Didim'de 'Bir Sevdadır Şarkılar' konseri beğeni topladı

KÜLTÜR-SANAT/EDEBİYAT (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 20.10.2021 - 09:37, Güncelleme: 28.03.2022 - 15:40 2544+ kez okundu.
 

Didim'de 'Bir Sevdadır Şarkılar' konseri beğeni topladı

Didim Cumhuriyet Kent Meydanında yapılması planlanan ancak hava muhalefeti nedeniyle Didim Ticaret Odası Aytaç Nurullah Kocabıyık Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen konsere, Didimli vatandaşlar büyük katılım gösterdi
Didim Nefes Kültür sanat ve Eğitim Derneği 2020 yılının ocak ayında kuruldu. Pandemi koşulları nedeniyle ilk konserini 17 Ekim tarihinde gerçekleştirdi. Derneğin yönetim kurulu başkanı ve Türk Sanat müziği şefi Sevinç Türker, 40 yılı aşkın süredir müzik çalışmalarını sürdürüyor. Ahmet Tulpar ise 10 yıldır tango dansı ile ilgilenmektedir. Didim Belediyesi’nin katkılarıyla, Didim Nefes Kültür Sanat ve Eğitim Derneği tarafından “Bir sevdadır şarkılar” konseri düzenlendi. Didim Cumhuriyet Kent Meydanında yapılması planlanan ancak hava muhalefeti nedeniyle Didim Ticaret Odası Aytaç Nurullah Kocabıyık Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konsere, Didimli vatandaşlar büyük katılım gösterdi. Ülkemizin çeşitli yörelerine ait eserlerin seslendirildiği, sunuculuğunu Bahar Eşref Boğa’nın gerçekleştirdiği, Şef Sevinç Türker yönetimindeki Didim Nefes Kültür Sanat ve Eğitim Derneği “Bir sevdadır şarkılar konseri” Didimli vatandaşlar tarafından büyük beğeni topladı. Katılımın yüksek olduğu konserin sonunda Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay adına Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Badeser Dumlupınar tarafından, koro şefi Sevinç Türker’e çiçek takdim edildi. “Nefes Derneği hepimizin nefesi olsun” Dernek bünyesinde Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği koro çalışmalarının yanı sıra solfej, nazariyat, yaratıcı drama, tiyatro, el sanatları kursları ve şiir etkinliklerinin de düzenleyeceğini belirten Sevinç Türker “Sanat adına yapılacak her şeyi Nefes Kültür, Sanat ve Eğitim Derneğinde yapacağız. Düzenli olarak 15 günde bir şiir günleri yapmak istiyoruz. Nefes Derneği hepimizin nefesi olsun. Sizlerin de desteği ile güzel işler yapacağız. Nefes hepimize hayırlı olsun” dedi. Türker, çalışmalarında gençleri hedeflediklerini belirterek “Gençlerimize kültürümüzü anlatacağız. Bizler, müziğin hem hizmetkarları hem de emanetçileriyiz. Müzik, kültür ve sanat geleneğimizi gençlere aktardığımız zaman, emaneti de onlara teslim etmiş olacağız” dedi. “ Sanat tek başına muhaliftir” Dernek kurucularından Fevzi Kurtuluş, 24 Ocak akşamı Elazığ’da yaşanan deprem dolasıyla üzüntüsünü dilerek “müzikli coşkulu bir açılış yapmak istedik fakat ülkemizde yaşanan derin üzüntüden dolayı uygun düşmeyecek. Biz burada ilk geldiğimizde DAHOT Başkanı İlyas Aydur sayesinde koro çalışması başlatarak adımızı duyurduk. Burada sadece şarkı türkü okuyan değildi okuduğu eserlerin derleyenini, notasını asgari düzeyde bilen bir topluluk yaratalım farkımız olsun istiyoruz. Uzun vadede çok sesli koro oluşturmayı hedefliyoruz. Herkese açık bir derneğiz. Kimlikler dışarıda kalıyor. Burada sanata meyil herkes eğitim alabilir. Bizler sanatın tek başına muhalif olduğunu düşünüyoruz. Şiirlerimizle, türkülerimizle dünya görüşümüze ait mesajımızı vereceğiz” dedi. Konuşmaların ardından kısa bir müzik dinletisi gerçekleşti.  
Didim Cumhuriyet Kent Meydanında yapılması planlanan ancak hava muhalefeti nedeniyle Didim Ticaret Odası Aytaç Nurullah Kocabıyık Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen konsere, Didimli vatandaşlar büyük katılım gösterdi

