CHP'li Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar görevden alındı!

GÜNDEM/GÜNCEL 07.07.2022 - 13:57, Güncelleme: 07.07.2022 - 13:57 2450+ kez okundu.
 

CHP'li Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar görevden alındı!

İzmir'in Menderes ilçesinin CHP'li belediye başkanı Kayalar ile belediye meclis üyesi Güleç, İçişleri Bakanlığı kararı ile görevden uzaklaştırıldı.
İzmir'in Menderes ilçesindeki yolsuzluk operasyonunda belediye başkanı Kayalar'ın da aralarında olduğu 26 kişi gözaltına alınmıştı. Kayalar dün adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.  Alınan bilgiye göre, Menderes Belediyesindeki rüşvet ve yolsuzluk iddiaları üzerine Mülkiye Teftiş Kurulunca inceleme yapıldı, Menderes Cumhuriyet Başsavcılığınca da soruşturma yürütüldü. Mülkiye Teftiş Kurulu, yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve dün çıkarıldıkları hakimlikçe adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Menderes Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Kayalar ile aynı partili Belediye Meclis Üyesi Ertanç Güleç'in yapılacak ön inceleme ve soruşturmanın selameti için görevden uzaklaştırılmasını talep etti. Gerekçe olarak tanıkların ve ifade sahiplerinin baskı altına alınmaması, suç delillerinin yok edilmesinin, karartılmasının ya da değiştirilmesinin önüne geçilmesi gösteridli. Bunun üzerine İçişleri Bakanlığı, Kayalar ile Güleç'i geçici olarak görevden uzaklaştırdı. (GerçekHaberci)
İzmir'in Menderes ilçesinin CHP'li belediye başkanı Kayalar ile belediye meclis üyesi Güleç, İçişleri Bakanlığı kararı ile görevden uzaklaştırıldı.

İzmir'in Menderes ilçesindeki yolsuzluk operasyonunda belediye başkanı Kayalar'ın da aralarında olduğu 26 kişi gözaltına alınmıştı.

Kayalar dün adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

Alınan bilgiye göre, Menderes Belediyesindeki rüşvet ve yolsuzluk iddiaları üzerine Mülkiye Teftiş Kurulunca inceleme yapıldı, Menderes Cumhuriyet Başsavcılığınca da soruşturma yürütüldü.

Mülkiye Teftiş Kurulu, yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve dün çıkarıldıkları hakimlikçe adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Menderes Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Kayalar ile aynı partili Belediye Meclis Üyesi Ertanç Güleç'in yapılacak ön inceleme ve soruşturmanın selameti için görevden uzaklaştırılmasını talep etti.

Gerekçe olarak tanıkların ve ifade sahiplerinin baskı altına alınmaması, suç delillerinin yok edilmesinin, karartılmasının ya da değiştirilmesinin önüne geçilmesi gösteridli.

Bunun üzerine İçişleri Bakanlığı, Kayalar ile Güleç'i geçici olarak görevden uzaklaştırdı. (GerçekHaberci)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.