Nesibe TÜKEL
Köşe Yazarı
Nesibe TÜKEL
 

KARŞILIK BEKLEMEDEN...

KARŞILIK BEKLEMEDEN... Kulağa ne kadarda güzel geliyor değil mi? Bir şeyler yapıyor... Lâkin hiç birşey beklemeden... Ne madde... Ne ikbal.. Ne bir koltuk... Ne de bir... Birtek şey... Gönülden süzülen bir rayiha gibi... Yürekten... TEŞEKKÜR EDERİM. ALLAH RAZI OLSUN. Çıkar, menfaat düşünmeden hareket eden insanlar kaybeder gibi gözüksede asla kaybetmezler. Onlar, duruş ve güven sahibi itimat edilebilen, ne zaman, nerede, ne yapacağını bilen insanlardır. Yeri geldiğinde hakları yenir, sırtlayıp bir çok insanı bir üst kata taşır, kendinden çok başkalarını düşünür, yılmadan usanmadan çalışıp didinirler. Tek bir amaçları vardır, ne yapılırsa, neyle karşılaşırsa karşılaşsın içinde yaşadığı topluma faydalı olmaktır. Dinledikçe haz aldığım kuvvet bulduğum bir hikaye var bu konu ile ilgili onu da sizlerle paylaşmak istiyorum.  "Dervişin biri istikametinde yol alırken, suya düşen bir akrep görür ve kurtarmak ister. Elini uzatınca akrep sokar;  Derviş tekrar dener, akrep yine sokar.  Bunu görenler dayanamaz dervişe,  "İyilik yapmak istediğin halde sana zarar verene daha ne diye yardım edersin?"  derler. Dervişin cevabı manidardır: "Akrebin fıtratında sokmak var, benim fıtratımda ise yaratılanı sevmek, merhamet etmek, iyilik yapmak; o fıtratının gereğini yapıyor diye; ben fıtratımı neden değiştireyim?” İyiliği güzelliği yaymak için bıkmadan, usanmadan, küsmeden  koşan ve  koşturanlara hürmet ve saygıyla...  Rabbim sayınızı da gücünüzü de daim etsin. KARŞILIK BEKLEMEDEN, YÜREKTEN SEVENLERI... YÜREKTEN BURADAYIM DİYENLERİ... RABBİME EMANET EDİYORUM. Nesibe TÜKEL 
Ekleme Tarihi: 17 Aralık 2019 - Salı

KARŞILIK BEKLEMEDEN...

KARŞILIK BEKLEMEDEN...

Kulağa ne kadarda güzel geliyor değil mi?
Bir şeyler yapıyor...
Lâkin hiç birşey beklemeden...
Ne madde...
Ne ikbal..
Ne bir koltuk...
Ne de bir...
Birtek şey...
Gönülden süzülen bir rayiha gibi...
Yürekten...
TEŞEKKÜR EDERİM.
ALLAH RAZI OLSUN.

Çıkar, menfaat düşünmeden hareket eden insanlar kaybeder gibi gözüksede asla kaybetmezler. Onlar, duruş ve güven sahibi itimat edilebilen, ne zaman, nerede, ne yapacağını bilen insanlardır.

Yeri geldiğinde hakları yenir, sırtlayıp bir çok insanı bir üst kata taşır, kendinden çok başkalarını düşünür, yılmadan usanmadan çalışıp didinirler.

Tek bir amaçları vardır, ne yapılırsa, neyle karşılaşırsa karşılaşsın içinde yaşadığı topluma faydalı olmaktır.

Dinledikçe haz aldığım kuvvet bulduğum bir hikaye var bu konu ile ilgili onu da sizlerle paylaşmak istiyorum. 

"Dervişin biri istikametinde yol alırken, suya düşen bir akrep görür ve kurtarmak ister. Elini uzatınca akrep sokar; 
Derviş tekrar dener, akrep yine sokar. 
Bunu görenler dayanamaz dervişe, 
"İyilik yapmak istediğin halde sana zarar verene daha ne diye yardım edersin?" 
derler.

Dervişin cevabı manidardır:
"Akrebin fıtratında sokmak var, benim fıtratımda ise yaratılanı sevmek, merhamet etmek, iyilik yapmak; o fıtratının gereğini yapıyor diye; ben fıtratımı neden değiştireyim?”

İyiliği güzelliği yaymak için bıkmadan, usanmadan, küsmeden  koşan ve  koşturanlara hürmet ve saygıyla... 
Rabbim sayınızı da gücünüzü de daim etsin.

KARŞILIK BEKLEMEDEN,
YÜREKTEN SEVENLERI...
YÜREKTEN BURADAYIM DİYENLERİ...
RABBİME EMANET EDİYORUM.

Nesibe TÜKEL 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.