İzmir'de Tarihi Operasyon!

EGE HABERLERİ (H E) - HABER EGE | 06.05.2024 - 14:40, Güncelleme: 06.05.2024 - 14:40 2019 kez okundu.
 

İzmir'de Tarihi Operasyon!

İzmir'de gerçekleştirilen tarihi eser kaçakçılığı operasyonunda, Helenistik, Roma ve Bizans dönemlerine ait olduğu değerlendirilen tarihi eserler ele geçirildi.
Piyasa değeri yaklaşık 9 milyon 500 bin TL olan eserlerin bulunduğu operasyon, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirildi. Teknik ve fiziki çalışmaların ardından belirlenen hedeflere yönelik operasyonlar Bornova, Konak ve Ödemiş ilçelerinde düzenlendi. 8 ikamet ve 1 iş yerinde yapılan baskınlarda, Klasik, Helenistik, Roma ve Bizans dönemlerine ait olduğu değerlendirilen 3 bin 36 adet sikke, 339 adet ok ucu, ağırlık, obje, heykelcik gibi tarihi eserler ile birlikte iki antika toplu tabanca ve üç adet antika kılıç ele geçirildi. Operasyonda ele geçirilen tarihi eserlerin piyasa değerinin 9 milyon 500 bin TL olduğu belirlenirken, adli işlem başlatılan ve gözaltına alınan 4 şüpheliden 1'i tutuklanarak cezaevine gönderildi. Emniyet birimleri, tarihi eser kaçakçılığıyla mücadele kapsamında çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor
İzmir'de gerçekleştirilen tarihi eser kaçakçılığı operasyonunda, Helenistik, Roma ve Bizans dönemlerine ait olduğu değerlendirilen tarihi eserler ele geçirildi.

Piyasa değeri yaklaşık 9 milyon 500 bin TL olan eserlerin bulunduğu operasyon, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirildi.

Teknik ve fiziki çalışmaların ardından belirlenen hedeflere yönelik operasyonlar Bornova, Konak ve Ödemiş ilçelerinde düzenlendi. 8 ikamet ve 1 iş yerinde yapılan baskınlarda, Klasik, HelenistikRoma ve Bizans dönemlerine ait olduğu değerlendirilen 3 bin 36 adet sikke, 339 adet ok ucu, ağırlık, obje, heykelcik gibi tarihi eserler ile birlikte iki antika toplu tabanca ve üç adet antika kılıç ele geçirildi.

Operasyonda ele geçirilen tarihi eserlerin piyasa değerinin 9 milyon 500 bin TL olduğu belirlenirken, adli işlem başlatılan ve gözaltına alınan 4 şüpheliden 1'i tutuklanarak cezaevine gönderildi. Emniyet birimleri, tarihi eser kaçakçılığıyla mücadele kapsamında çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor

İzmir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.