Bahçeşehir İzmir Güney Anadolu Lisesi öğrencileri kirliliğe dikkatleri çekti.

EĞİTİM 29.03.2022 - 01:23, Güncelleme: 29.03.2022 - 14:41 2885+ kez okundu.
 

Bahçeşehir İzmir Güney Anadolu Lisesi öğrencileri kirliliğe dikkatleri çekti.

Bahçe Şehir İzmir Güney Anadolu Lisesi öğrencileri kirliliğe dikkatleri çektiler.
İzmir'in güneyinde yer alan Tulum ve İsmetpaşa mahalleleri arasında bulunan Küçük Menderes nehrinin eski yatağındaki ötrofikasyon kirliliğine dikkatçeken bilinçli ögrenciler basın açıklaması yaptı  Açıklamada ;İzmir'in güneyinde yer alan Tulum ve İsmetpaşa mahalleleri arasında bulunan Küçük Menderes nehrinin eski yatağındaki Kışın akış debisinin azalması ve çiftçilerin yoğun kimyasal gübre kullanımı sonucu oluşan ötrofikasyon eski Küçük Menderes yatağını öldürüyor.İçerisinde yaşayan flora ve fauna; oksijen yetersizliğinden zarar görmekte, ayrıştırıcı faaliyetleri ile de kokuşmaktadır.İzmir Devlet Su İşleri İkinci Bölge Müdürlüğü'nün yaptığı "Dere Islah ve Yatak Tanzim Projesi" ile dere içindeki kirliliği fiziksel olarak temizlemektedir. Bu proje dereye biraz da olsa nefes aldırmakta fakat kimyasal temizleme adına çözüm olmamaktadır. Çözümün bölgede yoğun tarım yapan çiftçileri bilgilendirmekten geçtiğini söyleyen Bahçeşehir Koleji İzmir Güney Kampüsü Anadolu Lisesi öğrencileri bu konu hakkında çalışmalar planlamakta ve derelerimizin kurtulabilmesi adına duyarlı insanlara ve tüm yetkililere biz gençlere desteğe çağırıyoruz.  
Bahçe Şehir İzmir Güney Anadolu Lisesi öğrencileri kirliliğe dikkatleri çektiler.

İzmir'in güneyinde yer alan Tulum ve İsmetpaşa mahalleleri arasında bulunan Küçük Menderes nehrinin eski yatağındaki ötrofikasyon kirliliğine dikkatçeken bilinçli ögrenciler basın açıklaması yaptı 

Açıklamada ;İzmir'in güneyinde yer alan Tulum ve İsmetpaşa mahalleleri arasında bulunan Küçük Menderes nehrinin eski yatağındaki Kışın akış debisinin azalması ve çiftçilerin yoğun kimyasal gübre kullanımı sonucu oluşan ötrofikasyon eski Küçük Menderes yatağını öldürüyor.İçerisinde yaşayan flora ve fauna; oksijen yetersizliğinden zarar görmekte, ayrıştırıcı faaliyetleri ile de kokuşmaktadır.İzmir Devlet Su İşleri İkinci Bölge Müdürlüğü'nün yaptığı "Dere Islah ve Yatak Tanzim Projesi" ile dere içindeki kirliliği fiziksel olarak temizlemektedir. Bu proje dereye biraz da olsa nefes aldırmakta fakat kimyasal temizleme adına çözüm olmamaktadır.

Çözümün bölgede yoğun tarım yapan çiftçileri bilgilendirmekten geçtiğini söyleyen Bahçeşehir Koleji İzmir Güney Kampüsü Anadolu Lisesi öğrencileri bu konu hakkında çalışmalar planlamakta ve derelerimizin kurtulabilmesi adına duyarlı insanlara ve tüm yetkililere biz gençlere desteğe çağırıyoruz.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.