Didim Nefes Kültür sanat ve Eğitim Derneği 2020 yılının ocak ayında kuruldu. Pandemi koşulları nedeniyle ilk konserini 17 Ekim tarihinde gerçekleştirdi.
Derneğin yönetim kurulu başkanı ve Türk Sanat müziği şefi Sevinç Türker, 40 yılı aşkın süredir müzik çalışmalarını sürdürüyor. Ahmet Tulpar ise 10 yıldır tango dansı ile ilgilenmektedir.




Didim Belediyesi’nin katkılarıyla, Didim Nefes Kültür Sanat ve Eğitim Derneği tarafından “Bir sevdadır şarkılar” konseri düzenlendi.
Didim Cumhuriyet Kent Meydanında yapılması planlanan ancak hava muhalefeti nedeniyle Didim Ticaret Odası Aytaç Nurullah Kocabıyık Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konsere, Didimli vatandaşlar büyük katılım gösterdi.
Ülkemizin çeşitli yörelerine ait eserlerin seslendirildiği, sunuculuğunu Bahar Eşref Boğa’nın gerçekleştirdiği, Şef Sevinç Türker yönetimindeki Didim Nefes Kültür Sanat ve Eğitim Derneği “Bir sevdadır şarkılar konseri” Didimli vatandaşlar tarafından büyük beğeni topladı.
Katılımın yüksek olduğu konserin sonunda Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay adına Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Badeser Dumlupınar tarafından, koro şefi Sevinç Türker’e çiçek takdim edildi.






“Nefes Derneği hepimizin nefesi olsun”


Dernek bünyesinde Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği koro çalışmalarının yanı sıra solfej, nazariyat, yaratıcı drama, tiyatro, el sanatları kursları ve şiir etkinliklerinin de düzenleyeceğini belirten Sevinç Türker “Sanat adına yapılacak her şeyi Nefes Kültür, Sanat ve Eğitim Derneğinde yapacağız. Düzenli olarak 15 günde bir şiir günleri yapmak istiyoruz. Nefes Derneği hepimizin nefesi olsun. Sizlerin de desteği ile güzel işler yapacağız. Nefes hepimize hayırlı olsun” dedi. Türker, çalışmalarında gençleri hedeflediklerini belirterek “Gençlerimize kültürümüzü anlatacağız. Bizler, müziğin hem hizmetkarları hem de emanetçileriyiz. Müzik, kültür ve sanat geleneğimizi gençlere aktardığımız zaman, emaneti de onlara teslim etmiş olacağız” dedi.






“ Sanat tek başına muhaliftir”


Dernek kurucularından Fevzi Kurtuluş, 24 Ocak akşamı Elazığ’da yaşanan deprem dolasıyla üzüntüsünü dilerek “müzikli coşkulu bir açılış yapmak istedik fakat ülkemizde yaşanan derin üzüntüden dolayı uygun düşmeyecek. Biz burada ilk geldiğimizde DAHOT Başkanı İlyas Aydur sayesinde koro çalışması başlatarak adımızı duyurduk. Burada sadece şarkı türkü okuyan değildi okuduğu eserlerin derleyenini, notasını asgari düzeyde bilen bir topluluk yaratalım farkımız olsun istiyoruz. Uzun vadede çok sesli koro oluşturmayı hedefliyoruz. Herkese açık bir derneğiz. Kimlikler dışarıda kalıyor. Burada sanata meyil herkes eğitim alabilir. Bizler sanatın tek başına muhalif olduğunu düşünüyoruz. Şiirlerimizle, türkülerimizle dünya görüşümüze ait mesajımızı vereceğiz” dedi.
Konuşmaların ardından kısa bir müzik dinletisi gerçekleşti.













 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.