Yunan'a bir uyarı daha geldi

GÜNDEM/GÜNCEL 09.01.2023 - 12:14, Güncelleme: 09.01.2023 - 12:14 6744+ kez okundu.
 

Yunan'a bir uyarı daha geldi

Milli savunma bakanı Hulusi Akar Yunanistan'ın tacizlerine tepki gösterdi
Yıllar önce Yunanistan'ın işgal girişiminin milli mücadele ile dağıtıldığını hatırlatan Akar şunları söyledi; Yunanistan 1919'da bazı ülkelerin teşvik ve tahrikleri ile Anadolu'ya yönelik işgal girişimi gerçekleştirmeye çalışmış fakat milli mücadele ile akamete uğratılmıştır. Biz de onlara tarihten bir ders alın uyarısını yapmaya devam ediyoruz. Başınızı belaya sokmayın, yeni maceralara girmeyin. Başka ülkelerin hak ve menfaati için kendi halkınızın hak ve menfaatlerini heder etmeyin diyoruz. TEHDİT ETMEDİK Akar yaptığı açıklamada; ''Biz Türkiye olarak kimseyi tehdit etmedik, Yunanistan'ı hiç tehdit etmedik. Türkiye güçlü, güvenilir etkin bir müttefik. Güçlü Türkiye, güçlü TSK, güçlü NATO, güçlü ittifak. Bunu herkesin bilmesini istiyoruz''dedi.
Milli savunma bakanı Hulusi Akar Yunanistan'ın tacizlerine tepki gösterdi

Yıllar önce Yunanistan'ın işgal girişiminin milli mücadele ile dağıtıldığını hatırlatan Akar şunları söyledi;
Yunanistan 1919'da bazı ülkelerin teşvik ve tahrikleri ile Anadolu'ya yönelik işgal girişimi gerçekleştirmeye çalışmış fakat milli mücadele ile akamete uğratılmıştır. Biz de onlara tarihten bir ders alın uyarısını yapmaya devam ediyoruz. Başınızı belaya sokmayın, yeni maceralara girmeyin. Başka ülkelerin hak ve menfaati için kendi halkınızın hak ve menfaatlerini heder etmeyin diyoruz.

TEHDİT ETMEDİK

Akar yaptığı açıklamada;

''Biz Türkiye olarak kimseyi tehdit etmedik, Yunanistan'ı hiç tehdit etmedik. Türkiye güçlü, güvenilir etkin bir müttefik. Güçlü Türkiye, güçlü TSK, güçlü NATO, güçlü ittifak. Bunu herkesin bilmesini istiyoruz''dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.