olan Mısır’daki Refah Sınır Kapısı’nın önünde düzenlediği basın toplantısında, Filistin halkına gönderilmesi planlanan yardımlar hakkında konuştu.

Guterres, Gazze Şeridi’nde yaşayan insanların gıda, elektrik ve su gibi temel ihtiyaçlar konusunda ciddi sıkıntılar yaşadığını belirterek, “Gazze’de hayatta kalmaya çalışan 2 milyondan fazla insan var. Ancak susuz, yiyeceksiz, yakıtsız ve ilaçsız bir şekilde zor günler geçiriyorlar. Bu insanların acil yardıma ihtiyacı var” dedi.

Filistin halkının savaşın ve yardımların engellenmesinin ardışık cezalar oluşturduğuna dikkat çeken Guterres, “Gazze’ye ulaştırılması gereken yardım malzemeleri için hazır kamyonlarımız mevcut. Yardımların en kısa sürede Gazze’ye girişine izin verilmelidir” şeklinde konuştu.

Guterres ayrıca, ateşkes çağrısında bulunarak, yardımların bölgeye girişi için Mısır, İsrail ve diğer taraflar arasında bir anlaşmanın yapılmakta olduğunu ancak bu anlaşmanın belirli koşullara bağlı olduğunu ifade etti. BM Genel Sekreteri, “Yardımların hızlı ve etkili bir şekilde ulaştırılması için Mısır, İsrail ve ABD ile birlikte çalışıyoruz. Bu kısıtlamaların aşılması için çaba harcıyoruz” şeklinde konuşmasını tamamladı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.